A Starbucks új "csillagrészvényese”

A Star Wars birodalom atyja tízmillió dollár értékben vásárolt Starbucks részvényeket.
Csütörtök
2013.09.12.
A Csillagok háborúja szülőatyja tízmillió dollárt fektetett a világ legnagyobb kávézóláncába.
 

George Lucas, aki tavaly négymilliárd dollár értékben értékesítette a Lucasfilm stúdiót a Walt Disneynek, úgy döntött, hogy egy jövedelmező üzletbe fekteti pénzét és vásárolt 141.573 darab Starbucks részvényt. Az elmúlt egy évben a kávéházlánc részvényárfolyama folyamatosan nőtt (idén eddig 35 százalékkal), az augusztus végi vásárláskor egy Starbucks részvény 70,6 dollárba került.

A dolog pikantériája, hogy Lucas abban a vállalatban vásárolt részesedést, amelynél történetesen 2005 óta igazgatósági tag felesége, Mellody Hobson. A Star Wars alapító a közelmúltban kelt egybe Hobsonnal, aki egy igazán sikeres vezető, a Starbucks igazgatói-tagság mellett ő tölti be a Dreamworks Animation elnöki és az Estee Lauder Cos. and Groupon igazgatói posztját is.

Ma a Starbucks hálózat 61 országban több mint húszezer kávézóval van jelen, aminek a mintegy felét franchise partnerek üzemeltetik. A Starbucks Corporation idei, első negyedéves beszámolójából kiderült, hogy a vállalat 2012 ugyanezen időszakához képest 11 százalékkal növelte nettó bevételeit (3,6 milliárd dollárra) és a negyedév alatt nem kevesebb, mint 570 új üzlettel (ebből ugyan 337 a tavaly felvásárolt Teavana teabár) bővítette globális hálózatát.

Magyarországon 2010-ben jelent meg a kávézólánc és egyelőre csak a fővárosban nyitott üzleteket. Legutóbb, idén augusztusban nyílt Starbucks a budapesti Árkád II bevásárlóközpontban, amivel kilencre emelkedett a hazai kávézók száma.


népszerű a fórumban

Az egymilliárd fontos határ

Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...

1 hozzászólás
utolsó 2020.02.16.
Az igazi sportbár hangulat

THE TILTED KILT... :)

1 hozzászólás
utolsó 2016.08.22.
Egészség és élvezet együttese

Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.

1 hozzászólás
utolsó 2014.08.02.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano

Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!

1 hozzászólás
utolsó 2013.11.07.
Négy az egyben

Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c

1 hozzászólás
utolsó 2013.10.24.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Kedves Zizu!   További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise

Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.21.