Starbucks kávézók a láthatáron

A hálózat az idén még biztosan nem nyit üzletet vidéken, azonban a szegedi Hídivásáron már megjelennek saját standdal.
Péntek
24.05.2013
Jövő héten a MOM Parkban, majd még a nyáron az Árkád II bevásárlóközpontban is nyílik kávézó.
 

„Jelenleg két új Starbucks kávézó kivitelezési munkái zajlanak Budapesten” – tudta meg az mmonline Szabó Orsolyától, a kávézólánc franchise jogait birtokló AmRest Kávézó Kft. marketingvezetőjétől. A tervek szerint május végén nyit majd a MOM Parkban lévő új egység, míg a nyár során az Árkád II-ben kezdi meg működését egy újabb Starbucks kávézó.

A további terjeszkedési tervekkel kapcsolatban Szabó Orsolya annyit közölt, hogy folyamatosan keresik a megfelelő helyszíneket, de konkrétumokat egyelőre nem árulhat el. Az biztos, hogy az idén még nem lép ki a fővárosból a hálózat, vagyis a vidéki Starbucks kávézókra még várni kell. Ha állandó jelenléte nem is lesz a cégnek Budapesten kívül, azért feltűnnek majd vidéken, a május végi szegedi Hídivásárra kilátogatók megkóstolhatják a hálózat kávéit. Korábban Szabó Orsolya elmondta, hogy a Starbucks hamarosan a vidéki nagyvárosokban is szeretne megjelenni, de először a fővárosban kell megerősödni.

Ma a Starbucks hálózat 61 országban több mint húsz ezer kávézóval van jelen, aminek a mintegy felét partnerek üzemeltetik. A Starbucks Corporation idei, első negyedéves beszámolójából kiderült, hogy a vállalat a tavalyi év ugyanezen időszakához képest 11 százalékkal növelte nettó bevételeit - 3,6 milliárd dollárra. Ami az üzletnyitásokat illeti, a hálózat nem csak Magyarországon aktív. A negyedév alatt nem kevesebb, mint 570 új üzlettel (ebből ugyan 337 a tavaly felvásárolt Teavana teabár) bővítette globális hálózatát, melyek közé az első vietnámi kávézó megnyitása is tartozik. Az elmúlt 12 hónapban pedig közel 1500 új kávézó nyílt.

Magyarországon – a vártnál valamivel később – 2010-ben jelent meg a kávé hálózat, legutóbbi (hetedik) kávézóját tavaly nyáron nyitotta meg.