Étterem promóciók itthon és külföldön

NFT Burger
NFT Burger / Az egyik jobban sikerült éttermi promóció Magyarországon
Szerda
2023.09.13.
Mennyiben különbözik a hazai és külföldi fogyasztók ízlése és mitől függ, hogy egy étterem mivel próbálkozik itthon.
 

A nemzetközi színtéren erős verseny folyik az éttermi menük naprakészen tartásában, itthon már kevésbé. A pop-kultúra hangsúlya hazai viszonylatban kevesebbet nyom a latba, ezért filmes vagy celeb-témájú kínálatból is kevesebbet kapunk. A kis éttermek nem mernek, a nagyoknak pedig nem mindig éri meg meglovagolni egy olyan trendet ami lehet, hogy csak zátonyra futtatja őket. Emiatt rengeteg a komfortzónás próbálkozás, főleg a legnagyobb láncok esetében.

A gyorséttermi szegmenst nézve az utóbbi időben a legtöbb hamburgeres jellemzően egy-egy kulcsszóba akaszkodva dolgozott ki egy-egy új receptet. A legtöbb étterem nem nagyon hagyja el a hazai pályát, amikor kiadják a szezon burgerét, többnyire 1 vagy 2 alapanyaggal letudható az újítás, egy külön feltét, egy speciális sajt vagy hús, esetleg saláta helyett valami extra - az alap 80-90%-a ugyanaz marad.

A Zing Burger esetében az utolsó három promóciós burger is ezt a stratégiát követte, a Captain Cheese a sajt volt a középpontban, a sörburger egy sörös mártást és sörretek salátát kapott, a Balcsi burger meg a szokásos Balaton-szezonból próbált újat húzni. A nagyobb láncokban még inkább megszorul a kreativitás, a Burger King új kínálata jellemzően 1-2 hozzávalóval letudja, a Brie egy brie sajtot, a Roasted Onion meg sülthagymát kap - de az alap burger ugyanaz. Itt viszont már kissé beúszik a pop-kultúra, a Valmar burger ugyanis már meglovagolta az azonos néven futó zenekart, ebből a szempontból élvonalbelinek nevezhető a próbálkozás ugyanis filmes és celeb-témájú ételekkel itthon ritkán találkozni a nagy láncokban.

Az utóbbi időben igazán kreatív próbálkozásokat a kisebb koncepcióktól láthattunk. A Bamba Marha magasabb árkategóriával, merészebb ízöszállításokkal próbálkozik és néha érzékenyen bele tapintanak a köztudatba egy-egy próbálkozással. A Downtown burgerük a sneaker-mániát lovagolta meg, habár a névválasztás hagy kívánnivalót. A hazai étteremlánc jó érzékkel meglovagolta a Barbie-lázt is egy külön poszttal, habár a külföldi trendektől eltérően erre külön burgert erre már nem adtak ki. Ennél zseniálisabb húzás volt viszont, ahogy beszálltak az AI-trendbe, amikor itthon is egyre többen váltak érdekeltté a mesterséges intelligenciában, akkor a Bamba Marha generált képekkel és mémekkel árasztotta el a közösségi médiát, majd minderre egy aranyba márott AI burgert is kiadtak.

Sajnos többnyire, a Bamba Marha féle próbálkozások képezik a kivételt itthon. A McDonald's legtöbb promóciója az utóbbi időben az alapanyag-fókuszt követte, most kivételesen - feltehetőleg az amerikai központ közreműködésével - meg próbáltak rászállni a Disney Loki című sorozatára egy külön édes-savanyú szósszal, de a biztonsági játékot jól szemlélteti, hogy már a sokadjára visszatérő ajándék poharas kampányt futtatják, mégis hazai szinten az egyik legnagyobb étterem franchise-ról van szó.

 

Franchise tanácsadó

népszerű a fórumban

Az egymilliárd fontos határ

Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...

1 hozzászólás
utolsó 2020.02.16.
Az igazi sportbár hangulat

THE TILTED KILT... :)

1 hozzászólás
utolsó 2016.08.22.
Egészség és élvezet együttese

Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.

1 hozzászólás
utolsó 2014.08.02.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano

Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!

1 hozzászólás
utolsó 2013.11.07.
Négy az egyben

Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c

1 hozzászólás
utolsó 2013.10.24.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Kedves Zizu!   További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise

Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.21.