A franchise fogalma

A franchise, mint gazdasági forma több mint 300 szektorban van jelen, az éttermektől a fodrászokon át, az online oldalakig.

Visszatér Európába a Wendy's

Húsz éves szünet után ismét megvetette a lábát a Wendy's az Egyesült Királyságban, és vele Európában.

Új franchise portált kap Lettország

Lettország nem egy nagy piac, mégis többtucat sikeres koncepciónak ad otthont. Mostantól egy új, országos franchise portál könnyítheti meg a magyar márkák terjeszkedését a Balti régióban.

„Ez nem csak egy szolgáltatás, ez misszió!”

Petrov Krisztina háromgyermekes anyukaként vágott bele saját franchise vállalkozásába, miután találkozott az Indiso sóterápiával.

Lassú, jól átgondolt expanzió

Az Arby’s erős 2015-ös értékesítési adatokat jelentett Amerikában. Most ugyanezt akarják látni külföldön, pl. Magyarországon is.

„Önállóan dolgozunk, de nem egyedül"

Komplex támogatás, megfelelő üzleti terv, a gyerekek szeretete és elhivatottság. Ez a receptje a tökéletes LCF Kids Klub nyelviskolának.

Csak a McDonald’s árulhat sült krumplit az Olimpián

A 2012-es Olimpiai Játékok ideje alatt kizárólag a McDonald’s jogosult arra, hogy sült krumplit árusítson.

Új Mister Minit Debrecenben

A hazai mester franchise tulajdonos újabb saját üzletét nyitja meg, de Ön is lehet átvevő.

Tovább nő az AmRest birodalom

Közép-Európa egyik legnagyobb étteremoperátora 144 Starbucks kávézóval bővítheti tovább hálózatát. Szlovákiába is belépnek.

Hogyan áraznak a nagy hálózatok?

A Burger King anyacégének vezérigazgatója, Jose Cil tartott előadást, ahol körülírta milyen vezérelvek alapján áraz többek között a Tim Hortons, a Popeye, illetve a Firehouse Subs.

Milyen hosszútávon franchise partnerként?

A világszerte több, mint 1500 franchise partnerrel rendelkező svéd állateledel márka - a Husse - most hazánkban keresi új partnereit. A hálózat kiválasztotta, azokat a településeket, melyekre várják az átvevők jelentkezését!

Profit a bárpult mögött

A Jack’s Bar & Restaurant sikeresen terjeszkedik hazájában, most pedig a nemzetközi piacok, többek közt a magyar főváros felé fordítja figyelmét.

Hálózatbővítés és frissített éttermi koncepció

2018-ban 38 új étteremnyitást tervez a Vapiano. A teszteredmények alapján ígéretesnek tűnő Mini-Vapiano rendszer is bevezetésre kerül.

Mennyibe kerül egy McDonald’s?

Bár hazánkban az amerikai óriás nem keres partnert, érdemes belegondolni milyen költségekkel is jár egy gyorséttermet üzemeltetni.

Új korszak az élelmiszerboltok életében?

15 év után megtört a szupermarketek lendülete, újra az élelmiszerboltok jöhetnek.

A pizza, ami híressé tette a brooklyni hidat

Magyarország iránt érdeklődik Amerika legtöbbet kitüntetett pizzérialánca, a Grimaldi’s. Mester franchise partnert keresnek.

Német tulajdonban az Intersport

A régió legnagyobb sportszer kereskedőjévé vált az Intersport Deutschland. Az osztrák, magyar, cseh és szlovák piacok is hozzájuk kerültek.

A franchise szakma kiválóságai

Számos díj került kiosztásra a Magyar Franchise Szövetség január 24-én megrendezett Díjkiosztó Gálaestjén.

2013-ban is átlagon felül a franchise ipar

Az idei évben is az amerikai gazdaság egészének átlaga feletti teljesítményt várnak az elemzők a franchise ipartól az USA-ban.

Biznisz lehetőség mozdítható otthonokkal

Mozgatható házakkal rukkolt elő az amúgy foodtruck szektorban működő Sweet Gallery.

A magyar gazdaság helyzete

A Magyar Franchise Szövetség legutóbbi közgyűlésén dr. Mellár Tamás közgazdász elemezte hazánk gazdasági teljesítményét.

Továbbra is a Tesco az élen

Nem történt változás az öt legnagyobb forgalmú élelmiszerlánc sorrendjében Magyarországon. A toplista minden résztvevője növekedett tavaly.

Régiós terjeszkedésben a Domino’s Pizza

Spanyol gasztro-óriással a háttérben már a szomszédban jár az amerikai pizzérialánc. A magyarországi mester franchise jog is elkelt.

Egyedülálló oktatási modellel kíván Magyarországra lépni a Maple Bear Canadian School, a legnagyobb kanadai oktatási franchise hálózat

A kanadai koncepció a legnagyobb és leggyorsabban növekvő oktatási franchise jelenleg, 31 országban, 560 központtal - és most Magyarország felé vennék az irányt.

Családanya és sikeres vállalkozó

A KiwiSun hálózatához való csatlakozás remek lehetőség kisgyermekes családok számára is, melyet jól bizonyít Viktória, a mosonmagyaróvári franchise partner példája.

Realizálja terveit a Subway Romániában

Az amerikai étterem-hálózat az év végéig nyolc egységet szeretne létrehozni.

Kulcsrakész vállalkozás

Új nemzetközi kávézó brand érkezik hazánkba. A Rauwolf országos szinten keresi franchise partnereit, akik több opcióból is választhatnak.

Franchise típusok

A franchise hálózatok jobb megértésének érdekében kategóriákra bonthatóak. Általában a tevékenység vagy a vállalati struktúra által.

A franchise-ról

Sokáig lehetne beszélni a franchise üzleti vonzatairól, a lehetőségeiről és kockázatairól, a mérvadó statisztika szerint a partnerek mindössze 5%-a megy csődbe, ami piaci viszonylatban kiemelkedőnek számít. Azonban van emberi oldala is, hiszen a franchise legalább annyira szól a kapcsolat teremtésről, mint a pénzügyi sikerről.

Curves: 50 klub a cél

A világ legnagyobb nőknek szóló fitneszhálózata azt tervezi, hogy felgyorsítja terjeszkedését a magyar piacon.