Újabb Starbucks bevásárlás

A Teavana 300 üzletét egy innovatív és gyorsan növekedő teabár-hálózatként kívánja működtetni a Starbucks.
Szombat
2012.11.24.
A világhírű kávélánc 620 millió dollárért megvásárolta a Teavana teaforgalmazó vállalatot és – kávézóláncához hasonló – teabár üzlethálózat kiépítésébe kezd.
 

A kávé óriás megállapodott a Teavana Holdings teaforgalmazó vállalattal és – a piaci értéknél jóval magasabb áron – 620 millió dollárért felvásárolta az atlantai székhelyű céget. A Teavan értékesítési hálózatához jelenleg mintegy 300 teázó, tea értékesítési pont tartozik az Egyesült Államokban, Kanadában és Mexikóban. A tervek szerint a Starbucks ezeket – a már eleve sikeresen működő üzleteket – teabárokként üzemeltetné tovább, amik az új teahálózat alapját is adja.

- „Úgy gondoljuk, hogy a Teavan megszerzésével forradalmasítani tudjuk a teázás élményét és a kategóriában egy vezető helyet tölthetünk be, ahogy tettük azt az eszpresszóval is három évtizeddel ezelőtt” – mondta el Howard Schultz, elnök-vezérigazgató.

A Teavana egyébként nem az első cég, amit felvásárol a Starbucks. A profil-bővítés 1999-ben kezdődött a szintén teaforgalmazó, Tazo kivásárlásával, ami azóta a Starbucks hálózat egyik divíziójaként működik. Ezen kívül a társaság 2011-ben – növekedési stratégiájának részeként – felvásárolta a prémium gyümölcslevekkel foglalkozó Evolution Fresh-t, 2012-ben pedig – az addigi legnagyobb, 100 millió dolláros befektetésként – a Bay Bread pékség- és szendvicsbár hálózatot.

Ma a Starbucks hálózat 61 országban több mint húsz ezer kávézóval van jelen, aminek a mintegy felét partnerek üzemeltetik. Magyarországon – a vártnál valamivel később – 2010-ben jelent meg a kávé hálózat, legújabb, hetedik egységét idén nyáron nyitotta meg.

(tup)


népszerű a fórumban

Az egymilliárd fontos határ

Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...

1 hozzászólás
utolsó 2020.02.16.
Az igazi sportbár hangulat

THE TILTED KILT... :)

1 hozzászólás
utolsó 2016.08.22.
Egészség és élvezet együttese

Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.

1 hozzászólás
utolsó 2014.08.02.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano

Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!

1 hozzászólás
utolsó 2013.11.07.
Négy az egyben

Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c

1 hozzászólás
utolsó 2013.10.24.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Kedves Zizu!   További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise

Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.21.