Mit kérdezzünk a Franchise Átadótól?

Mielőtt belevág következő vállalkozásába, menjen biztosra, és győzödjön meg, hogy a legjobb franchise lehetőséget, üzleti koncepciót választotta.

A nagypályások szerepe

Egy mester franchise licence megvásárlása a következő szintet jelenti. Diverzifikáltabb, így jóval magasabb bevételek - ahogy az ezzel járó felelősségi kör is.

Hogyan válasszuk ki a legmegfelelőbb üzleti koncepciót?

Potenciális franchise-ba vevők sokszor kérdezik, hogy melyik a legjobb üzleti koncepció a piacon. Ezt nem lehet megválaszolni egyetlen márka vagy franchise vállalkozás megnevezésével.

Franchise, ügynökség vagy saját üzlet

Franchise, ügynökség vagy saját üzlet? Mindegyiknek megvan a maga előnye.

Előnyök az átvevő számára

Egy franchise vállalathoz való csatlakozás a következő előnyökkel járhat az átvevő számára.

Franchise hátrányok az átvevő számára

Gondolhatnánk, hogy a csatlakozással egy kipróbált receptet kapunk egyszerű és jövedelmező üzlethez. Azonban minden üzleti tevékenység kockázatos és ez alól a franchise sem kivétel.

Saját vállalkozások különböző ágazatokban

Egy ágazatokon átívelő diverzifikációs stratégia segíthet ellensúlyozni az üzleti ”lenteket és fenteket”.

Nem akadály a franchise partnerré váláshoz

A franchise átvevővé válásnak a szakmai tapasztalat hiánya sem jelent akadályt, sőt vannak ágazatok, ahol kifejezetten előnynek számít.

Mit kérdezzünk a franchise értékesítőtől?

Az öt legfontosabb kérdés, hogy megbizonyosodjon, valóban önnek való az adott franchise hálózat.

5 tipp franchise vásárláshoz

Egy franchise megvásárlása remek alternatíva lehet azoknak a vállalkozóknak, akik alig várják, hogy elindítsák saját üzletüket.

Mennyibe kerül egy franchise?

Kiválasztotta, hogy melyik franchise vállalkozás licence-ét fogja megvásárolni. Mielőtt aláírná a szerződést bizonyosodjon meg róla, hogy van elegendő pénze a licence megvásárlásához és az üzletvezetés, működtetés havi költségeinek finanszírozására. Röviden, számolja össze a befektetés összes költségét.

8 hiba, amit kerüljön el, amikor franchise-t vásárol

Bakik, amiket egy franchise koncepció megvásárlásakor elkövethet. A leggyakoribb hibák általában kiszámíthatók.

Megvásárolni egy ötletet – megéri vagy nem?

Franchise licence vásárlása ugyanúgy tartalmaz előnyöket, mint hátrányokat. A vállalkozó döntésére aktuális helyzete van a legnagyobb hatással.

Hogyan csökkentheti kockázatát?

Attól függetlenül, hogy a franchise jog megvásárlása csak egy befektetés vagy aktívan részt is vesz majd az üzlet működtetésében, fejlesztésében, mindenképp el kell végezni a “házi feladatot”.

A sorok mögött

Lehetnek olyan záradékok a franchise szerződésben, amelyek ellehetetlenítik az együttműködés megszűnésekor. Ezekre figyeljen, mielőtt aláírná a szerződést.

7 franchise átvevői hiba

Hogyan kerüljük el azokat a gyakori hibákat, amiket egy franchise megvásárlása előtt, illetve beindításakor elkövethetünk.

Mielőtt döntene

Mielőtt eldöntené, hogy átvevővé válik, ”végezze el a házi feladatot”

Kenguru teszt: milyen franchise illik Önhöz leginkább?

Saját vállalkozásba kezdene? Gondolkodik, hogy franchise licence-t vásárolna? Ugyanakkor tart is egy kicsit ettől? Töltse ki ezt a kvízt, ami segít Önnek megtudni, hogyan kezelne egy franchise vállalkozást.