Hálózat építés? Gondoljon a franchise-ra!

Szeretné vállalkozását hálózattá alakítani? Az első lépés a franchise modell elkészítése és dokumentálása, azért hogy Ön is rendszergazdává válhasson.

Üzlete, étterme állandó jövedelmet hoz, és Magyarországon vagy külföldön szeretne terjeszkedni? Többen megkérdezték már, hogy nyithatnának-e egy ilyen egységet? Akkor eljött az ideje, hogy vállalkozását franchise hálózattá alakítsa. A rendszergazdává válás egy komoly feladat, amire nem könnyű felkészülni. A franchise, mint üzleti modell lehetővé teszi az hálózat intenzív fejlesztését, de ahhoz, hogy a hálózatából valódi franchise rendszer legyen, mindkét fél számára nyereségeset kell termelnie. Mind az átadó tehát Ön, mind a partnerek számára jövedelmező kell, hogy legyen. A Franchisor-rá válás 5 lépésében megtudhatja, mi van még hátra a rendszergazdává válás útján, mielőtt hálózata kibonthatja szárnyait.

Ami szükséges:

  • Reálisan értékelje vállalkozását, különös tekintettel a jövedelmezőségre;
  • Döntse el, milyen szolgáltatásokat és ismerteket ad át átvevőinek: például márka, know-how, képzés;
  • Mérje fel az átvevőkkel az együttműködés költségeit, és ez alapján határozza meg a royalty-t, a belépési díjat;
  • Készítsen egy franchise-csomagot (szerződés, kézikönyvek), amelyet át tud adni partnereinek;
  • Indítson franchise partner keresést!.

Érdemes előre megismerni, hogy milyen előnyökkel és hátrányokkal jár a franchise a potenciális rendszergazda számára. Ezért szeretettel várjuk képzésünkön is, ahol mindent megtudhat a hálózat építésről, a franchise működéséről és sikeres hálózatok vezetőivel találkozhat.