Magyar siker az autómosó piacon

Számos koncepció lovagolta meg a környezettudatos trendeket az elmúlt években. Ennek tudható be többek között az elektromos autók sikere, de a franchise hálózatok között is akadnak sikeres, zöld példák.

A franchise fogalma

A franchise egy a Rendszergazda, és az átvevő közötti szerződéses kapcsolat, ami egyre népszerűbbé és népszerűbbé válik minden ágazatban.

Újra Franchise Képzés!

Kis létszámú, öt alkalmas képzéssorozatot indít a Magyar Franchise Szövetség

5 jótanács, mielőtt saját franchise hálózatot indítanál (3. rész)

Egy néhány éves múlttal rendelkező vállalkozás számára ideális útnak tűnhet a franchise, azonban vannak kérdések, amelyeket érdemes megválaszolni a hálózatépítés előtt.

Csobbanj a sikerben!

Hazánk első babauszoda franchise rendszerének alapítójával, Varga Viviennel készítettünk interjút.

Tovább nő az AmRest birodalom

Közép-Európa egyik legnagyobb étteremoperátora 144 Starbucks kávézóval bővítheti tovább hálózatát. Szlovákiába is belépnek.

Régiós terjeszkedésben a Domino’s Pizza

Spanyol gasztro-óriással a háttérben már a szomszédban jár az amerikai pizzérialánc. A magyarországi mester franchise jog is elkelt.

Milyen vállalkozást indítsak?

Évről-évre sokan fogadkoznak, hogy végre elkezdik a fogyókúrát, elkezdenek mozogni, leteszik a cigarettát, megtanulnak valamilyen nyelvet vagy éppen vállalkozást indítanak.

Meghirdette a következő 5 évre szóló célkitűzéseit a Duna House

A Duna House Holding Nyrt. közölte: a társaság igazgatósága ma 5 évre szóló stratégiai célkitűzéseket fogadott el.

Megnyitotta kapuit Miskolc legújabb és legfinomabb élményközpontja

A Creppy brand megálmodója, Oszlánczi Réka újabb merész álmát valósította meg, ugyanis a jól ismert és rendkívül népszerű Creppy PalacsintaHáz mellett létrehozta a Creppy Centert!

Csapatmunkából, lelkesedésből csillagos ötös!

Augusztus 10-én megnyitotta kapuit a High Care® Cosmetics legújabb, legmodernebb gyöngyszeme, a nyíregyházi High Care® Center!

5 jótanács, mielőtt saját franchise hálózatot indítanál

Egy néhány éves múlttal rendelkező vállalkozás számára ideális útnak tűnhet a franchise, azonban vannak kérdések, amelyeket érdemes körüljárni még a döntés meghozatala előtt.

Asztali szerepjátékot készített az amerikai gyorsétterem

Játék fejlesztésre adta a fejét az amerikai gyorsétterem hálózat egy agyafúrt marketing kampány keretében.

Waffle House: ahol bármi megtörténhet

A Waffle House nálunk kevésbé ismert franchise, de a tengeren túl már több, mint 60 éve van a piacon és 2000 éteremmel büszkélkedhet Amerika-szerte. Ám ez a hálózat rendelkezik a legbizarrabb történetekkel, eseményekkel és vendégekkel.

Érdemes-e franchise rendszerhez csatlakozni a válság után?

Összeszedtük azokat a tényezőket, melyekre érdemes figyelni mindenkinek, aki egy franchise rendszerhez való csatlakozásban gondolkodik.

5 jótanács, mielőtt saját franchise hálózatot indítanál (2. rész)

Egy néhány éves múlttal rendelkező vállalkozás számára ideális útnak tűnhet a franchise, azonban vannak kérdések, amelyeket érdemes megválaszolni a hálózatépítés előtt.

Családanya és sikeres vállalkozó

A KiwiSun hálózatához való csatlakozás remek lehetőség kisgyermekes családok számára is, melyet jól bizonyít Viktória, a mosonmagyaróvári franchise partner példája.

Augusztusban nyílik a Matrackuckó zászlóshajója Budaörsön

A Matrackuckó 2006-ban családi vállalkozásként indult, napjainkra pedig már országos franchise hálózattá nőtte ki magát.

Megbukott a Starbucks versenytársa

Sikersztoriként indult a Luckin Coffee Kínában és csak nem úgy látszott komoly vetélytársává válhat a Starbucks-nak, most azonban ez a történet a végéhez ért.

Miért válságállóbb a franchise?

Ahogy a gazdaság kezd visszatérni a normális állapotba, a vállalkozások lassan újra indulnak, de egy kérdés megválaszolatlan kérdés. Mibe került átvészelni ezt az időszakot, mennyien mentek tönkre, és kik maradt víz felett?

A franchise-ról

A nemzetközi tapasztalatok szerint a franchise-vállalkozásban lépő félnek általában a már befutott márkanév használata és a rendszer tapasztalt tagjainak szakmai támogatása mellett a csődre mindössze öt százalék esélye marad.

A legnagyobb franchise hálózatok

Ismét elkészült a 100 legnagyobb nemzetközi franchise hálózat listája. A gyorsétterem láncok dominanciája változatlan.

Hogyan indíts saját vállalkozást külföldi mintára?

Mindenki szeretné elérni a pénzügyi függetlenséget, de keveseknek adatik meg a lehetőség. A karrier-építés nem mindig jelent megoldást, a legtöbben saját vállalkozásról álmodnak, de próbálkozásaik mégis kudarcba fulladnak. Mi jelentheti a megoldást?

Családi vállalkozásból országos hálózat

Sokan vágynak egy saját vállalkozásra, de kevesen tudhatnak több éves múltat és tapasztalatot maguk mögött, mely nélkül viszont nem mernek belevágni valami újba. Ám franchise és a jelenlegi koronavírus helyzet kombinációja pont erre adhat most lehetőséget.

Új promóciós felületet talált fel a Dunkin’?

A világ egyik legnagyobb fánkozója új ötlettel állt elő és logózott maszkokat kezdett el értékesíteni.

Hogyan írjunk jó franchise szerződést?

A franchise szerződés az átadó és az átvevő közötti kapcsolat alapja.

Kávézómárkák Magyarországon

A nagy kávézó franchise hálózatok magyarországi piacrészesedése mindössze pár százalék, mégis ők jelentik az ágazat növekedésének motorját.

Partizz egész évben

A folyamatosan fejlődő magyar party kellék piac kilátásairól, illetve franchise lehetőségeiről beszélgettünk Nagy Andreával, a Party Point ügyvezető igazgatójával.

Édesanya és sikeres nyelviskola vezető

A munka-magánélet egyensúlyának megőrzése és a valódi értékek teremtése ösztönözte Editet egy saját vállalkozás indítására. Mindehhez a Helen Doron English franchise lehetőség tökéletesnek bizonyult.

Megvalósult amerikai álom Szlovákiából

Matej Varga öt Subway éttermet működtetett Pozsonyban, és ő építi a brandet Szlovákiában és Horvátországban. Milyen előnyöket nyújt a multi-unit franchise, és miért könnyebb egy "nagy márka" égisze alatt dolgozni?