Milyen lenne, ha a KFC-nek lett volna egy lánya?

Miss Millie's / A KFC-re emlékeztető megjelenés és ízek
Hétfő
2022.10.17.
A KFC "leány"-márkája kísértetiesen hasonlít a már jól ismert csirkés hálózatra.
 

Az Egyesült Királyságból, Bristol-ból induló Miss Millie's márkája éppen aláírt a Scoffs Group-pal mely lehetővé teszi terjeszkedését az országban, így összesen 10 új étterem nyitását tervezik. Mindezt a tavalyi sikeres nyitások előzték meg, összesen 3 London-ban, Essex-ben és Southampton-ban.

Az elsőre ismeretlen márka mögött komoly háttér húzódik. Az étterem névadója, Harry Latham korábban a KFC ősatyjának, Sanders ezredes jobb kezeként dolgozott az Egyesült Királyságban, 1988-ban pedig megkapta az engedélyt, hogy saját étteremláncot indítson.

A "testvérmárka" Sanders lányának, Mildred-nek a nevét viseli, vagy ahogyan az ezredes becézte: Millie.

Latham az első KFC átvevők között volt, nem csak az első Egyesült Királyságbeli partnere, de egyben a világon, Amerikán kívül is az első franchise tulajdonosa volt a KFC-nek. 1965-ben nyitotta első éttermét, majd a hetvenes években segített a KFC térnyerését az országban.

A KFC ottani sikerei ellenére a Miss Millie's eddig szerényen meghúzódott a háttérben. Latham saját márkája sokáig csupán egyetlen étteremmel üzemelt, de a cég nyilatkozata szerint "A 10 új egységre szóló szerződés egy mérföldkő mindkét étterem (a KFC és Miss Millie's) történetében. Egyben a cég átalakulását is mutatja, mely az eddigi egyetlen márkából egy multi-brand vállalattá alakul át. A Miss Millie's számára pedig új régiók meghódítását teszi lehetővé."

Habár Latham visszavonult 1993-ban, az éttermet tovább vitték a lányai, egészen 2018-ig amíg el nem adták annak üzemeltetési jogait. A család bevallása szerint nehéz döntés volt továbbadni az éttermen, mely 50 éve a sajátjuk volt, de úgy érezték eljött az ideje. Latham egy évvel később, 2019-ben hunyt el.


Harry Latham / A hálózat megálmodója jó barátja volt a KFC alapítójának
Franchise tanácsadó

népszerű a fórumban

Az egymilliárd fontos határ

Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...

1 hozzászólás
utolsó 2020.02.16.
Az igazi sportbár hangulat

THE TILTED KILT... :)

1 hozzászólás
utolsó 2016.08.22.
Egészség és élvezet együttese

Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.

1 hozzászólás
utolsó 2014.08.02.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano

Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!

1 hozzászólás
utolsó 2013.11.07.
Négy az egyben

Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c

1 hozzászólás
utolsó 2013.10.24.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Kedves Zizu!   További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise

Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.21.