A Husse 2013 őszén jelent meg Magyarországon, és kezdte meg országszerte a prémium és szuper prémium kategóriás állateledelek értékesítését. Mihály 2013 végén értesült a franchise lehetőségről, és 2014. februárjában vált a svéd márka franchise partnerévé.
Csütörtök
2015.05.28.
Meleg Mihályt az alacsony befektetés, a prémium minőség és az európai szemlélet győzte meg a Husse franchise megvásárlásáról.
 

Meleg Mihály közel másfél éve csatlakozott a Husse magyarországi csapatához, a Szegedet és környékét magába foglaló terület kizárólagos franchise partnereként. Ugyan Mihály korábban is a kereskedelemben tevékenykedett, a kutya-macskaeledel és állatgondozás szegmenshez egyetlen kutyája volt a kapcsolat. Számára inkább vállalkozóként (és franchise partnerként) szerzett tapasztalata, valamint a Husse termékek és a franchise koncepció jelentették a biztos alapot. „Sehogy sem láttam akkor az állateledel kereskedelmi szektort, számomra a területi kizárólagosság, a termék prémium minősége, a svéd háttér és kontroll, valamint az európai szemlélet volt vonzó” – avatott be minket Mihály. Mint elmondta, az egyedi termékek prémium minőségüknek és a kapcsolt szolgáltatásoknak köszönhetően jelentenek versenyelőnyt, míg a svéd kontrollnak köszönhetően a franchise központ etikus és szabálykövető, és így az üzleti együttműködés is gördülékeny.

A Franchising.hu portálról értesültem a Husse kínálta franchise lehetőségről, elküldtem egy e-mailt és már meg is indult az egyeztetés Galló Szilvi franchise képviselővel” – kezdett bele Mihály az indulást megelőző időszakba. „2 személyes találkozó során át is vettük a legfontosabb részleteket, mint a termékek, adminisztrációs anyagok, márkaépítés, pénzügyi terv, stb.), illetve már csatlakozott franchise tagoktól érdeklődtem. A franchise központtal való kapcsolatfelvételtől a franchise szerződés aláírásáig terjedő idő – leginkább a jelentkező aktivitásától függően – 1-3 hónapot vesz igénybe.”

Arra a kérdésünkre, hogy másfél év távlatából újra belevágna-e, Mihály elmondta: „Ugyan már az első beszélgetés alatt tudtam, hogy belépek, természetesen megvoltak a kételyeim nekem is, hiszen a Husse márka még nem volt országosan ismert. Menetközben azonban olyan emberekkel dolgoztam együtt, akik támogattak, a vásárlók legalább 80 százalékban visszajárnak, illetve a belépési díj is alacsony (nagy része készlet), így újra csatlakoznék ma is.”

Hosszabb távra érdemes

Amennyiben valaki a Husse franchise partnerévé válás mellett dönt (ahogyan tette azt Mihály is), akkor a szerződés aláírása és a belépési díj megfizetése után először az oktatásra és minden ismeretanyag átadására kerül sor. Ezt követően a franchise központtal összeállítják a kezdő termékcsomagot, a franchise partner elindítja helyi marketingtevékenységét, és végül – az induláshoz ”állig felszerelkezve” – megkezdődhet az értékesítés. „A havi franchise díjat gyakorlatilag már a 2. hónapban kitermeli a vállalkozás, profitot pedig kb. a 12. hónap után termel. A megtérülés ugyan egy lassabb folyamat, de a befektetés alacsony és biztonságos. Ezért úgy gondolom, hogy elsősorban hosszú távra jelent biztos munkahelyet az újonnan csatlakozó franchise partnereknek. Persze, ahogy a márka egyre ismertebb és nő a franchise partnerek száma is, úgy lesz kevesebb a megtérülési idő”.

Az 1987-ben, Stockholmban alapított Husse mára Európa vezető állateledel házhozszállítási rendszerévé nőtte ki magát, amely 750 franchise partnerrel együttműködve, 40 országban gondoskodik a szuperprémium minőségű kutya- és macskaeledelek több százezer hűséges fogyasztóhoz való eljuttatásáról.

A Husse franchise rendszerben érdemes tehát hosszabb távra berendezkedniük a partnereknek, akiket a központ az indulás után sem hagy magukra: támogatást biztosít a közös franchise díjakból helyi reklám- és marketingtevékenységen keresztül, illetve bármikor elérhető a szakmai kérdések megválaszolásához. 2 havonta sor kerül franchise partnertalálkozókra is, ahol minden tapasztalatot megoszthatnak egymás között a Husse partnerek, illetve átbeszélhetnek minden, az üzletüket, a piacot, termékeket érintő kérdést.

Mihály elmondta, hogy ahogy a franchise hálózat egésze, úgy fejlődnek a franchise partnerek vállalkozásai is, és neki is vannak tervei a jövőre nézve. „Most úgy érzem, hogy másik vállalkozásomat befejezve, a Husse-ra szeretnék nagyobb hangsúlyt fektetni, ezt szeretném csinálni. A forgalmunk növekedésével, az egyre nagyobb kereslet kiszolgálása érdekében, reményeim szerint hamarosan lányaim is bekapcsolódhatnak a munkába, és így egy igazi családi vállalkozássá nőheti ki magát az üzlet.

 

Végezetül megkérdeztük Mihályt, mit javasolna azoknak, akik valamilyen franchise megvásárlásán törik a fejüket. „A korábban már említettek mellett, én azt tanácsolom, hogy gyűjtsenek be annyi információt (a franchise központtól és partnerektől egyaránt), amennyit csak lehet – inkább tájékozódjanak akár hónapokig, mielőtt aláírnák a franchise szerződést. Függetlenül az ágazattól, az én tapasztalatomban inkább a külföldi hálózatok tudnak átlátható és tervezhető környezetet biztosítani egy franchise hálózatban, így nálam ezek eleve előnyből indultak.


népszerű a fórumban

Indul a Fröccsbusz franchise

A Fröccsbusznak jelenleg nincsen elérhető franchise ajánlata; egyéb együttműködési lehetőségekről közvetlenül a vállalatnál tudnak érdeklődni:E-mail:...

9 hozzászólás
utolsó 2016.06.14.
Indul a Fröccsbusz franchise

Üdvözlöm!Érdeklődni szeretnék milyen költségekkel jár a csatlakozás?E-mail:tcsb032@gmail.com

9 hozzászólás
utolsó 2016.06.07.
Husse márkabolt és bemutatóterem

A Husse márkabolt elérhetőségei: Cím: 1082. Bp. Horváth Mihály tér 2. Tel.: 0620-212-20-28 E-mail: hussedelpest@husse.hu Honlap:...

1 hozzászólás
utolsó 2015.01.14.
Garantált visszavásárlási programot indít a Tesla

Egy meglepő kommentben Elon Musk megjegyezte, hogy ahogy a Tesla folytatja terjeszkedését mégiscsak szüksége lehet franchise üzletekre a vállalati Tesla szalonok...

1 hozzászólás
utolsó 2014.10.26.
Indul a Fröccsbusz franchise

Szeretnék bővebb tájékoztatást kapni fröccsbusz üzemeltetésével és a költségekkel  kapcsolatban.  Tisztelettel: korosine

9 hozzászólás
utolsó 2014.02.11.
Franchise az állatok szerelmeseinek

Kedves Marton Margó! Kérem adja meg elérhetőségét és a napokban keresni fogjuk! Az önéletrajzát a magyarorszag@husse.com e-mail címre küldheti...

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.24.
Franchise az állatok szerelmeseinek

Tiszteletem! Nagyon tetszik ez a lehetőség és érdekelne is. További információkra lenne szükségem. Üdvözlettel. Marton Margó

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.23.
Indul a Fröccsbusz franchise

Tisztelt cím! Szeretnék tájékoztatást kérni a Fröccsbusz franchize lehetőségről! ombodieva@freemail.hu Köszönettel!

9 hozzászólás
utolsó 2013.05.23.