Hogyan építs vállalkozást?

Egyre többen lépnének ki az alkalmazotti szerepkörből, hogy saját cégük élén keressék meg a kenyerüket, és még többet. A kérdés az, hogyan álljon neki ennek egy kezdő vállalkozó?

Nyiss saját IT iskolát!

Rengeteg érv szól amellett, hogy az informatikus- és IT-mérnök oktatásba fektessünk. Ehhez kínál lehetőséget a Coders Lab programozó iskola franchise.

A franchise fogalma

A franchise, mint gazdasági forma több mint 300 szektorban van jelen, az éttermektől a fodrászokon át, az online oldalakig.

Egy hálózat története

Hogyan épült fel Amerika első pizza hálózata és milyen kihívásokkal néz szembe ma.

Mennyibe kerül egy McDonald’s?

Bár hazánkban az amerikai óriás nem keres partnert, érdemes belegondolni milyen költségekkel is jár egy gyorséttermet üzemeltetni.

Visszatér Európába a Wendy's

Húsz éves szünet után ismét megvetette a lábát a Wendy's az Egyesült Királyságban, és vele Európában.

Hova tart az oktatási szektor ma?

A bizonytalan gazdasági és oktatási helyzetben egyre több tanár vált pályát, vagy indít saját vállalkozást - ezeket a trendekre épül egy magyar oktatási koncepció is.

Fókuszban az egészség

Megugrott az érdeklődés az utóbbi években az egészségközpontú éttermek és gasztro-koncepciók után.

Tovább nő az AmRest birodalom

Közép-Európa egyik legnagyobb étteremoperátora 144 Starbucks kávézóval bővítheti tovább hálózatát. Szlovákiába is belépnek.

A franchise-ról

Sokáig lehetne beszélni a franchise üzleti vonzatairól, a lehetőségeiről és kockázatairól, a mérvadó statisztika szerint a partnerek mindössze 5%-a megy csődbe, ami piaci viszonylatban kiemelkedőnek számít. Azonban van emberi oldala is, hiszen a franchise legalább annyira szól a kapcsolat teremtésről, mint a pénzügyi sikerről.

Franchise típusok

A franchise hálózatok jobb megértésének érdekében kategóriákra bonthatóak. Általában a tevékenység vagy a vállalati struktúra által.

Hamarosan új divatmárka Magyarországon

Az amerikai Forever 21 franchise partnere hazánkban és további 8 országban fejlesztheti a divatmárka hálózatát. Az első üzlet ősszel nyílik Romániában.

Édes a siker

Mindig is arra vágytál, hogy saját fánkozód legyen? Esetleg megnyitnád álmaid kávézóját? Légy Te is a La Donuteria világsikerének részese!

Családanya és sikeres vállalkozó

A KiwiSun hálózatához való csatlakozás remek lehetőség kisgyermekes családok számára is, melyet jól bizonyít Viktória, a mosonmagyaróvári franchise partner példája.

Mennyibe kerül egy franchise partner?

Nehéz pontosan megmondani, hogy mekkora összeget kell különböző marketing eszközökre költeni egy franchise partner megszerzéséhez. Ám most egy amerikai kutatás megpróbál tiszta vizet önt a pohárba.

Le vetik a leplet a szellemkonyhák

A kiszállításra specializálódott vendéglátóhelyek egyet léptek előre, majd kettőt hátra.

A nemzetközi terjeszkedés nehézségei

Mit tegyünk ha, lassul a növekedés? Hogyan profilozzuk a partnereket? Beszámoló a Magyar Franchise Szövetség novemberi webinárjáról.

Az igazi sportbár hangulat

Magyarországon is prémium sport-bárt nyitna a The Tilted Kilt franchise. Erős befektetőnek adnák az exkluzív licenceket.

A Franchising Etikai Kódexe

Az Európai Közösség által elfogadott Kódexet a Magyar Franchise Szövetség iránymutató dokumentumként tartja számon, használja és két további irányelvvel egészítette ki.

Legyen saját iskolád

Mindenki az új befektetési lehetőségeket keresi és meg akarja találni a következő nagy durranást a piacon. Kérdés mi lehet az?

Hogyan válasszuk ki a legjobb franchise partnereket és építsünk sikeres hálózatot?

Melyik franchise hálózatba érdemes befektetni? Melyik koncepció kínálja a legnagyobb profitot?

Személyre szabott biznisz

A Brutale a divat szektorban szerzett 10 éves tapasztalatát osztaná meg franchise átvevőivel.

A háziállat vállalkozások jövője

A világszerte több mint 1500 franchise partnerrel rendelkező svéd állateledel márka - a Husse - most hazánkban keresi új partnereit. A hálózat kiválasztotta azokat a településeket, melyekre várják az átvevők jelentkezését!

Tíz ország, ahol nem tudsz Mekiben enni

Még olyan óriások is, mint a közel 40.000 egységgel rendelkező McDonald's sem sikeres minden piacon. Összegyűjtöttünk 10 olyan országot, ahol valamilyen oknál fogva nem tudott gyökeret verni az amerikai franchise.

Mit kérdezzünk a franchise értékesítőtől?

Az öt legfontosabb kérdés, hogy megbizonyosodjon, valóban önnek való az adott franchise hálózat.

Melyek a legjobb franchise hálózatok külföldön és itthon? (1. rész)

Számos szempont alapján lehet csoportosítani a franchise hálózatok és listázni a legjobbakat, habár a legtöbb ilyen lista szubjektív mégis jó támpontot adhatnak a befektetés után keresőknek.

Ha a gyermekkoromban lett volna Trükkös Békák, én is biztos, hogy odajártam volna

Októberben nyitja meg kapuit Dunakeszin és Budapesten, a Trükkös Békák első, majd második franchise egysége, ennek apropóján készítettünk interjút Szűcs-Németh Zsuzsannával és Szegvári Jutkával, az új tanodák tulajdonosaival.

Régiós terjeszkedésben a Domino’s Pizza

Spanyol gasztro-óriással a háttérben már a szomszédban jár az amerikai pizzérialánc. A magyarországi mester franchise jog is elkelt.

Az egymilliárd fontos határ

Szédületes iramú expanzió, 22%-os növekedés az értékesítésben és éleződő verseny a Starbucksszal – a Costa Coffe 2012/13-as üzleti évének mérlege.

Asztali szerepjátékot készített az amerikai gyorsétterem

Játék fejlesztésre adta a fejét az amerikai gyorsétterem hálózat egy agyafúrt marketing kampány keretében.