Innováció a kozmetikában

A jövőbe illő kezeléseket, orvosi kutatásokra alapuló technológiákat alkalmazó High Care kozmetikai hálózat további partnereit keresi.

Innováció a kozmetikában

A jövőbe illő kezeléseket, orvosi kutatásokra alapuló technológiákat alkalmazó High Care kozmetikai hálózat további partnereit keresi.

Innováció a kozmetikában

A jövőbe illő kezeléseket, orvosi kutatásokra alapuló technológiákat alkalmazó High Care kozmetikai hálózat további partnereit keresi.

A franchise fogalma

A franchise egy a Rendszergazda, és az átvevő közötti szerződéses kapcsolat, ami egyre népszerűbbé és népszerűbbé válik minden ágazatban.

Lézeres szőrtelenítő franchise terjeszkedne hazánkban

A világszerte több, mint 170 klinikával rendelkező DepilConcept most Magyarországon keresi partnereit.

Tovább terjeszkedett a magyar gofrizó

Fehérváron nyitotta meg a legújabb egységét a Waffini. Soós Zoltán, a hálózat franchise partnere szerint egy nagy piaci rést tudtak ezzel lefedni a városban.

Az ötödik kontinensen is megjelent a magyar programozó iskola

Júliusban Nigériában és Dél-Afrikában is megnyitottak a Logiscool első iskolái.

Hálózatban van az erő: külföldre is terjeszkednek a magyar franchise-cégek

Külföldön, főként a tengerentúlon bevált gyakorlat, hogy a vállalkozások – áruházak, éttermek, szépségszalonok stb. – nagy része franchise hálózathoz csatlakozva kezdi meg működését.

Curves: 50 klub a cél

A világ legnagyobb nőknek szóló fitneszhálózata azt tervezi, hogy felgyorsítja terjeszkedését a magyar piacon.

Tovább nő az AmRest birodalom

Közép-Európa egyik legnagyobb étteremoperátora 144 Starbucks kávézóval bővítheti tovább hálózatát. Szlovákiába is belépnek.

Magániskoláké a jövő?

Így léphet be egy induló vállalkozó az oktatási piacra a Maple Bear partnereként.

Franchise típusok

A világon gyakorlatilag minden szektorban megtalálható a franchise valamilyen formája. Több szempont szerint is kategorizálhatjuk a különböző franchise rendszereket, itt megpróbáljuk bemutatni a legfontosabb besorolásokat, típusokat.

Mit kérdezzünk a Franchise Átadótól?

Mielőtt belevág következő vállalkozásába, menjen biztosra, és győzödjön meg, hogy a legjobb franchise-t, üzleti koncepciót választotta.

Hova tart az ország legnagyobb mosodája

Interjú Orovica Szilárddal, a Bubbles önkiszolgáló mosodahálózat új vezérigazgatójával.

Új magyar képességfejlesztő franchise hálózat indul

Új oktatás franchise koncepcióval bővült a Magyar Franchise Szövetség. A 2012-ben indult hazai Trükkös Békák koncepció országszerte keresi franchise partnereit.

Készen állsz a franchise-ra?

Csatlakozás egy franchise hálózathoz kiváló választás azoknak a vállalkozóknak, akik nem akarnak a nulláról indulni. De mikor is érdemes franchise-ba kezdeni?

A franchise elterjedése

Hazánkban a szállodaiparban és a gyorsétkeztetésben bukkant fel először a franchise, azóta sokat változott. A franchise fejlődése jól halad Magyarországon.

Régiós terjeszkedésben a Domino’s Pizza

Spanyol gasztro-óriással a háttérben már a szomszédban jár az amerikai pizzérialánc. A magyarországi mester franchise jog is elkelt.

Visszatér Európába a Wendy's

Húsz éves szünet után ismét megvetette a lábát a Wendy's az Egyesült Királyságban, és vele Európában.

Jó biznisz lenne a szépségipar?

Franchise-ban terjeszkedne a magyar kozmetikai vállalkozás.

Hátrányok az átvevő számára

Gondolhatnánk, hogy a csatlakozással egy kipróbált receptet kapunk egyszerű és jövedelmező üzlethez. Azonban minden üzleti tevékenység kockázatos és ez alól a franchise sem kivétel.

A franchise-ról

A nemzetközi tapasztalatok szerint a franchise-vállalkozásban lépő félnek általában a már befutott márkanév használata és a rendszer tapasztalt tagjainak szakmai támogatása mellett a csődre mindössze öt százalék esélye marad.

Cél a túlélés

Hogyan újulnak meg a világ legnagyobb franchise hálózatai a túlélés érdekében?

Kávézómárkák Magyarországon

A nagy kávézó franchise hálózatok magyarországi piacrészesedése mindössze pár százalék, mégis ők jelentik az ágazat növekedésének motorját.

Waffle House: ahol bármi megtörténhet

A Waffle House nálunk kevésbé ismert franchise, de a tengeren túl már több, mint 60 éve van a piacon és 2000 éteremmel büszkélkedhet Amerika-szerte. Ám ez a hálózat rendelkezik a legbizarrabb történetekkel, eseményekkel és vendégekkel.

Keresik az év fiatal vállalkozóját

Várják azoknak a vállalkozóknak a jelentkezését, akik fiatal koruk ellenére sikeresek a gazdasági életben, és jó példaként szolgálhatnak társaik számára.

Egyedülálló iskolaelőkészítő foglalkozást indított a Stilianos Babauszoda Franchise

A Stilianos meglepő újítást hozott a hamarosan iskolapadba kerülő gyermekek és szüleik számára.

A felkelő nap országának divatja Európában

A Uniqlo japán divatmárka egyre inkább a világ meghódítására tör saját és franchise üzletekkel bővítve kiskereskedelmi hálózatát. Idén az európai piacokon a fókusz.

A Franchising Etikai Kódexe

Az Európai Közösség által elfogadott Kódexet a Magyar Franchise Szövetség iránymutató dokumentumként tartja számon, használja és két további irányelvvel egészítette ki.

Szeptemberben újra a franchise képzés!

Kis létszámú, öt alkalmas képzéssorozatot indít a Magyar Franchise Szövetség