A még eredményesebb indulásért

Egységei száma alapján a Subway a világ legnagyobb franchise hálózata, több mint 44 ezer éttermével a világ 111 országában van jelen.
Hétfő
07.12.2015
A Subway az egyik legolcsóbb gyorséttermi franchise. Most még kisebb befektetésre van szükség egy szendvicses étterem elindításához.
 

A Subway az alacsonyabb befektetés-igényű franchise koncepciók közé tartozik, egy étterem elindításához szükséges kezdőtőke – ugyan nagyban függ a helyszín méretétől és műszaki állapotától – nagyjából 100 ezer eurós összeget jelent. Összehasonlításképp, az Entrepreneur magazin adatai alapján, egy McDonald’s elindításához ennek az összegnek nagyjából a 3,5-szeresére van szükség. A Subway franchise partnereknek kevesebbet kell fizetniük, ugyanis a szendvicses lánc éttermeit (köszönhetően többek közt kisebb helyigényüknek, a kevesebb berendezésnek és alkalmazottnak) olcsóbb megnyitni. A hálózat által nemrég beindított „Kick-start” programjának köszönhetően pedig most még olcsóbb.

Egy Subway étterem megnyitásának első lépése a franchise szerződés megkötése és a franchise jogok megvásárlása. Ez, a márkahasználatot, kipróbált és bizonyított üzleti gyakorlatokat, a teljes know-how-t és közel 50 év tapasztalatát ellentételező belépési díj Magyarországon 7.500 euró, aminek a felét (3.750 eurót) most a franchise központ visszatérít (újonnan csatlakozó és már meglévő) franchise partnereinek, amennyiben a franchise licence megvásárlásától számított 12 hónapon belül megnyitják éttermüket. A Subway ezzel igyekszik még vonzóbb opcióvá válni a franchise lehetőséget kereső vállalkozók körében. A Kick-start program 2016 októberéig érvényes.

A Subway Magyarországon kizárólag franchise partnerekre támaszkodva fejleszti hálózatát, így folyamatosan keres új partnereket. Egy jól ismert márka és rentábilis vállalkozás mellett a hálózathoz csatlakozó vállalkozók olyan további szolgáltatásokat és támogatást kapnak befektetésükért cserébe, mint segítség a megfelelő helyszín kiválasztásban, tárgyalások az üzlethelyiség tulajdonosával, étterem-design és kialakítás, intenzív tréningek a franchise partner és alkalmazottai számára, minőségi beszállítók, működésjavító tanácsadás és egyéb egyéni, hatékonyságnövelő támogatások.

További információk a franchise katalógusban.