"Ingyen telefon csak dolgozz nekünk"

Ingyen iPhone
Ingyen iPhone / Minimum hat hónap munkaidő és egyéb feltételek teljesítése esetén
Szerda
2021.06.02.
A munkaerőhiány kétségbeesett lépésekre készteti még a franchise hálózatokat is.
 

A McDonald's átvevők bizonyos szinten szabad kezet kapnak abban, hogy milyen taktikával toboroznak új alkalmazottakat. Ez nem csak országok között, de akár megyei szinten vagy az Egyesült Államokban épp állami szinten is változhat. Egy Illinois-beli étterem most ajándék iPhone-nal próbálja megnyerni magának a helyi munkaerőt.

A COVID gazdasági utóhatásainak köszönhetően komoly munkaerőhiány lépett fel az USA több szektorában is. A munkavállalók - egyes érvelések szerint a segélyek miatt - nem hajlandóak bizonyos órabér alatt dolgozni és ez érzékenyen érinti az éttermi szektort, ahol híresen alacsonyak a bérek.

Most is folyik a vita 15$-os minimál órabérről a kongresszusban, miközben a legtöbb hálózatnak már önként is növelnie kellett a fizetéseit, ha vissza akarta csábítani a dolgozókat ismét. Az ingyen iPhone csak egy a számos taktikából, amelyhez a vállalkozások nyúltak és ez se olyan jó, mint amilyennek elsőre tűnhet.

Egyrészt a felhívás nem tesz említést arról, hogy milyen modellről van szó, néhány száz dollárt ér, több éves vagy a legújabb, csúcskategóriás készüléket kapja-e az alkalmazott? Az biztos, hogy ha valakit fel is vesznek eltarthat egy ideig mire szert tesz a jutalmára ugyanis az iPhone megszerzésének a feltétele legalább 6 hónapos munkaidő, illetve az étterem által megszabott további kitételek - melyeket a felhívó anyagon már nem részleteztek.

 

Franchise tanácsadó

népszerű a fórumban

Az egymilliárd fontos határ

Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...

1 hozzászólás
utolsó 2020.02.16.
Az igazi sportbár hangulat

THE TILTED KILT... :)

1 hozzászólás
utolsó 2016.08.22.
Egészség és élvezet együttese

Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.

1 hozzászólás
utolsó 2014.08.02.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano

Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!

1 hozzászólás
utolsó 2013.11.07.
Négy az egyben

Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c

1 hozzászólás
utolsó 2013.10.24.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Kedves Zizu!   További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise

Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.21.