Az étterem, ahol minden a palacsinta körül forog
Hogyan indult a Creppy, hány éve működik franchise-ban, mennyiben volt eltérő a koncepció a franchise hálózattá válást megelőzően?
A Creppy története a miskolci PalacsintaHáz létrejöttével kezdődött 2006-ban. Akkor a családommal egy olyan vendéglátó egység nyitásában gondolkodtunk, mely megtöri a hagyományt, színt visz az éttermi életbe. Mindezt Miskolcnak egy patinás, egyedi, ugyanakkor abban az időszakban igazán elhanyagolt részén, a város fölé magasodó avasi pincevilágban kezdtük megvalósítani.
A kezdeti körülmények nem voltak ideálisak. Egy teljesen új koncepciót kellett meghonosítanunk úgy, hogy újra életet leheljünk a város egy feledés útján lévő részébe. Mindezek mellett nyitásunkat követően szinte rögtön kialakult a gazdasági világválság.
Mindezen nehézségek ellenére sikerült fejlődnünk és megmutattuk a városnak, a régiónak, hogy a különlegességünknek van ereje, mely azóta is folyamatosan növekszik.
A Creppy, mint védett márkanév 2014-ben jött létre, mely egyidős franchise rendszerünk születésével. A koncepciónk alapja a kivételes, prémium palacsintás vendéglátásunk, melyet egyfelől az ételkülönlegességeink, másfelől pedig az egyedi szervizünk alkot.
Miért döntöttél a franchise mellett, miért gondoltad, hogy alkalmas erre a koncepció? Esetleg már eleve erre készültetek?
Az egyre növekvő vendégigények a terjeszkedés útjára tereltek. Egy idő után az ország számos pontjáról csak azért látogatnak Miskolcra, hogy eljöjjenek hozzánk palacsintázni. Az igényt látva, döntöttünk a terjeszkedés mellett.
Mindenképpen rendszerszintű fejlődésben gondolkodtunk, ugyanakkor nem terveztük saját egységek nyitását, sem gazdasági, sem üzemeltetés-hatékonysági szempontok miatt. A franchise modell ezzel szemben remek lehetőséget biztosít külső tőke bevonására, így a gyors növekedéshez is. A leszabályozott folyamatok, a termelési rendszer, illetve a központi marketing ideális alannyá tette a koncepciót a franchise-ban való terjeszkedéshez.
2014-ben kezdtük el a koncepció összerakását, elkészítettük a franchise dokumentációkat, összeszedtük az összes tudást, mely egy leendő franchise egység sikerességéhez elengedhetetlen.
Van külön franchise központ? Ha igen, milyen támogatást nyújt a partnerek számára?
Idén nyáron nyitottuk meg Miskolcon, a Creppy PalacsintaHáz szomszédságában az egyedülálló multifunkcionális palacsinta központunkat, a Creppy Centert. Ez egy különleges, több, mint 100 fő befogadására alkalmas rendezvényközpont, melyben helyet kapott egy high-tech háttér és oktató konyha, illetve franchise oktató bázisként is üzemel.
A Creppy Centerben minden feltétel adott ahhoz, hogy Partnereink a lehető legtökéletesebben el tudják sajátítani egy sikeres Creppy étterem üzemeltetéséhez szükséges tudásanyagot.
Milyen célkitűzéseid vannak a hálózatot illetően? Hogy látod, meddig tud növekedni a Creppy?
Mindig is nagyban gondolkodtam, célom jelenleg is a további terjeszkedés. Első körben országon belül szeretnénk lefedni a stratégiai régiókat, majd jöhet a külföldi piacra lépés.
Célunk minél több embernek megmutatni a különleges vendéglátásunkat, az egyedi palacsintáinkat, illetve átadni a kivételes Creppy élményt!
Ki számotokra az ideális átvevő?
Franchise partnereink tekintetében távol álljon tőlünk az általánosítás, azonban vannak olyan tulajdonságok, melyek kétségkívül előnyösek lehetnek együttműködésünk szempontjából. A lojális, a Creppy rendszer iránymutatásait feltétlenül betartó partnerrel villám sebességgel tudunk haladni a siker útján. Mindemellett szükséges hozzá a kreativitás, a kitartás és az igényesség, melyek alapvető kritériumai a tökéletes Creppy élménynek. Nem árt, ha a franchise partnerünk a vendéglátás világát már ismeri, vagy van rálátása a területre. Fordított műszakban dolgozunk, a nagy átlagtól eltérő munkarendben és életritmusban. A vendégek felé nyújtott alázat alapkövetelmény a Creppy rendszerében. A munkatársak hatékony irányításának érdekében pedig vezetői ismeretekkel is kell, hogy rendelkezzen.
Milyen tanácsot adnál a most induló franchise hálózatoknak?
Alkossanak egy minden területet átfogó, működőképes, precíz rendszert, mellyel bátran belevághatnak. Ha adott egy jó ötlet, aminek tudunk adni egy másolható keretet, a franchise remek lehetőséget biztosít a terjeszkedéshez. Nem mondom, hogy a világ legegyszerűbb dolga, mindenesetre hosszú távon a leghatékonyabb növekedési formája lehet a vállalkozásnak ez a modell.
Mit tartasz a hálózat legfontosabb tulajdonságának, amely hozzájárult annak sikeréhez?
A Creppy nem csupán palacsintát, egy vacsorát kínál vendégeinek, ahogy nem is szimpla étteremként funkcionálnak a koncepció egységei. Mi örömöt és olyan élményt adunk palacsinta rajongóknak, melynek még az emléke is örömöt csempész a szívükbe. Ez a kivételes Creppy élmény, mely a palacsinták különlegességéből, az egységek egyedi atmoszférájából, illetve kiszolgálásunk páratlanságából áll össze.
A hálózat építés sikerének további kulcsaként kell még megemlítenem a család jelentőségét. A Creppy a mai napig családi irányítás alatt működő vállalkozás, melynek erejével haladunk előre. Mindenkinek megvan a feladata, közösen tudunk fejlődni és segíteni partnereinket egy sikeres étterem üzemeltetésében.
Mi különbözteti meg a hálózatot a versenytársaitól, miben jobb, mint a konkurencia?
Azt gondolom, hogy a fenti mondataim a válasz erre a kérdésre is. A Creppy különlegessége az, ami megkülönböztet Bennünket, ez az az élmény, amit csak a mi tudunk nyújtani.
A Creppy név nem csupán egy kiváló éttermet, nem egy remek palacsintázót takar, a Creppy a palacsintás vendéglátás Disneylandje! Művészi palacsintás fogásainknak nincs konkurenciája.
„A Creppynél 2 órára bárki lehet palacsintás király!” szól a szlogenünk, pontosan ezt az élményt szeretnénk mindenkihez eljuttatni.

BÖNGÉSSZEN A HÍREK KÖZÖTT

A Fornetti prémium termékeivel és különleges eljárásaival forradalmasította a pékipart, miközben franchise hálózatát Európa-szerte bővíti.
Az Eat Salad egy francia gyorsétterem-lánc, amely testreszabható salátákat, tálakat és wrap szendvicseket kínál.
A baguette és croissant után nem meglepő, hogy az egyik ikonikus pékség hálózat Franciaországban indult. Mára viszont már globális jelenlétre tett szert.
10 év után 800 egységet nyitott és 20%-os piaci részesedést szerzett a lengyel gasztro szektor kültéri szegmensében a Sweet Gallery.
A 2000-es évek elején szinte minden európai országban jelen volt a hálózat, Németországban a Benelux államokban, sőt még hazánkban is. Akkoriban több problémával is küzdött a franchise óriás, hiszen az új piac teljesen más elvárásokat támasztott a hálózat elé. Amikor 2002-ben kivonult a Wendy’s Magyarországról az volt a közvélekedés, hogy drágább versenytársainál, és ezért nem tudta elérni a kívánt forgalmat.
legolvasottabb

A budapesti franchise kiállításon bemutatkozó holland Used Products a másodkézből vásárolt termékek újraértékesítésén keresztül kínál ígéretes vállalkozási lehetőséget.
Bár hazánkban az amerikai óriás nem keres partnert, érdemes belegondolni milyen költségekkel is jár egy gyorséttermet üzemeltetni.
Az ingatlanos szakma társadalmi megítélése ellenére egy gyorsan megtérülő befektetéssé válhat.
Megmutatjuk, kinek és miért érdemes részt venni a 2025. április 3-án megrendezésre kerülő Franchise Expo-n.
A H&M lett a legértékesebb kiskereskedelmi márka Európában, legnagyobb arányban divat és szupermarket hálózatok a listán.
népszerű a fórumban
Az egymilliárd fontos határ
Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...
Az igazi sportbár hangulat
THE TILTED KILT... :)
Egészség és élvezet együttese
Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano
Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!
Négy az egyben
Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!
Kedves Zizu! További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!
Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise
Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.