Mit kérdezzünk a Franchise Átadótól?

Mielőtt belevág következő vállalkozásába, menjen biztosra, és győzödjön meg, hogy a legjobb franchise-t, üzleti koncepciót választotta.

Mester Franchise Átvevők

Egy mester franchise licence megvásárlása a "következő szintet" jelenti. Diverzifikáltabb, így jóval magasabb bevételek - ahogy az ezzel járó felelősségi kör is.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő üzleti koncepciót?

Potenciális átvevők sokszor kérdezik, hogy melyik a legjobb üzleti koncepció a piacon. Ezt nem lehet megválaszolni mert minden hálózat más előnyöket és hátrányokat hordoz.

Választás és belépés

Mikor választ és mielőtt belép fontos néhány dolgot figyelembe venni.

Előnyök az átvevő számára

Egy franchise hálózathoz való csatlakozás a következő előnyöket hordozza.

Hátrányok az átvevő számára

Gondolhatnánk, hogy a csatlakozással egy kipróbált receptet kapunk egyszerű és jövedelmező üzlethez. Azonban minden üzleti tevékenység kockázatos és ez alól a franchise sem kivétel.

A franchise átvevő feladatai

A Tudástár negyedik részében a franchise átvevő feladataival ismerkedhetnek meg. Előadó: dr. Mandel Katalin, a Magyar Franchise Szövetség főtitkára. Az előző részben megismerhették a sikeres franchise hálózat ititkár, így tovább haladva az átvevő szerepköre kerül a vizsgálódás középpontjába.

Nem akadály a franchise partnerré váláshoz

A franchise átvevővé válásnak a szakmai tapasztalat hiánya sem jelent akadályt, sőt vannak ágazatok, ahol kifejezetten előnynek számít.

Mit kérdezzünk a franchise értékesítőtől?

Az öt legfontosabb kérdés, hogy megbizonyosodjon, valóban önnek való az adott franchise hálózat.

5 tipp franchise vásárláshoz

Egy franchise megvásárlása remek alternatíva lehet azoknak a vállalkozóknak, akik saját üzletet szeretnének indítani, egy nagyobb brand neve alatt.

Mennyibe kerül egy franchise?

Kiválasztotta, hogy melyik franchise vállalkozás licencét fogja megvásárolni. Mielőtt aláírná a szerződést bizonyosodjon meg róla, hogy van elegendő pénze a licence megvásárlásához és az üzletvezetés, működtetés havi költségeinek finanszírozására. Röviden, számolja össze a befektetés összes költségét.

8 hiba, amit kerüljön el, amikor franchise-t vásárol

Bakik, amiket egy franchise koncepció megvásárlásakor elkövethet. A leggyakoribb hibák általában kiszámíthatók.

A megfelelő hálózat kiválasztása

A Tudástár ötödik részében a franchise rendszergazda feladataival ismerkedhetnek meg. Előadó: dr. Mandel Katalin, a Magyar Franchise Szövetség főtitkára. Az előző részben megismerhették a franchise átvevő feladatait, így tovább haladva a rendszergazda szerepköre kerül a vizsgálódás középpontjába.

Hogyan csökkentheti kockázatát?

Attól függetlenül, hogy a franchise jog megvásárlása csak egy befektetés vagy aktívan részt is vesz majd az üzlet működtetésében, fejlesztésében, mindenképp utána kell nézni a hálózatnak, a piacnak.

A sorok mögött

Lehetnek olyan záradékok a franchise szerződésben, amelyek ellehetetlenítik az együttműködés megszűnésekor. Ezekre figyeljen, mielőtt aláírná a szerződést.

7 gyakori átvevői hiba

Hogyan kerüljük el azokat a gyakori hibákat, amiket egy franchise megvásárlása előtt, illetve beindításakor elkövethetünk.

Mielőtt döntene

Mielőtt eldöntené, hogy átvevővé válik, ”végezze el a házi feladatot”

Hogyan válasszuk ki a megfelelő hálózatot?

Bevált és megbízható koncepciót keres? Olvassa el az átvevőknek szóló tanácsainkat, hogy segíthessünk a legjobb döntést hozni.

Magyarországon - ha franchise partner szeretne lenni -, több mint 200 hálózat ajánlata közül választhat. Jelenleg nem mindegyik rendszer keres partnert, de a franchise-katalógusban számos elérhető koncepciót gyűjtöttünk össze. A hozzánk illő franchise kiválasztása nem könnyű feladat. Egy hálózathoz való csatlakozás stabilitást ad vállalkozásunknak, és növeli a siker esélyét, de természetesen nem garantálhatja azt. Az első öt évet a vállalkozásoknak alig 15%-a éli túl, ugyanez a szám a franchise átvevők esetében 85%. De mi az a titok, ami a sikert biztosítja?

Íme néhány tipp azoknak, akik átvevők szeretnének lenni:

  • Olyan rendszert válasszon, ami beleillik érdeklődési körébe;
  • Ne elemezze az összes ajánlatot, válasszon ki néhány szimpatikus hálózatot, hasonlítsa össze ajánlataikat, melyik áll legközelebb Önhöz;
  • Egy új egység indításának tőke igénye hálózatonként eltérhet, olyat válasszon, amely pénzügyileg is elérhető az Ön számára, ne csak az induló befektetést vegye alapul, vizsgálja meg az első hónapok cash flow igényét is;
  • Kérjen el minden rendelkezésre álló adatot, statisztikát a rendszergazdától;
  • Látogasson meg a hálózat működő franchise egységei közül néhányat;
  • Aláírás előtt nézze át a franchise szerződést ;
  • Készíttessen saját üzleti tervet, és ellenőrizze a szükséges engedélyeket

És olvasson utána: ismerje meg a franchise hátrányait és előnyeit . Elemezze a rendszergazdák leggyakoribb hibáit, és ha már tudja, hogyan kell elkerülni őket, ismét nézze át az ajánlatokat. A legjobb üzleti ötlet kiválasztása című elemzésünk segítséget nyújthat ebben. Amennyiben továbbra is bizonytalan abban, hogy Önnek való-e a franchise, érdemes elvégeznie a partnereknek szóló tesztünket