Top franchise / A La Donuteria koncepcióját a tulajdonosok az Egyesült Királyságban fejlesztették ki. 3 év működés után a második legnagyobb kézműves fánkos hálózattá nőtte ki magát az Európai Unió területén.
Hétfő
2020.05.04.
A La Donuteria összes egysége zárva tart világszerte a kormányzati döntéseknek eleget téve. A hálózat ma elsősorban csak az elkötelezett vásárlói miatt tud tovább működni.
 

A magyar kormány koronavírus elleni lépései váratlanul érintették a vendéglátási szektor szereplőit. Ugyanakkor a legtöbb hálózat gyorsan reagált, hogy a nullára csökkenő forgalom legalább egyrészét megmentse. Ebben a La Donuteria is sikeres volt.

A hálózat vezetése rövid időn belül elindította a saját házhozszállítási megoldását, hogy minél előbb el tudja juttatni édességeit a vásárlóihoz: "Hálásak vagyunk, hiszen azt látjuk, hogy vásárlóink ismét bebizonyították, hogy elkötelezettek a márkánk és a fánkjaink iránt. Hála nekik, forgalmunkat majdnem a bezárások előtti szintre vissza tudtuk hozni." mondta a hálózat tulajdonosa, Stranák Peter, habár hozzáadta, hogy a rendszer fejlesztése tovább zajlik. A La Donuteria 12 hónap alatt 50 egységre szeretné kiterjeszteni hálózatát, hogy ezzel Európa legnagyobb fánk brandjévé váljanak.

Gyors reakció és jogi tanácsadás

Stranák Peter szerint a jelenlegi krízisben előnybe kerülnek a franchise hálózatok. Számos nagyvállalati alkalmazott el fogja veszteni most a munkahelyét és elkezdenek majd gondolkodni egy saját vállalkozás indításán, hogy ne kelljen többé másnak dolgozniuk. A forgalmas csomópontokon elhelyezkedő ingatlanok kínálatában is változásra lehet számítani. "Meggyőződésem, hogy a kézműves fánk-trend még gyerekcipőben jár Európában. Erősségünk, hogy egy megengedhető élményt kínálunk, amelyre még a legrosszabb pillanatokban is igényt tartanak az emberek." adta hozzá a tulajdonos.

A virtuális térbe való áthelyezkedés megkönnyítése érdekében el kellett kerülnie a franchise központnak, hogy átvevőinek kimagasló házhozszállítási díjakat kelljen fizetnie. Ezért a hálózat saját online rendszert épített ki, melynek köszönhetően a teljes árrés a partnereknél marad. Ezzel egyidejűleg a központ 50%-kal csökkentette a franchise házhozszállítási díjait. Továbbá jogi tanácsadást is nyújtanak - például az ingatlanok bérleti díjának újratárgyalásában és átmeneti engedmények kialkudásában.

A hálózat viszont nem állt meg itt. "A partnereinkkel közösen, minden városban, ahol jelen vagyunk hetente adományokat osztunk a "frontvonalon" dolgozóknak, nővéreknek, doktoroknak, rendőröknek, egészségügyi dolgozóknak és a rászorulóknak." mondta Stranák Peter, hozzáadva, hogy az akcióra külön kampányt indítottak, melyben mindegyik vásárlójuk, illetve követőjük részt tud venni. Az összegyűjtött adományokból pedig a La Donuteria fánkokat készít, melyeket az egészségügyi dolgozók között oszt majd szét.


Sikeresen vették az akadályt / "Optimisták vagyunk és hiszünk benne, hogy erősebben fogunk kijönni a jelenlegi helyzetből, mint előtte voltunk." mondja Stranák Péter, a La Donuteria tulajdonosa, azután hogy a hálózat hirtelen forgalom csökkenést tapasztalt.
Franchise tanácsadó

népszerű a fórumban

Az egymilliárd fontos határ

Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...

1 hozzászólás
utolsó 2020.02.16.
Az igazi sportbár hangulat

THE TILTED KILT... :)

1 hozzászólás
utolsó 2016.08.22.
Egészség és élvezet együttese

Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.

1 hozzászólás
utolsó 2014.08.02.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano

Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!

1 hozzászólás
utolsó 2013.11.07.
Négy az egyben

Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c

1 hozzászólás
utolsó 2013.10.24.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Kedves Zizu!   További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise

Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.21.