Miben más egy 20 000 egységgel működő hálózat?

Pizza Hut / Kiemelkedő támogatással csatlakozhatnak most a franchise hálózathoz a vállalkozók
Mit kapnak az átvevők egy több mint 100 országban jelenlévő franchise óriástól?
 

Egy franchise hálózathoz való csatlakozás legnagyobb előnye a márka, nem véletlen, hogy a legkeresettebb cégek a legtöbbször a neves éttermi brandek. Ezek a rendszerek azonban nem mindig keresnek új átvevőket, sokszor a már meglévő partnereik között találják meg az ideális jelölteket. Egy neves éttermi lánc most mégis lehetőséget kínál a vállalkozni vágyóknak, hogy egy elismert márkához csatlakozzanak: a Pizza Hut franchise partnerek jelentkezését várja hazánkban. Ráadásul a csatlakozást és saját éttermed elindítását, most akár 16 millió forinttal támogatja a hálózat! A támogatás részleteiről bővebb tájékoztatás a Pizza Hut oldalán található.

A lánc az utóbbi néhány évtizedben a világ legnagyobb pizzéria hálózatává nőtte ki magát. Sikerét nem kis részben a pizza elterjedésének és népszerűségének köszönheti, az olaszos megjelenésének és portfoliójának, mely mára tésztákkal salátával és további nyalánkságokkal bővült ki.

Az amerikai lánc hazájában 1958-as indulása óta több mint 6000 egységgel büszkélkedhet, a világon pedig nem kevesebb, mint 20.000 éttermet tudhat magáénak. Hazánkban jelenleg 26 pizzériát üzemeltet a hálózat, többségét Budapesten, ennek ellenére több mint az emberek 65%-a ismeri a koncepciót. Ez a viszonylag alacsony lefedettség kiváló lehetőséget ad a terjeszkedési hullám elején a vállalkozóknak a csatlakozásra.

A partnerek nem csak beszállítókat, recepteket és folyamatokat kapják meg, hanem a központ által fejlesztett, egyedi kiszállítási rendszert is. A leendő átvevők, valamint munkatársaik átfogó képzésen vesznek részt, mely minden lépést tartalmaz a reggeli nyitástól kezdve egészen az esti zárásig.

Hazánkban és a Kelet-Közép Európai régióban a Pizza Hut mester joga az AmRest lengyel vállalkozás tulajdonában van. Ők sem nevezhetőek tapasztalatlannak a piacon, a térségre fókuszáló cég több mint 2500 éttermet és kávézót visz, melynek nagy részét franchise partnerek üzemeltetik. Többek között az AmRest-hez tartozik a Burger King, a KFC és a Starbucks is.

A Pizza Hut jelenleg hazánkban és a környező országokban is keres átvevőt. A koncepció belépési díj 10 millió forint, a befektetés pedig 45 millió forintnál indul, ugyanakkor az AmRest most korlátozott ideig 16.000.000 Ft nyitási támogatást ígér új belépőinek. Az étterem megnyitását követően a royalty díj a nettó értékesítés 6%-a, hasonlóan a marketing díjhoz.

A Pizza Hut egységek az egyszerűségre és gyorsaságra törekednek. A jelenlegi fejlesztés során a Fast Casual Delivery formátumra fókuszál a hálózat, ezek az egységek a helyben fogyasztás mellett a házhoz szállításra is specializálódnak. Az egységek 80 és 150 négyzetméter közötti alapterületet igényelnek, ez akár 50 vendég számára jelenthet elég ülőhelyet.

A csatlakozási folyamat a pályázat beadásától számítva átlagosan 9-12 hónapig tart. Ez tartalmazza a kivitelezéshez szükséges időt is, tehát a folyamat végére a jelentkezők már saját Pizza Hut éttermük nyitására készülhetnek. A hálózat a csatlakozás után sem hagyja magára partnereit, a működés során egy külön Business Coach felelős a kapcsolattartásért, illetve a pizzériák támogatásáért, az átadott know-how mellett pedig személyre szabott, helyi marketing kampány is készül az adott egység népszerűsítésére.

A franchise központ emellett a lokáció kiválasztásában is segít partnereinek, a műszaki ellenőrzéstől kezdve, az optimális alaprajz elkészítésén keresztül, a konkrét terv kialakításáig a partner által kiválasztott tervező irodán keresztül. A működés során az éttermi beszállítók és generálkivitelezők adatbázisát is átadja a központ franchise átvevőinek, így garantálva a gyors és kedvező áron történő beszerzést.

A Pizza Hut-ról és a csatlakozásról további részleteket a hálózat weboldalán, illetve franchise katalógusunkban találhat.


Digitális támogatás / Házhozszállítási rendszer, weboldal, online marketing és még sok más