A franchise fogalma

A franchise egy a Rendszergazda, és az átvevő közötti szerződéses kapcsolat, ami egyre népszerűbbé és népszerűbbé válik minden ágazatban.

Tovább nő az AmRest birodalom

Közép-Európa egyik legnagyobb étteremoperátora 144 Starbucks kávézóval bővítheti tovább hálózatát. Szlovákiába is belépnek.

Milyen előnyökkel jár a franchise rendszerekhez való csatlakozás?

Egy vállalkozás indítás a legkifizetődőbb befektetés lehet, de nem feltétlen érdemes önállóan egy teljesen új ötlettel előállnia a kezdő vállalkozóknak.

A legnagyobb franchise hálózatok

Ismét elkészült a 100 legnagyobb nemzetközi franchise hálózat listája. A gyorsétterem láncok dominanciája változatlan.

A Duna House lett az 2020. Év Franchise Hálózata

Mint ahogy az elmúlt esztendőben minden embernek és vállalkozásnak átírta az életét a pandémia, úgy a Szövetség sem volt ez alól kivétel.

A sikeres vállalkozó 5 tulajdonsága

Mi különbözteti meg a kiemelkedően sikeres vállalkozókat társaiktól? Vannak bizonyos tulajdonságok, amikkel mindannyian rendelkeznek?

Nemzetközi szintű oktatás Magyarországon

A járvány alatt Európában terjeszkedett a kanadai iskolahálózat és most 24 ország után ezúttal Magyarország felé vették az irányt.

Mi is az a szellemkonyha?

Egy újabb karantén esetén előnyt élvezhet a fogyasztók között ez az étteremtípus. Pontosan mi is a ’ghost kitchen’ lényege?

Milyen vállalkozást indítsak?

Évről-évre sokan fogadkoznak, hogy végre elkezdik a fogyókúrát, elkezdenek mozogni, leteszik a cigarettát, megtanulnak valamilyen nyelvet vagy éppen vállalkozást indítanak.

Egy vállalkozás mindig kockázatokkal jár

Még azok a vállalkozók sem számíthatnak 100%-os százalékos sikerre, akik úgy döntenek, hogy franchise-ba kezdenek. Egy cég kudarcának számtalan akadály lehet, ám a leggyakrabb hibák elkerülésével hatalmas lépést tehetünk a siker felé.

Hogyan indíts saját vállalkozást külföldi mintára?

Mindenki szeretné elérni a pénzügyi függetlenséget, de keveseknek adatik meg a lehetőség. A karrier-építés nem mindig jelent megoldást, a legtöbben saját vállalkozásról álmodnak, de próbálkozásaik mégis kudarcba fulladnak. Mi jelentheti a megoldást?

A franchise-ról

A nemzetközi tapasztalatok szerint a franchise-vállalkozásban lépő félnek általában a már befutott márkanév használata és a rendszer tapasztalt tagjainak szakmai támogatása mellett a csődre mindössze öt százalék esélye marad.

Régiós terjeszkedésben a Domino’s Pizza

Spanyol gasztro-óriással a háttérben már a szomszédban jár az amerikai pizzérialánc. A magyarországi mester franchise jog is elkelt.

Milyen vállalkozásba érdemes belevágni recesszió idején?

Egyre nagyobb a valószínűsége, hogy a magyar gazdaság recesszióba kerül, a tervezet 4%-os növekedés helyett, akár 3 %-os visszaeséssel is lehet számolni, nyilatkozta Varga Mihály pénzügyminiszter.

Édesanya és sikeres nyelviskola vezető

A munka-magánélet egyensúlyának megőrzése és a valódi értékek teremtése ösztönözte Editet egy saját vállalkozás indítására. Mindehhez a Helen Doron English franchise lehetőség tökéletesnek bizonyult.

Autentikus német sörök Magyarországon

Második egységét nyitja hazánkban egy közel 400 éves múlttal rendelkező söröző.

Mennyibe kerül egy franchise partner?

Nehéz pontosan megmondani, hogy mekkora összeget kell különböző marketing eszközökre költeni egy franchise partner megszerzéséhez. Ám most egy amerikai kutatás megpróbál tiszta vizet önt a pohárba.

8 hiba, amit kerüljön el, amikor franchise-t vásárol

Bakik, amiket egy franchise koncepció megvásárlásakor elkövethet. A leggyakoribb hibák általában kiszámíthatók.

Új év, ismét franchise képzés!

Kis létszámú, öt alkalmas képzéssorozatot indít a Magyar Franchise Szövetség

Magyar franchise siker a tőzsdén

Milyen céljai vannak a régiónk legnagyobb ingatlanhálózatának? A Duna House vezérigazgató-helyettesével, Máté Ferenccel beszélgettünk.

Robotika a vendéglátásban

2020 nem csak a koronavírus éve volt, a karantén hatására felgyorsuló technológiai innováció nyomot hagyott a piacokon.

Elindult a Hírhatár központi oldala

A franchise rendszerben működő online hírportál elindította központi oldalát, ahonnan elérhető a csoport valamennyi lokális weboldala.

Egyedül vagy csapatban

A vállalkozók gyakran úgy gondolják, hogy franchise-ban függetlenségük részleges feladásáért könnyebben és sikeresebben fognak vállalkozást indítani és vezetni. De melyek a franchise üzleti modell kevésbé vonzó oldalai?

Jövőre indul a H&M web-áruház

Üzletnyitás és online áruházának elindítása is szerepel a divatóriás 2015-ös tervei között Magyarországon.

Új logója lett a Burger King-nek

Az amerikai franchise hálózat ma mutatta be az új logóját, mely illeszkedik az elmúlt évek minimalista trendjébe.

„Szerelem volt első látásra”

Az egyre növekvő Tucano Coffee franchise új színt hoz a kávézók piacára. A minőségi termékek mellett az egyedi arculat is hozzájárul a befektetés gyors megtérüléséhez.

Mitől jó egy logó?

A logó az első, ami eszébe jut az embereknek egy márkáról, éppen ezért fontos, hogy pozitív emlékként megragadjon a vásárlók fejében.

Érdemes-e franchise rendszerhez csatlakozni a válság után?

Összeszedtük azokat a tényezőket, melyekre érdemes figyelni mindenkinek, aki egy franchise rendszerhez való csatlakozásban gondolkodik.

Nőtt az új cégek száma az első fél évben

De még mindig sok a megszűnés. Viszont összességében lassul a cégek számának csökkenése, és a közeljövőben több stabilabb vállalkozás lehet a magyar gazdaságban.

A franchise elterjedése

Hazánkban a szállodaiparban és a gyorsétkeztetésben bukkant fel először a franchise, azóta sokat változott. A franchise fejlődése jól halad Magyarországon.