Mennyibe kerül egy McDonald’s?

McDonald's
McDonald's / A jó brandnek ára van
Szerda
2022.02.02.
Bár hazánkban az amerikai óriás nem keres partnert, érdemes belegondolni milyen költségekkel is jár egy gyorséttermet üzemeltetni.
 

A McDonald’s még az éttermek között is kiemelkedik mind bevételi mind kiadási oldalon. A belépési díj tartalmaz egy minimum 1 éves képzést, és természetesen mindent, ami a franchisehoz kell. Az induláshoz fél millió dollár a minimum, ez alatt nem is érdemes átvevőnek jelentkezni. 

Az új étterem 3 féleképp indulhat, átalakítással, építéssel vagy egy McDonald’s átvételével, bár az utolsó a legolcsóbb gyakran nem ok nélkül „marad üresen” egy egység. Egy zöld mezős beruházás, azaz a semmiből egy gyorséttermet kialakítani messze a legdrágább, de így kötöttségek nélkül alakulhat ki az új egység. Kisebb átalakításnál is a teljes indulási költség mindennel együtt 1 millió dollár körül mozog, ha viszont valaki mindenből a legjobbat, legnagyobbat szeretné, akár a dupláját is fizetheti. 

Ha már megnyitott, és működik az egység, akkor az átvevőnek két díjat kell fizetni a franchise központnak. Az első a minden franchise hálózatban megjelenő royalty ez 4-5% körül mozog, mely nem számít magasnak a szektorban. A második a bérleti díj, arról már írtunk korábban, hogy a McDonald’s főleg az Egyesült Államokban előszeretettel vásárolja meg a partnerei által használt üzlethelyiségeket, majd adja bérbe az átvevőknek. 

Mielőtt bárki azon gondolkodna, hogy lehet így nyereségesen vinni egy éttermet, megjegyzendő, hogy a McDonald’s átvevők a tengeren túlon átlagosan évi több mint bruttó 1,8 milliárd dollárt keresnek.

A legérdekesebb költségek viszont csak a működés közben merülnek fel, ugyanis a központ akárhányszor elfogad egy új eszközt vagy terméket azt be kell építeni a rendszerbe, például a McCafé kávégépei egységenként közel 13,000 dollárba kerültek a partnereknek. 

Ha csak az indulási költségeknél maradunk a KFC vagy a Taco Bell se marad le sokkal. Talán az egyetlen kivétel a nagy gyorséttermek között a Subway, ahol a kisebb üzlethelyiség és termékválaszték lehetővé teszi, hogy alacsonyabb tőkeigénnyel is lehessen nyitni étteremet.. 

 

Cégnév
Cégnév
Résztvevő(k) neve
Résztvevő(k) neve
Számlázási cím
Számlázási cím
Telefon
Telefon
E-mail
E-mail
If you see this, leave this form field blank
Franchise tanácsadó

népszerű a fórumban

Az egymilliárd fontos határ

Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...

1 hozzászólás
utolsó 2020.02.16.
Az igazi sportbár hangulat

THE TILTED KILT... :)

1 hozzászólás
utolsó 2016.08.22.
Egészség és élvezet együttese

Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.

1 hozzászólás
utolsó 2014.08.02.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano

Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!

1 hozzászólás
utolsó 2013.11.07.
Négy az egyben

Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c

1 hozzászólás
utolsó 2013.10.24.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Kedves Zizu!   További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise

Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.21.