Lendületben a Subway
A Subway mára a világ legnagyobb gyorsétterem hálózatává nőtte ki magát, és éttermei száma alapján olyan franchise óriásokat utasított maga mögé, mint a McDonald’s, a Burger King, a KFC, a Pizza Hut, stb. Magyarországon azonban mások az arányok, ami elsősorban annak tudható be, hogy a Subway relatíve későn jelent meg a hazai piacon. A márka fejlesztése hazánkban az első étterem sikeres és népszerű bemutatkozásának köszönhetően 2005-ben kezdődhetett meg, elsősorban a fővárosra, valamint a vidéki nagyvárosokra koncentrálva. Az expanziót azonban lelassította a változó gazdasági helyzet miatt tapasztalható vállalkozói kedv általános csökkenése. A kis döcögés után most úgy tűnik a hálózat ismét egy dinamikus pályára állt és a tavalyi öt új egység után, hamarosan két új étteremmel is bővül a gyorsétterem lánc.
A hetekben várható a tizenegyedik Subway étterem Budapesten, a legújabb „családtag” az Allee bevásárlóközpontban kerül kialakításra. A Subway és gyorsétterem szempontból eléggé telített Budapest és Pest megye (utóbbiban további két étteremmel rendelkezik a lánc) mellett a hálózat igyekszik nagyobb figyelmet szentelni a megyeszékhelyeknek és vidéki nagyvárosoknak. Ennek jegyében hamarosan Szegeden is éttermet avat a hálózat, amivel (Debrecen és Nyíregyháza után) a harmadik állandó vidéki Subway nyílik meg.
A jövőt illetően Sampers Katalintól, a Subway magyarországi képviselőjétől megtudtuk, hogy a hálózat (a még szélesebb rétegek elérése érdekében) folyamatosan kutat olyan „nem-tradicionális” helyszínek után, mint például egyetemek, főiskolák, benzinkutak vagy boltok környezete, de nemrég például a Lidl egyik nagy-britanniai üzletében nyitott a hálózat. „Magyarországon is ez a törekvés, reményeink szerint hamarosan több Subway étterem is nyílhat különböző bevásárlóközpontokban. A benzinkutaknál már óvatosabbak vagyunk, ezzel a koncepcióval voltak rossz tapasztalataink” – mondta el Sampers Katalin, a magyarországi hálózatfejlesztésért felelős képviselő. Jelenleg „nem-tradicionális” étteremként Siófokon üzemel Subway, szezonális jelleggel.
A gyorsétterem hálózat hosszú távú tervei értelmében 2020-ig közel 100 étterem fog működni Magyarországon. Helyszíntől és mérettől függően 80,000–190,000 euró közötti kezdő befektetésre van szükség egy saját Subway étterem elindításához.
BÖNGÉSSZEN A HÍREK KÖZÖTT
Mikor és mennyi pizzát esznek a pentagonban, és mi következik ebből?
Mi áll az olyan cégek sikere mögött, mint a Foodora vagy éppen a Wolt?
Magyarországon is gyakran házasítják össze a különböző ízvilágokat a kisebb sarki éttermek, a Poe Poe is hasonló vonalon, de merőben eltérő ízkombinációkon keresztül kínál ígéretes üzleti lehetőséget.
Már évekkel ezelőtt felreppent a hír, hogy hazánkba látogathat az étteremlánc, de most egy hivatalosabb megerősítést is kapott a pletyka.
Az AI-forradalom hátán az étteremláncokkal közösen innovál a tech óriás.
legolvasottabb
Játék fejlesztésre adta a fejét az amerikai gyorsétterem hálózat egy agyafúrt marketing kampány keretében.
Bár hazánkban az amerikai óriás nem keres partnert, érdemes belegondolni milyen költségekkel is jár egy gyorséttermet üzemeltetni.
Itthon viszonylag laza jogi környezetben működnek a franchise hálózatok de nyugaton komoly szabályoknak kell megfelelniük.
Húsz éves szünet után ismét megvetette a lábát a Wendy's az Egyesült Királyságban, és vele Európában.
2011-es magalakulása óta több mint 160 taggal bővült Olaszország egyik legnagyobb közösségi franchise hálózata.
népszerű a fórumban
Az egymilliárd fontos határ
Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...
Az igazi sportbár hangulat
THE TILTED KILT... :)
Egészség és élvezet együttese
Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano
Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!
Négy az egyben
Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!
Kedves Zizu! További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!
Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise
Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.