Régiós terjeszkedésben a Domino’s Pizza

A Domino’s világszerte több mint egy millió pizzát szállít házhoz naponta. Összesen 85 országban jelen lévő 14 ezer üzletének több mint 95 százalékát franchise partnerek üzemeltetik.
Hétfő
2017.11.06.
Spanyol gasztro-óriással a háttérben már a szomszédban jár az amerikai pizzérialánc. A magyarországi mester franchise jog is elkelt.
 

A Domino’s Pizza a világ második legnagyobb pizzérialánca a Pizza Hut után, melyhez hasonlóan elsősorban vastag tésztás, amerikai stílusú pizzát kínál. A hálózat közel 14 ezer helyszínt foglal magába a világ 85 országában. Ugyan Nyugat-Európában már több országban is meghódította a vásárlókat, Magyarországot és a környező piacokat eddig elkerülte a 30 percen belüli házhozszállításáról elhíresült márka. Ez azonban változóban van, ugyanis a Domino’s nemrég megtalálta helyi mester franchise partnerét, aki a régió négy országában, Ausztriában, a Cseh Köztársaságban, Szlovákiában és Magyarországon fejlesztheti a márkát. Most megtörtént az ausztriai debütálás, az év végéig pedig megnyílhat a második szlovákiai egység is – következő állomás Magyarország?

Az ausztriai megjelenés október 23-án valósult meg az első Domino’s Pizza megnyitásával Bécsben. A mester franchise partner az a Daufood Austria GmbH, amely az ausztriai, szlovákiai, cseh és magyarországi franchise jogok mellett Portugáliában rendelkezik még exkluzív Domino’s jogokkal (a vállalat 2015 óta a Domino’s portugáliai mester franchise partnere). A Daufood Austria a spanyol Cobefood leányvállalata, ami pedig a szintén spanyol Cobega holdingtársaság kötelékébe tartozik. A Cobega többek közt a világ legnagyobb független Coca-Cola palackozója, és számos élelmiszergyártó, szolgáltató vállalat köthető hozzá.

Az idén megkötött mester franchise szerződés értelmében tehát a Daufood vezetheti a Domino’s hálózatfejlesztést Magyarországon és a régió három másik országában. Szlovákia volt az első az üzletnyitások sorában, még szeptemberben nyílt az első Domino’s Pizza Pozsonyban.

A Daufood egyelőre nem osztott meg pontos adatokat a tervezett befektetésekkel vagy célokkal kapcsolatban, azt azonban az APA hírügynökség információi szerint elárulták, hogy csak Bécsben 25-40 Domino’s helyszínnel számolnak, amivel párhuzamosan haladhatnak a fejlesztések a környező országokban is. Például mindjárt egy második üzletnyitással a szlovák fővárosban az év végéig.

Mindezek alapján várhatóan nem kell már sokat várni az első magyarországi Domino’s Pizza elindulására sem.


népszerű a fórumban

Az egymilliárd fontos határ

Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...

1 hozzászólás
utolsó 2020.02.16.
Az igazi sportbár hangulat

THE TILTED KILT... :)

1 hozzászólás
utolsó 2016.08.22.
Egészség és élvezet együttese

Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.

1 hozzászólás
utolsó 2014.08.02.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano

Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!

1 hozzászólás
utolsó 2013.11.07.
Négy az egyben

Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c

1 hozzászólás
utolsó 2013.10.24.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Kedves Zizu!   További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise

Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.21.