A világ első teljesen húsmentes Burger King-je
A húspótlékok évről évre javulnak és egyre közelebb kerülnek ízben is a valódi társukhoz. Az olyan gyorsétteremláncok, mint a Burger King, McDonald's vagy a KFC, akik mindig is küzködtek az egészségesebb életmódhoz ragaszkodó fogyasztó becsalogatásával kapva kaptak az alkalmon és egymás után vezették be a húsmentes opciókat.
Habár a trend a kezdeti ugrás és az több tízméteres sorok után belassulni látszik, a legtöbb nagy játékos állandó szinten is meghagyott egy-egy vega opciót a kínálatában.
A Kölnben működő Burger King egység június 7 és 11 között kizárólag vegetáriánus, növényi alapú húshelyettesítővel fog üzemelni, ráadásul nem is a szokásos brand-del, hanem egy európai cég termékeivel (The Vegetarian Butcher). A húspótlék piacon is vannak nagy márkák, ezekből a legtöbb étterem vagy a Beyond Meat vagy az Impossible Foods termékeit használja, de kezd nőni a verseny ebben a szektorban is.
A promóció azért is jelentős, mert az étterem teljes menüje átalakul. Akár kísérletként is lehet rá tekinteni, habár valószínűtlen, hogy az étteremlánc teljes egészében felhagyna a hentesárú használatával. Habár a húst lecserélik arról már nem szólt a fáma, hogy más állatgazdálkodásból származó terméket is helyettesítenek-e, például a különböző tejtermékeket.
A Burger King az élen jár a vegán opciókkal való kísérletezésben. A húsmentes csirkefalatokhoz az európai éttermekben már külön fritőzt használnak, a marhapogácsa mellett pedig már a csirkehús imitációjára is vezettek be választékot.
BÖNGÉSSZEN A HÍREK KÖZÖTT
A gyors éttermek már nyugaton se olcsók
/2025.08.18.
Ha csak az utóbbi 10 évet nézzük az Egyesült Államokban, a McDonald’s-ban a termékek átlagosan ára megduplázódott, de a McChicken átlagos ára $1-ról $3-ra nőtt 2014 óta. Az infláció egyébként ugyanabban az időszakban 31% volt, tehát ezt követve csak $1,31-nek „kéne” lennie McChicken-nek.
Az év elején több mint 1500 étterem váltott tulajdonost, megkérdőjelezve az utóbbi 25 év trendjeit.
Hazánkban is keresi partnereit a hálózat, hogy 23 év után újra legyen Wendy’s az országban!
Interjú Brünner Istvánnal, a Gofrim franchise hálózat alapítójával
A Touch Coffee Smart Bar egy innovatív, teljesen automatizált önkiszolgáló kávézó koncepció, amely modern technológiával párosítja a minőségi kávé élményét. A franchise rendszer már Kanadában és az Egyesült Államokban is bizonyított, most pedig további terjeszkedésre készül.
legolvasottabb
Mennyibe kerül egy McDonald’s?
/2022.02.02.
Bár hazánkban az amerikai óriás nem keres partnert, érdemes belegondolni milyen költségekkel is jár egy gyorséttermet üzemeltetni.
Miben más a magyar piac és lesz itt valaha Amerika?
Miért működik a DODO franchise-ban, és miben tér el a többi futár cégtől?
Magyarországon is elérhetővé tette franchise koncepcióját az amerikai székhelyű Popeyes Louisiana Kitchen csirkés gyorsétterem lánc.
Spanyol gasztro-óriással a háttérben már a szomszédban jár az amerikai pizzérialánc. A magyarországi mester franchise jog is elkelt.
népszerű a fórumban
Az egymilliárd fontos határ
Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...
Az igazi sportbár hangulat
THE TILTED KILT... :)
Egészség és élvezet együttese
Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano
Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!
Négy az egyben
Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!
Kedves Zizu! További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!
Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise
Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.