A McDonald’s után a Starbucks is „újra nyit” Oroszországban Stars Coffee néven

Stars Coffee
Stars Coffee / Alig 4 karakter a különbség a Starbucks utódjának a nevében
Hétfő
2022.08.29.
Több mint 130 kávézó várja vendégeit az új név és logó alatt.
 

Rapper és vendéglátós páros vásárolta meg és brandelte át az amerikai hálózat egységeit. Moszkvában a zenész, Timati mutatta be az első egységet, a logót és az új designt, mely erősen emlékeztet a Starbucks-ra. A tulajdonsok szerint azonban itt véget is érnek a hasonlóságok, ami biztos, hogy a szankciók miatt változtak a beszállítók, ezzel pedig a felszolgált kávé minősége is.

A Starbucks nem kommentálta a hasonlóságokat, de annyit hozzá tettek, hogy számukra már nem releváns az orosz piac. A hálózat május 15-én zárta be közel 130 kávézóját, 2 000 dolgozójával. Az új vezetés szeptember végére ígéri a teljes visszatérést, de folyamatosan tervezik „újra nyitni” egységeiket.

A legmeglepőbb, hogy a szerződésben nem a McDonald’s vagy a Renault példáját követték, ugyanis a hírek szerint a Starbucks nem rendelkezik visszavásárlási joggal. Az új tulajdonosok annyit árultak, hogy komoly összeget fizettek a hálózatért (a McDonald’s nem publikált összeget, míg a Renault egy rubelért adta el részesedést). „Ugyanannyit fektettünk bele, mint amennyit fizettünk érte.” Mondta Pinskiy. „Ez egy drága élmény.”

Érdekesség, hogy Timati-nak van már egy koncepciója, a Black Star Burger, ahol a vásárlók megkóstolhatják a „Timati Burger-t” is. Emellett az orosz kormány hangos támogatója, sőt egy 2015-ös számában állítja: „Putyin a legjobb barátom”.

A páros másik tagja Pinskiy elmondása szerint még életében nem ivott kávét, de komoly étterem portfólióval rendelkezik, illetve Timati-val közösen üzemeltetik a 3 egységes REDBOX koncepciót.

Az „új” logó, mely jobban emlékeztet a Starbucks emblémájára, mint az amerikaiak által a Közel-Keleten használt variáns (melyen nem a hableány/szírén szerepel).

 


Franchise tanácsadó

népszerű a fórumban

Az egymilliárd fontos határ

Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...

1 hozzászólás
utolsó 2020.02.16.
Az igazi sportbár hangulat

THE TILTED KILT... :)

1 hozzászólás
utolsó 2016.08.22.
Egészség és élvezet együttese

Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.

1 hozzászólás
utolsó 2014.08.02.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano

Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!

1 hozzászólás
utolsó 2013.11.07.
Négy az egyben

Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c

1 hozzászólás
utolsó 2013.10.24.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Kedves Zizu!   További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise

Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.21.