IWG / A világ legnagyobb hálózatával rendelkezik az irodák és co-working helyiségek terén.
Kedd
2019.10.15.
A napjainkban egyre jobban terjedő közösségi munkaterek új lehetőségeket kínálnak a vállalkozóknak a már sok helyen telített irodabérleti piacon.
 

A napjainkban egyre jobban terjedő közösségi munkaterek új lehetőségeket kínálnak a vállalkozóknak és franchise átvevőknek egyaránt a már sok helyen telített irodabérleti piacon is. Felmérések azt mutatják, hogy a forgalmas utcákban és főutakon elhelyezkedő irodaházak közül minden harmadik kínálhat franchise lehetőséget azáltal, hogy a rendelkezésre álló iroda kapacitásukat közösségi vagy rugalmas irodaként működtetik franchise rendszerben.

Egy virágzó üzletág

A Forbes felmérése szerint ez  a tendencia azt mutatja, hogy a közösségi irodák piaca 24%-kal fog növekedni évente.

Az IWG - a Regus és más közösségi irodabérlő hálózatok anyacége - által végzett tanulmány 15.000 vezető-beosztású személyt kérdezett meg. Az ügyvezetők döntő többsége (85%) szerint a flexibilis munkavégzés tette lehetővé vállalkozásuk számára, hogy növekedjenek és versenyképesek maradjanak. Emellett 77%-uk ítélte úgy, hogy a közösségi munkavégzés, valamint  az, hogy alkalmazottaik szabadkezet kapnak abban a döntésben, hogy hol szeretnének dolgozni, segített nekik, hogy megtartsák a tehetséges munkaerőt.

Felmérések szerint a munkavállalók 50%-a végez jelenleg távmunkát, 2022-re ez a szám 1.87 milliárd alkalmazottat tesz majd ki világszerte. Ez pedig egyedülálló lehetőséget kínál a leendő franchise partnereknek, hogy belépjenek egy gyorsan növekvő piacra.

Egyre nagyobb az igény a munkavállalók felől a rugalmas időbeosztásra és ezzel párhuzamosan nő az igény azokra a munkaterekre, ahol így dolgozhatnak. Ezt a trendet követi az építőipar is, a globális ingatlanóriás JLL szerint 2030-ra a vállalati ingatlanok 30%-a közösségi munkatér lesz.

Dinamikus franchise lehetőség

Kétségkívül egyre többen tekintenek befektetésként  a szolgáltatott irodák kiadására. A terület gazdaságos üzleti modellt biztosít, alacsonyak a munkaerőszükségletek, ugyanakkor kiemelkedő bevétel-potenciál rejlik benne. A működési modell sikeresnek bizonyult franchise rendszerben is és kimagasló növekedési lehetőségeket nyújt a franchise partnerek számára, az ezzel foglalkozó márkák, mint például a Regus vagy a Spaces, világszerte ismertek és erős márkaértéket tudnak biztosítani az átvevőknek.

A szolgáltatásközpontú irodabérleti piac az egyik legnagyobb potenciállal rendelkező szektor jelenleg. A piacelső Regus - az IWG tagja - most lehetőséget kínál azoknak, akik be akarnak lépni erre a piacra.

Az IWG 120 országban, 1,100 városban 3,400 lokáción működtet közösségi irodát - ez a kiterjedt jelenlét és az erős márkaérték teszi ideális franchise rendszerré az IWG hálózatot.

Szántó Árpád, az IWG magyarországi franchise igazgatójának elmondása szerint: "Az IWG-hez való csatlakozás lehetőséget biztosít a  partnerek számára, hogy részesei legyenek ennek a növekedésnek és kihasználják a rugalmas munkaterületek iránti hatalmas piaci igényt."

"Az iparágban szerzett hosszú éves tapasztalatunk és a stabil alapokra épülő hálózat üzemeltetése megtanított minket arra, hogy egy minőségi rugalmas munkaterület megépítése és működtetése bizalmat és kölcsönös együttműködést igényel. Együtt dolgozunk a franchise átvevőkkel, hogy közösen megtaláljuk számukra a legmegfelelőbb lokációt és kialakítást, mindezt az IWG széleskörű marketing, működési és ügyfélszolgálati támogatásával kiegészítve."


Cégnév
Cégnév
Résztvevő(k) neve
Résztvevő(k) neve
Számlázási cím
Számlázási cím
Telefon
Telefon
E-mail
E-mail
If you see this, leave this form field blank
Franchise tanácsadó

népszerű a fórumban