Eddig közel egy milliárdjába került a Starbucks-nak a koronavírus

Koronavírus
Koronavírus / A Starbucks-t a vendéglátó szektor más szereplőihez hasonlóan fájdalmasan érintette a koronavírus
Hétfő
2020.06.08.
A hálózat júniusban már egységei 90%-át kinyitná.
 

A népszerű kávézólánc már május óta az újranyitási terven dolgozik, így június elejétől a legtöbb egysége már teljes kapacitással tud működni. A Starbucks a legnagyobb vesztesei között van a koronavírus helyzetnek, többek között emiatt is próbálnak gyorsított tempóban haladni a teljes visszaállás felé. Habár a hálózat második negyedéves pénzügyi jelentése hatalmas veszteségekről számolt be, egy második hullámmal vagy egy több elhúzódó karanténnal még tovább romolhat a franchise kilátása. Az akkor kiadott jelentésben a Starbucks 2009 óta a legrosszabb forgalmi adatait közölte.

Májusban még 9000 saját egységüknek a fele, a partnerek által üzemelt 6000 kávézónak pedig a 46%-a zárva tartott. A hálózat pénzügyi igazgatója - Patric Grismer elmondása alapján a koronavírus eddigi hatásai - bezárások, online térbe való átszorulás, csökkenő forgalom - nagyjából 915 millió dollár veszteséget okoztak a hálózatnak.

Különösen fájdalmas, hogy a koronavírus okozta helyzet kialakulása előtt a Starbucks saját jelentésében egy pozitív évnek nézett elébe, a második negyedév első 10 hetében 8%-os forgalomnövekedést tapasztaltak az Államokban. A bevételi mutatók négyéves csúcs felé közelítettek, amikor Kínában megindult a vírus.

A hálózat még márciusban a piaci tendenciákat követve bezárásokkal válaszolt a kialakuló helyzetre, az egységek fele bezárt, de a partnerek több mint fele tovább működhetett. A drasztikus válaszlépések hatására a pozitív előrejelzések rögtön egy 5%-os forgalomcsökkenésbe fordultak át.

Talán az egyetlen pozitívuma a jelenlegi helyzetnek, hogy Kínában, ahol már átvészelték a karantén legjavát az összes egység csökkentett nyitvatartással és szellősebb asztal elhelyezések mellett ugyan, de tud működni


Franchise tanácsadó

népszerű a fórumban

Az egymilliárd fontos határ

Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...

1 hozzászólás
utolsó 2020.02.16.
Az igazi sportbár hangulat

THE TILTED KILT... :)

1 hozzászólás
utolsó 2016.08.22.
Egészség és élvezet együttese

Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.

1 hozzászólás
utolsó 2014.08.02.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano

Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!

1 hozzászólás
utolsó 2013.11.07.
Négy az egyben

Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c

1 hozzászólás
utolsó 2013.10.24.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Kedves Zizu!   További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise

Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.21.