Őrület a McDonald's gyerekmenüje körül

McDonald's Happy Meal
McDonald's Happy Meal / Olyan felnőttek is akadnak, akik csak a kártyák miatt veszik tucat számra a gyerekmenüket.
Hétfő
2021.02.22.
Meglepő módon a gyerekek becsábítása helyett a felnőtteket fogta meg az étteremlánc legújabb akciója.
 

A Happy Meal menü egy jó bevált marketing eszközévé vált a hálózatnak. A több, mint 40 éves tradíció eddig kiválóan be tudta csábítani a fiatalabbakat és ma már odáig jutottunk, hogy teljes generációk nőttek fel a gyerekmenü játékain.

A promóció folyamatos megújulást igényel, ugyanazokkal a játékokkal ugyanis aligha maradna érdekes a gyerekek számára akik, így szüleiket se tudnák meggyőzni arról, hogy a McDonald's ba menjenek. Az étteremlánc már elhagyta a régi kabalafigurákat, nincs már Ronald McDonald, hamburger tolvaj vagy a több, mint egy tucat különböző karakter, csak a Happy Meal maradt meg.

Ezzel is időnként kísérletezik a hálózat. Legutóbb például egy rapperről mintázott akciófigura járt a menü mellé. Most pedig egy régi tradíciót elevenítettek fel, amikor úgy döntöttek, hogy Pokémon kártyákat adnak a Happy Meal-hez.

A stratégiát azonban megkavarta, hogy amikor a legutóbb ilyen akció volt, akkor még javában gyerekekből állt a célcsoport. Mostanra ez a generáció viszont felnőtt, így most a fiatalok helyett főleg a 20-30 éves korosztály rohamozta meg a készleteket. Ennek oka egyrészt nosztalgia, másrészt a kártyák gyüjtői értéke lehetett, de a végeredmény ugyanaz, az emberek százasával rendelik a menüket és még az ételt sem kérik hozzá.

A hirtelen roham hatására több étterem már kifogyott a kártyákból. A felvásárolt ajándékokat pedig van, hogy több százezres áron értékesítik tovább az interneten.


Franchise tanácsadó

népszerű a fórumban

Az egymilliárd fontos határ

Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...

1 hozzászólás
utolsó 2020.02.16.
Az igazi sportbár hangulat

THE TILTED KILT... :)

1 hozzászólás
utolsó 2016.08.22.
Egészség és élvezet együttese

Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.

1 hozzászólás
utolsó 2014.08.02.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano

Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!

1 hozzászólás
utolsó 2013.11.07.
Négy az egyben

Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c

1 hozzászólás
utolsó 2013.10.24.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Kedves Zizu!   További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise

Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.21.