Szintetikus hús lenne a jövő?

KFC
KFC / A gyorsétteremlánc az élen jár a vegán-forradalomban
Hétfő
2020.09.21.
Tenyésztés helyett inkább nyomtatná a húst a KFC.
 

Az innováció az egyik legfontosabb eleme egy franchise hálózat fejlődésének, azonban a szektor két meghatározó szereplője a McDonald’s és a KFC látszólag teljesen külön utat járnak be éppen ezen a területen.

A McDonald’s már évek óta a digitalizáción dolgozik, az elsők között hozták be az éttermekbe az érintőképernyős rendelést, a fejlesztések azonban főleg csak a kiszolgálásra és a vendégtérre koncentrálódtak eddig.

A KFC viszont a felszolgált ételek megújításán dolgozik. Ők voltak a növényi alapú hús első bevezetői, amivel egy hullámot indítottak el a gyorséttermek között, azóta pedig számos versenytársuk ajánl már átmenetileg vagy akár tartósan vegán opciókat. A lánc nagyban hozzájárult az új húsmentes húsok elterjedéséhez – a két legismertebb márkanév jelenleg ezen a piacon az Impossible Foods és a Beyond Meat.

Míg eddig leginkább csak a gyógyszeripar kiváltsága volt a 3D bionyomtatás, mára a KFC is ezzel a technikával próbálja elkészíteni a csirkefalatait. A hálózat egy orosz bioprinter céggel közösen kezdett el a 3D nyomtatással dolgozni egy prototípus megalkotásán.

A technológiai környezetvédelmi szempontból is hatékonyabb a csirkehús imitálásában, mint ha tenyésztéssel kellene ugyanezt megoldani – de a leginkább, még humánusabb. A nyomtatás fele annyi elektromos áramot használ fel, húszonötször kevesebb üvegházhatású gáz kibocsátásával jár és százszor kisebb területen végezhető el, mint a tradicionális farmokon történő tenyésztés.

Fotók: Szabó Viktor, Jason Yuen


Franchise tanácsadó

népszerű a fórumban

Az egymilliárd fontos határ

Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...

1 hozzászólás
utolsó 2020.02.16.
Az igazi sportbár hangulat

THE TILTED KILT... :)

1 hozzászólás
utolsó 2016.08.22.
Egészség és élvezet együttese

Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.

1 hozzászólás
utolsó 2014.08.02.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano

Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!

1 hozzászólás
utolsó 2013.11.07.
Négy az egyben

Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c

1 hozzászólás
utolsó 2013.10.24.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Kedves Zizu!   További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise

Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.21.