Szintetikus hús lenne a jövő?
Az innováció az egyik legfontosabb eleme egy franchise hálózat fejlődésének, azonban a szektor két meghatározó szereplője a McDonald’s és a KFC látszólag teljesen külön utat járnak be éppen ezen a területen.
A McDonald’s már évek óta a digitalizáción dolgozik, az elsők között hozták be az éttermekbe az érintőképernyős rendelést, a fejlesztések azonban főleg csak a kiszolgálásra és a vendégtérre koncentrálódtak eddig.
A KFC viszont a felszolgált ételek megújításán dolgozik. Ők voltak a növényi alapú hús első bevezetői, amivel egy hullámot indítottak el a gyorséttermek között, azóta pedig számos versenytársuk ajánl már átmenetileg vagy akár tartósan vegán opciókat. A lánc nagyban hozzájárult az új húsmentes húsok elterjedéséhez – a két legismertebb márkanév jelenleg ezen a piacon az Impossible Foods és a Beyond Meat.
Míg eddig leginkább csak a gyógyszeripar kiváltsága volt a 3D bionyomtatás, mára a KFC is ezzel a technikával próbálja elkészíteni a csirkefalatait. A hálózat egy orosz bioprinter céggel közösen kezdett el a 3D nyomtatással dolgozni egy prototípus megalkotásán.
A technológiai környezetvédelmi szempontból is hatékonyabb a csirkehús imitálásában, mint ha tenyésztéssel kellene ugyanezt megoldani – de a leginkább, még humánusabb. A nyomtatás fele annyi elektromos áramot használ fel, húszonötször kevesebb üvegházhatású gáz kibocsátásával jár és százszor kisebb területen végezhető el, mint a tradicionális farmokon történő tenyésztés.
Fotók: Szabó Viktor, Jason Yuen
BÖNGÉSSZEN A HÍREK KÖZÖTT
Mikor és mennyi pizzát esznek a pentagonban, és mi következik ebből?
Mi áll az olyan cégek sikere mögött, mint a Foodora vagy éppen a Wolt?
Magyarországon is gyakran házasítják össze a különböző ízvilágokat a kisebb sarki éttermek, a Poe Poe is hasonló vonalon, de merőben eltérő ízkombinációkon keresztül kínál ígéretes üzleti lehetőséget.
Már évekkel ezelőtt felreppent a hír, hogy hazánkba látogathat az étteremlánc, de most egy hivatalosabb megerősítést is kapott a pletyka.
Az AI-forradalom hátán az étteremláncokkal közösen innovál a tech óriás.
legolvasottabb
Bár hazánkban az amerikai óriás nem keres partnert, érdemes belegondolni milyen költségekkel is jár egy gyorséttermet üzemeltetni.
Itthon viszonylag laza jogi környezetben működnek a franchise hálózatok de nyugaton komoly szabályoknak kell megfelelniük.
Húsz éves szünet után ismét megvetette a lábát a Wendy's az Egyesült Királyságban, és vele Európában.
2011-es magalakulása óta több mint 160 taggal bővült Olaszország egyik legnagyobb közösségi franchise hálózata.
A teljesen új megközelítéssel dolgozó My Infraslim hálózat hazánkban folytatja a franchise terjeszkedését. A szlovén franchise rendszer már 15 infra stúdióval rendelkezik a saját piacán, most pedig elérkezettnek látták az időt, hogy Magyarországon is megnyissák az első szalonjukat.
népszerű a fórumban
Az egymilliárd fontos határ
Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...
Az igazi sportbár hangulat
THE TILTED KILT... :)
Egészség és élvezet együttese
Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano
Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!
Négy az egyben
Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!
Kedves Zizu! További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!
Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise
Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.