A piac számára jelzésértékű lehet, ha sikeres lesz az új komplexum.
Péntek
2013.03.22.
Szép számmal akadnak franchise márkák is az új budapesti bevásárlóközpontban.
 

Az idei évre beharangozott egyetlen új bevásárlóközpont, a budapesti Árkád 2 nyitását hosszú tervezés előzte meg. Az Árkád 2 tervezése még 2005-ben indult el, ám éveket vett igénybe a szükséges telek, majd építési engedélyek megszerzése. Végül 2011 szeptemberében született meg a döntés arról, hogy a meglévő 48 ezer négyzetméteres kiadható területű Árkádot felújítják, illetve mellette felhúzzák a 20 ezer négyzetméteres Árkád 2-t.

A 2007 óta csökkenő kiskereskedelmi forgalom, a forgalmukat euróban bonyolító plázák számára a forint gyengülése, illetve a tavaly megalkotott plázastop törvény játszanak fontos szerepet abban, hogy az utóbbi években gyakorlatilag csak a régi, jól bejáratott házakat újították fel a befektetők (Duna Pláza, Mammut), ám új beruházásba nem igazán kezdtek. Piaci vélekedések szerint ebben a helyzetben kiemelkedően fontos, hogyan sikerül az Árkád 2 debütálása, mivel az lökést adhat a többi, jelenleg csak inkább tervezőasztalon létező beruházás számára.

Az Árkád 2-ben 26 üzlet lesz, ebből több is jóval ezer négyzetméter feletti. Sok kiskereskedelmi hálózat is megjelenik az üzletközpontban, többek közt a CCC, Deichman, New Yorker, Bio Hair, Starbucks és még sokan mások. Az újonnan kialakított Arkád 2 és a szeptemberig felújításra kerülő Árkád 1 összesen közel 200 üzletnek ad majd otthont.


népszerű a fórumban