nemzetközi

Hogyan maximalizálják az ügyfélélményt az éttermek?
Az éttermek sajnos nem úgy reagálnak az értékelésekre, ahogy kellene - egy új tanulmány szerint legalábbis.
Az éttermek sajnos nem úgy reagálnak az értékelésekre, ahogy kellene - egy új tanulmány szerint legalábbis.

Mi az a dualbranding?
Hazánkban még nem sok példa akad rá, de külföldön egyre több nagy márka veti be ezen eszközt.

Hogyan futott fel a világ egyik legismertebb kozmetikai hálózata?
Természetes, fenntartható és állatkísérletmentes.

A szépségipar is lehet kiváló befektetés
A jövőbe illő kezeléseket, orvosi kutatásokra alapuló technológiákat alkalmazó High Care kozmetikai hálózat partnereit keresi Szlovákiában.

Automatizált pizza?
Új technológiát tesztel a világ egyik legnagyobb pizzeria-lánca, hogy elejét vegye a munkaerő hiánynak.

Hogyan befolyásolhatja a fogyasztókat az MI a jövőben?
Éttermi környezetben még gyerekcipőben járnak a megoldások, de rohamtempóban zajlanak a fejlesztések.

A rövid étlapok varázsa
Miért ritkák a hosszú menük, és mire vágyik a vendég, avagy a Five Guys sikerének a titka.

Az éttermek jövőképe
A szokásokhoz híven összegyűjtöttük idén év végén is, hogy milyen innovációkra lehet számítani jövőre.

A nemzetközi terjeszkedés nehézségei
Mit tegyünk ha, lassul a növekedés? Hogyan profilozzuk a partnereket? Beszámoló a Magyar Franchise Szövetség novemberi webinárjáról.

Fókuszban az egészség
Megugrott az érdeklődés az utóbbi években az egészségközpontú éttermek és gasztro-koncepciók után.

Egy hálózat története
Hogyan épült fel Amerika első pizza hálózata és milyen kihívásokkal néz szembe ma.

Le vetik a leplet a szellemkonyhák
A kiszállításra specializálódott vendéglátóhelyek egyet léptek előre, majd kettőt hátra.

A Subway felemelkedése és stagnálása
Hogyan válik egy hálózat piacvezetővé, és miért ragad be a csúcson?

A 20 perces edzés
Egyre több az érdekes koncepció a franchise hálózatok között, a Fit20 izzadság nélkül fogyást ígér.

Hogyan játszott közre a KFC konkurenciája az ikonikus kosár megtervezésében
A KFC egy volt alkalmazottja, majd később konkurens hálózat alapítója, a Wendy's ötletgazdája fejéből pattant ki a ma közismert csirkés kosár.

A KFC se bírta tovább Oroszországban
Tovább nő a hálózatok száma, amelyek végleg ott hagyják az orosz piacot.

Az IT szektorban van a jövő? (2. rész)
Interjúnk folytatása a nemzetközi terjeszkedésről Grzegorz Morawski-val a Coders Lab franchise igazgatójával.

Az IT szektorban van a jövő?
Rengeteg érv szól amellett, hogy az informatikus- és IT-mérnök oktatásba fektessünk. Ehhez kínál lehetőséget a Coders Lab programozó iskola franchise. A hálózat franchise igazgatójával Grzegorz Morawski-val készítettünk interjút.

Új front nyílik az étteremláncok csatájában
Egy új menü, egy különleges arculat, az ízek vagy a mosolygós személyzet már nem elég a versenyben maradáshoz. Az élharcosok a robotoktól, a mesterséges intelligenciáig mindent bevetnének, hogy előnyhöz jussanak.

Tovább terjed a programozó hullám Európában
Tovább terjeszkedik Dél-Kelet-Európában a Coders Lab. Ezúttal Koszovóban nyitott a programozó iskola.

A hírnév ereje a franchise-ban
Egy celeb húzóneve is elég ahhoz, hogy egy amúgy bizonytalannak tűnő üzleti koncepció átütő sikereket érjen el, akár franchise hálózatként is.