A világ első teljesen húsmentes Burger King-je

Impossible Whopper
Impossible Whopper / Az étteremlánc első húsmentes próbálkozása
Csütörtök
2021.05.27.
Az étteremlánc többi egységétől eltérően a Németországban nyíló étterem kizárólag vega menüt kínál majd.
 

A húspótlékok évről évre javulnak és egyre közelebb kerülnek ízben is a valódi társukhoz. Az olyan gyorsétteremláncok, mint a Burger King, McDonald's vagy a KFC, akik mindig is küzködtek az egészségesebb életmódhoz ragaszkodó fogyasztó becsalogatásával kapva kaptak az alkalmon és egymás után vezették be a húsmentes opciókat.

Habár a trend a kezdeti ugrás és az több tízméteres sorok után belassulni látszik, a legtöbb nagy játékos állandó szinten is meghagyott egy-egy vega opciót a kínálatában.

A Kölnben működő Burger King egység június 7 és 11 között kizárólag vegetáriánus, növényi alapú húshelyettesítővel fog üzemelni, ráadásul nem is a szokásos brand-del, hanem egy európai cég termékeivel (The Vegetarian Butcher). A húspótlék piacon is vannak nagy márkák, ezekből a legtöbb étterem vagy a Beyond Meat vagy az Impossible Foods termékeit használja, de kezd nőni a verseny ebben a szektorban is.

A promóció azért is jelentős, mert az étterem teljes menüje átalakul. Akár kísérletként is lehet rá tekinteni, habár valószínűtlen, hogy az étteremlánc teljes egészében felhagyna a hentesárú használatával. Habár a húst lecserélik arról már nem szólt a fáma, hogy más állatgazdálkodásból származó terméket is helyettesítenek-e, például a különböző tejtermékeket.

A Burger King az élen jár a vegán opciókkal való kísérletezésben. A húsmentes csirkefalatokhoz az európai éttermekben már külön fritőzt használnak, a marhapogácsa mellett pedig már a csirkehús imitációjára is vezettek be választékot.


népszerű a fórumban

Az egymilliárd fontos határ

Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...

1 hozzászólás
utolsó 2020.02.16.
Az igazi sportbár hangulat

THE TILTED KILT... :)

1 hozzászólás
utolsó 2016.08.22.
Egészség és élvezet együttese

Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.

1 hozzászólás
utolsó 2014.08.02.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano

Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!

1 hozzászólás
utolsó 2013.11.07.
Négy az egyben

Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c

1 hozzászólás
utolsó 2013.10.24.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Kedves Zizu!   További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise

Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.21.