Szerencsére ez a vállalkozási forma és a franchise háttér azt is biztosítja nekem, hogy hétvégén kizárólag a családommal tudom tölteni minden időmet” – emelte ki Viktória, a mosonmagyaróvári KiwiSun bioszolárium tulajdonosa.
Kedd
2018.02.13.
A KiwiSun hálózatához való csatlakozás remek lehetőség kisgyermekes családok számára is, melyet jól bizonyít Viktória, a mosonmagyaróvári franchise partner példája.
 

A teljes egészében magyar fejlesztésű és tulajdonú KiwiSun egészségtudatos bio-szolárium rendszer 2006-ban indult útjára, mint az első olyan szolárium franchise, melynek minden gépe megfelel az EU konform szabványnak, sőt ezen felül a Sugárbiológiai Intézet tanúsítványát is megkapta. A KiwiSun franchise rendszere nemcsak az egészségtudatos fogyasztókat célozza, de az ígéretes üzleti befektetést kereső vállalkozókat is. Ráadásul egy KiwiSun szalon megnyitásához és üzemeltetéséhez nincs szükség korábbi szakmai tapasztalatra vagy szaktudásra, ugyanis a franchise központ egy kiforrott és teljes koncepciót ad át partnereinek, amellyel könnyedén sikerre vihető a vállalkozás. Négy évvel ezelőtt ez az átfogó támogatási rendszer és gördülékeny üzletmenet győzte meg Viktóriát is (akinek kérésére teljes nevét nem közöljük) a mosonmagyaróvári KiwiSun bioszolárium megnyitásáról.

Viktória korábban nyílászárókat gyártó cégben dolgozott alkalmazottként, amely, mint a legtöbb irodai munka, komoly kötöttségekkel járt. Gyermekei születése után olyan munkát szeretett volna találni magának, ahol a munka és a magánélet egyensúlya teljesül, tehát elég ideje jut családjára, ugyanakkor képes vállalkozóként is kiteljesedni. 2014-ben látogatott el először egy KiwiSun szalonban, melynek hangulata azonnal magával ragadta. Ekkor fogalmazódott meg benne az igény egy saját vállalkozás beindítására, a KiwiSun franchise ajánlata pedig tökéletesnek bizonyult. Viktória és férje, Levente még abban az évben csatlakoztak a hálózathoz, és megnyitották mosonmagyaróvári üzletüket.

A KiwiSun egészségtudatos bioszolárium franchise az első olyan szolárium-hálózat, melynek minden gépe megfelel az EU konform szabványnak, így lelkiismeretfurdalás nélkül lehet karibi bőrszínt elérni, és élvezni a fény megannyi pozitív hatását. Mára már összesen közel 70 szalon működik a világon, Magyarország mellett 7 országban van jelen a hálózat. Hazánkban 53 egység található, melyből 18 Budapesten üzemel. A szalonok tulajdonosai sok esetben ambiciózus családok, párok, csakúgy, mint Viktória és családja.

Mivel Viktória két gyermeket nevel, fontos volt számára a rugalmas munkaidő, melyet a KiwiSun üzlet üzemeltetése biztosít. A szalon vezetési teendőit, a gyerekek iskolai és óvodai időszakában kényelmesen meg tudom oldani, elviszem őket reggel, hozom délután, a két időpont közötti 5-6 óra bőven elegendő a napi ügyek intézésére. Bár igaz, hogy a családfő rendelkezik vállalkozói múlttal (Levente a textilipari anyagokat gyártó saját cégét vezeti), mégis nagy biztonságot jelentett számukra a franchise együttműködéssel járó tudás, know-how és támogatási rendszer. A franchise átvevők emellett területi kizárólagosságot, központi marketinget, a dolgozók ingyenes, folyamatos továbbképzését, teljes szoftveres vezérlést, ingyenes üzlettervezést és egy kész, működő koncepciót kapnak, ráadásul belépési díj nélkül.

Viktóriáék saját bőrükön tapasztalták a kész koncepció hatékonyságát, ugyanis a nyitást követően sikerült annyira felvirágoztatniuk a szalont (és ezáltal rövid időn belül elérni a befektetett tőke megtérülését), hogy bővítésre is félre tudtak tenni. Mára már hat géppel várják barnulni vágyó vendégeiket.
Levente elmondása alapján egyértelműen jó döntés volt csatlakozni a hálózathoz. A befektetés-megtérülés nyers számain túl, számomra az a legfontosabb, hogy feleségemet sikeresnek és boldognak lássam, valamint az is, hogy ezzel a gyerekek, a család nyugalmát és biztonságát fokozhattam. Nekem ez több, mint elég – tette hozzá a büszke férj.

A KiwiSun továbbra is folytatja terjeszkedését Magyarországon - elsősorban olyan ambiciózus vállalkozók, franchise partnerek bevonásával, mint Viktóriáék is. Vidéken és Budapesten is fellelhetőek még olyan lokációk, ahol óriási kereslet van a hálózat szolgáltatásaira. Emellett külföldön is hatalmas igény mutatkozik a bioszoláriumra, így a cég vezetősége nagy reményeket fűz a nemzetközi piacokhoz, elsősorban Európa meghódításával a fókuszban. „Egy biztos, a franchise hálózat által kínált koncepció olyan alapot képes biztosítani, mellyel egy elkötelezett vállalkozó elérheti álmait."


Kovács Márton
journalist