Régiós terjeszkedésben a Domino’s Pizza

A Domino’s világszerte több mint egy millió pizzát szállít házhoz naponta. Összesen 85 országban jelen lévő 14 ezer üzletének több mint 95 százalékát franchise partnerek üzemeltetik.
Hétfő
2017.11.06.
Spanyol gasztro-óriással a háttérben már a szomszédban jár az amerikai pizzérialánc. A magyarországi mester franchise jog is elkelt.
 

A Domino’s Pizza a világ második legnagyobb pizzérialánca a Pizza Hut után, melyhez hasonlóan elsősorban vastag tésztás, amerikai stílusú pizzát kínál. A hálózat közel 14 ezer helyszínt foglal magába a világ 85 országában. Ugyan Nyugat-Európában már több országban is meghódította a vásárlókat, Magyarországot és a környező piacokat eddig elkerülte a 30 percen belüli házhozszállításáról elhíresült márka. Ez azonban változóban van, ugyanis a Domino’s nemrég megtalálta helyi mester franchise partnerét, aki a régió négy országában, Ausztriában, a Cseh Köztársaságban, Szlovákiában és Magyarországon fejlesztheti a márkát. Most megtörtént az ausztriai debütálás, az év végéig pedig megnyílhat a második szlovákiai egység is – következő állomás Magyarország?

Az ausztriai megjelenés október 23-án valósult meg az első Domino’s Pizza megnyitásával Bécsben. A mester franchise partner az a Daufood Austria GmbH, amely az ausztriai, szlovákiai, cseh és magyarországi franchise jogok mellett Portugáliában rendelkezik még exkluzív Domino’s jogokkal (a vállalat 2015 óta a Domino’s portugáliai mester franchise partnere). A Daufood Austria a spanyol Cobefood leányvállalata, ami pedig a szintén spanyol Cobega holdingtársaság kötelékébe tartozik. A Cobega többek közt a világ legnagyobb független Coca-Cola palackozója, és számos élelmiszergyártó, szolgáltató vállalat köthető hozzá.

Az idén megkötött mester franchise szerződés értelmében tehát a Daufood vezetheti a Domino’s hálózatfejlesztést Magyarországon és a régió három másik országában. Szlovákia volt az első az üzletnyitások sorában, még szeptemberben nyílt az első Domino’s Pizza Pozsonyban.

A Daufood egyelőre nem osztott meg pontos adatokat a tervezett befektetésekkel vagy célokkal kapcsolatban, azt azonban az APA hírügynökség információi szerint elárulták, hogy csak Bécsben 25-40 Domino’s helyszínnel számolnak, amivel párhuzamosan haladhatnak a fejlesztések a környező országokban is. Például mindjárt egy második üzletnyitással a szlovák fővárosban az év végéig.

Mindezek alapján várhatóan nem kell már sokat várni az első magyarországi Domino’s Pizza elindulására sem.