Generációs ellentétek elkerülése a franchise-ban

A változás sokszor kellemetlen.
A változás sokszor kellemetlen. / A változást nehéz végig vinni, inspirálni kell a dolgozókat és önmagunkat azzal a tudattal, hogy ez nem csak a túlélést jelenti, hanem elengedhetetlen eszköze a növekedésnek.
Péntek
2019.08.02.
A franchise-ban keletkező ellentétek, sokszor a generációs különbségekből adódnak, mindenki a saját céljaiért dolgozik.
 

Ahhoz, hogy egy vezető inspirálni tudja munkatársait először ki kell érdemelnie a megfelelő tiszteletet közöttük. Azok a NextGen vezetők lesznek csak képesek tiszteletet parancsolni, akik időt és energiát fektetnek az alkalmazottak képzésébe és oktatásába. Nincs titkos összetevő a sikerhez, ahhoz, hogy elérjük céljainkat hittel és kitartással kell követni álmainkat. Bárkinek adhatunk egy nagyobb irodát, prémiumot vagy nagyobb fizetést, ettől még nem fogják tisztelni a beosztottjai.

A franchise-ban keletkező ellentétek, sokszor a generációs különbségekből adódnak, mindenki a saját céljaiért dolgozik. Gyakran előfordul, hogy a fiatal alkalmazottak ellentétet érzékelnek idősebb munkatársaiktól, úgy érzik nem hajlandóak befogadni ötleteiket, mert túl fiatalnak gondolják őket, ahhoz, hogy mérvadóan hozzájáruljanak a döntéshozatalhoz. Hasonlóan, az idősebb generáció tagjai felől is érkeznek panaszok, hogy a fiatalok kerülik a nehéz munkát, mindig szünetet akarnak, nem tudnak koncentrálni, nem akarnak túlórázni.

Mindegy mikor születtünk, mind emberek vagyunk és sokkal több közös van bennünk, mint különbség. Az egyes generációk eltérően ítélik meg egymást, másként gondolkodnak és különböző készségekkel rendelkeznek. Az idősebb, felnőtt társadalom számára természetes, hogy a fiatalabb generációk legrosszabb tulajdonságait emeli ki, hiszen azok másként gondolkodnak és dolgoznak, az ismeretlentől való félelmükben hajlamosak vissza vágyni és múltbéli tapasztalataikra hagyatkozni.

Könnyen előfordulhat például, hogy egy fiatal kolléga új, rendhagyó marketing stratégiával áll elő, hasznos tagja akar lenni a csapatnak, de az ötletei nem süket fülekre találnak. Egy ilyen alkalmazott új lehetőségek után fog nézni és a vállalkozás értékes, motivált munkaerőtől esik el, melyet könnyen meg lehetett volna előzni.

Mindig mérlegeljük, hogy mennyire befolyásolják döntéseinket múltbéli tapasztalataink és hogy emiatt a generációs különbség miatt elutasítóan kezelünk-e egy munkatársat. Fontos, hogy feltegyük magunknak a kérdést: hogyan tudjuk a

Meghallgattam a történeteket sok ilyen esetről, elhalasztott lehetőségekről. Ma már hatvanas éveiben jár, sikeres vállalkozó. Akkoriban tapasztalatlan volt? Igen. Irreális elvárásai voltak? Biztosan. Volt kommunikációs zavar a főnökeivel? Nyilván. Ez a történet majdnem negyven éves, mégis igaz ma is. Tehát fontos feltenni a kérdést: Mit tehetünk annak érdekében, hogy különbségeinkről áthelyezzük a hangsúlyt közös tulajdonságainkra?


Franchise tanácsadó

népszerű a fórumban