Visszatér Európába a Wendy's

Wendy's
Wendy's / Visszatérne Európába az amerikai gyorsétteremlánc
Péntek
2021.08.13.
Húsz éves szünet után ismét megvetette a lábát a Wendy's az Egyesült Királyságban, és vele Európában.
 

Az amerikai étteremlánc közel 7000 egységgel működik világszerte, de Európa egy meglepő üres foltot alkot a brand térképén. A visszatérése utáni első egységét Londontól 20 kilométerre nyitotta a Wendy's és további két étterem indítását tervez 2021-ben. A terjeszkedési hullám apropóján tavaly a Burger King-et is beelőzte Amerikában a Wendy's, így az Államokban a második legnépszerűbb hamburger hálózattá vált.

A Wendy's nagyjából 6800 egységéből világszerte, alig 950 üzemel az Egyesült Államokon kívül. Most, hogy Amerikában egyre kevesebb lehetőség marad a terjeszkedésre a nagy brandek külföldre tekintenek, ez állhat a Wendy's visszatérése mögött is. Az étteremlánc saját sajtóközleménye alapján a cég maga is ugródeszkaként tekint az angol nyitásra.

Az elmúlt két évben egy átrendeződés ment végbe az Egyesült Királyságban - ahogy a legtöbb európai országban is. A pandémia alatt megzuhant az éttermek forgalma és sokan átálltak a házhozszállításra. A Wendy's meglátta a lehetőséget ebben a zavaros időszakban a terjeszkedésre.

A méretéből adódóan a hálózat hiánya mindig is érezhető volt Európában, versenytársai közül a legtöbben már régen megvetették a lábukat a kontinensen, egyesek már több évtizede. A Wendy’s most komolyabb stratégiával és nagyobb felkészüléssel vág bele a terjeszkedésbe, ezúttal már hosszabb távra rendezkednének be.

 

Franchise tanácsadó

népszerű a fórumban

Az egymilliárd fontos határ

Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...

1 hozzászólás
utolsó 2020.02.16.
Az igazi sportbár hangulat

THE TILTED KILT... :)

1 hozzászólás
utolsó 2016.08.22.
Egészség és élvezet együttese

Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.

1 hozzászólás
utolsó 2014.08.02.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano

Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!

1 hozzászólás
utolsó 2013.11.07.
Négy az egyben

Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c

1 hozzászólás
utolsó 2013.10.24.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Kedves Zizu!   További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise

Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.21.