Régiós terjeszkedésben a Domino’s Pizza

Spanyol gasztro-óriással a háttérben már a szomszédban jár az amerikai pizzérialánc. A magyarországi mester franchise jog is elkelt.

Tovább nő az AmRest birodalom

Közép-Európa egyik legnagyobb étteremoperátora 144 Starbucks kávézóval bővítheti tovább hálózatát. Szlovákiába is belépnek.

Kulcsrakész vállalkozás

Új nemzetközi kávézó brand érkezik hazánkba. A Rauwolf országos szinten keresi franchise partnereit, akik több opcióból is választhatnak.

A franchise fogalma

A franchise egy Rendszergazda - átadó - és egy tőle független üzleti vállalkozás - átvevő - közötti szerződéses kapcsolat, ami egyre népszerűbbé és népszerűbbé válik minden ágazatban.

Franchise típusok

Több szempont szerint is kategorizálhatjuk a különböző franchise rendszereket. Itt megpróbáljuk bemutatni a legfontosabb besorolásokat, típusokat.

Új csomagküldő hálózat Magyarországon

A cseh vállalat hazánkban is elindította csomagküldő franchise hálózatát. Országszerte több tucat helyszínen jelennének meg.

Azonnali belépés az IT-oktatás ágazatba

A Coders Lab Magyarországra is elhozná programozóiskoláit, melyek oktató- és karrierközpontok is egyben. A franchise igazgatót kérdeztük a koncepcióban rejlő üzleti lehetőségről.

Mindjárt itt az új szezon

A magyar alapítású ICE’N’GO! lengyelországi hálózatának kiépítéséért felelős Pawel Kaziród elmondta, hogy a hideg desszertekkel hogyan készülnek az új szezonra.

Mi történt 2017-ben

Rövid visszatekintés a tavalyi évre a jelentősebb, magyar vonatkozású franchise piaci események számbavételével.

Megnyitott a SPAR online shopja

A kiskereskedelmi üzletlánc elindította webáruházát, a házhoz szállítási szolgáltatás egyelőre Budapesten és 49 környező településen érhető el.

Franchise – hogy is van ez?

Érdemes részletesen tudni a franchise-ról, hogy mit is jelent, hiszen az egyik legjobb módszer saját vállalkozás beindításához.

Kisboltok nagy hálózata

A Tom Market kisközért-hálózata jó lehetőség lehet a biztonságot és hatékonyabb működést keresőknek.

Kávézómárkák Magyarországon

A nagy kávézó franchise hálózatok magyarországi piacrészesedése mindössze pár százalék, mégis ők jelentik az ágazat növekedésének motorját.

A felkelő nap országának divatja Európában

A Uniqlo japán divatmárka egyre inkább a világ meghódítására tör saját és franchise üzletekkel bővítve kiskereskedelmi hálózatát. Idén az európai piacokon a fókusz.

Családanya és sikeres vállalkozó

A KiwiSun hálózatához való csatlakozás remek lehetőség kisgyermekes családok számára is, melyet jól bizonyít Viktória, a mosonmagyaróvári franchise partner példája.

A legnagyobb franchise hálózatok

Ismét elkészült a 100 legnagyobb nemzetközi franchise hálózat listája. A gyorsétterem láncok dominanciája változatlan.

Franchise ugrásra készen

A Jump Planet franchise a trambulinparkoknak egy mindennel felszerelt, kulcsrakész verzióját kínálja, ami már országszerte elérhető. Megtudtuk a franchise kondíciókat.

Franchise vásár statisztikák

Nemrég befejeződött a legnagyobb európai franchise kiállítás és vásár Párizsban. Nézzük, mit mondanak a számok.

A legjobb kiskereskedelmi márkák

A H&M lett a legértékesebb kiskereskedelmi márka Európában, legnagyobb arányban divat és szupermarket hálózatok a listán.

Hamarosan új divatmárka Magyarországon

Az amerikai Forever 21 franchise partnere hazánkban és további 8 országban fejlesztheti a divatmárka hálózatát. Az első üzlet ősszel nyílik Romániában.

Bemutatkozik a Fröccsbusz

Nyilvános előadást tart a Fröccsbusz, ahol bemutatják tevékenységüket és a magyar „kultúritalra” épülő üzleti koncepciót.

Az első európai megálló: Magyarország

A világ harmadik legnagyobb pizzérialánca, a Little Caesars elérkezettnek látja az időt magyarországi expanziója megkezdéséhez.

Tovább bővül a ruhakereskedelem

Az elkövetkezendő években tovább erősödhetnek a legnagyobb ruhakereskedelmi hálózatok a közép-európai régióban.

Régiós terjeszkedésben a Norbi Update

Aláírták a Norbi Update romániai mester franchise szerződését, egyelőre négy erdélyi városban és Bukaresten nyílik Update üzlet.

Lankadatlan dominancia

A FranchiseDirect szakportál 11 éve állítja össze a világ 100 legsikeresebb franchise-ának rangsorát. Ez idő alatt csak két márka váltotta egymást a dobogó tetején. Melyek ezek?

Új autókölcsönző Magyarországon

Legújabb franchise partnere révén, Magyarországon is megjelenik az Enterprise Rent-A-Car hálózat.

A legjobb franchise-ok rangsora

Gyakran találkozunk manipulációval, ezért érdemes a statisztikákat óvatosan kezelni. Sok rangsor rossz következtetésekhez vezet.

A Denny’s megérkezett Európába

Európai expanziójának első lépéseként a brit partoknál horgonyoz le az ikonikus amerikai étteremlánc. Következő állomás Magyarország és a régió?

Tovább dagad a Fornetti franchise

Két év alatt közel 40 százalékos árbevétel-növekedést könyvelhetett el, és további bővülés elé tekint a Fornetti Csoport.

Tapasztalat nélkül is működhet

„Az ügyfélbarát hozzáállás, a szakértelem és a családias légkör meggyőzött arról, hogy franchise irodát nyissunk” – Csontos Erika közel másfél éve vezeti utazási irodáját.