Édes a siker
A La Donuteria az Egyesült Királyságban indította el franchise koncepcióját, 3 év alatt a hálózat Európa vezető kézműves fánkozója nőtte ki magát. Jelenleg számos nagyvárosban nyílnak további franchise központok - így Bécsben, Innsbruckban, Münchenben és Budapesten is-, melyekkel Európa legnagyobb fánkos hálózatává válik. Most tervezik a magyar piacra lépést, melyet már az országra specializálódott area developer (területi képviselő) segít, aki az egész hazai terjeszkedésért felel.
A legtöbb étterem vagy vendéglátó egység szédítő befektetési összegeket igényel, ám a La Donuteria nem tehető velük egy lapra, hiszen egy üzlet megnyitásához elegendő 6 – 12 millió forint, amely tartalmazza a képzést, a tervezést és a kialakítást, a vendégtér és a konyha felszerelését, illetve a franchise díjat és az első hónap működésnek finanszírozását.
Peter Straňák, a hálózat tulajdonosa azt emelte ki, hogy egy kis városban nyíló egység akár 1-1.5 millió forint profitot is termelhet havonta, míg egy nagyobb településen ez az érték elérheti a 3 millió forintot is. A befektetéshez képest nagy profitnak köszönhetően partnereink gyors megtérülésre számíthatnak. A fánkozó egység bevétele mellett még számos módon növelhető az eredmény, így például vásárokon, illetve különböző rendezvényeken való részvétellel, illetve esküvőkön és egyéb eseményeken catering biztosításával.
Turisták és diákok
A franchise központ szerint minden legalább 50.000 lakossal bíró város megfelelő egy La Donuteria megnyitásához. Tapasztalataik szerint a turisták és a diákok nagy száma is elengedhetetlen még a sikerhez, hiszen ők adják vásárlóik nagy részét.
Milyen az ideális La Donuteria partner?
Fontos, hogy a napi működésben részt vegyenek a franchise partnerek, hiszen csak így tudják vezetni és folyamatosan motiválni a csapatukat. " Azontúl, hogy legyen elég tőkéje, fontos, hogy imádja az édességeket és elkötelezett legyen a magas minőségű termékek és kiszolgálás iránt." - teszi hozzá még a hálózat tulajdonosa Peter Straňák.
Tapasztalataik szerint, olyan alkalmazotti státuszban lévők lesznek leggyakrabban a partnereink, akik ki szeretnének lépni a multik világából, a napi nyolctól ötig tartó mókuskerékből. Szintén célcsoportjukat alkotják azok a 30 év alatti fiatalok, akik szabadságra és függetlenségre vágynak, saját maguk főnökei szeretnének lenni, nem pedig másnak akarnak dolgozni, akik azt szeretnék csinálni, amit igazán szeretnek.
A minőség az első
A La Donuteria koncepcióval azért emelkedtünk ki versenytársaink közül, mert első osztályú alapanyagokból kézzel készített fánkokat árulunk, mindenféle hozzáadott adalékanyagok nélkül. Pontosan ezért készítünk saját karamellt és különböző fánk töltelékeket, ezért rendeljük a csokit Belgiumból, a málnát Németországból, a vaníliát pedig egyenesen Madagaszkárról. "Abban is egyediek vagyunk, hogy mindent magunk csinálunk. Sok versenytársunk külső beszállítót bíz meg az alapanyagok elkészítésével. Mi viszont szembe megyünk ezzel a trenddel, ezért lesznek olyanok a fánkjaink, mintha a nagyi készítette volna" - mondja Peter Straňák.
A kávé szerelmesei számára is tökéletes választás a La Donuteria, hiszen személyre szabott, frissen őrölt kávéinkkal várunk mindenkit. A legjobb kávé pörkölőkkel dolgozunk egész Közép-Európában, így biztosítva a lehető legjobb íz élményt. A kávék mellett házi limonádéink, boraink, cidereink, illetve különleges italaink - melyek az USA-ból, Mexikóból vagy éppen Thaiföldről érkeznek hozzánk - segítenek abban, hogy mindenki megtalálja a neki tetsző kínálatot.

BÖNGÉSSZEN A HÍREK KÖZÖTT

Magyarországon jelenleg több legalább nagy városban tervezünk új fánkozót nyitni” – árulta el Peter Straňák, a La Donuteria hálózat tulajdonosa.”
Tavaly 15 egységről 40-re tudta növelni hálózata méretét a La Donuteria. Mindezt 14 különböző európai országban a covid-lezárások kellős közepén.
"A szlovák piacot már teljesen lefedtük. Magyarországon, Csehországban és Lengyelországban viszont még mindig keresünk a partnereket” - mondja Peter Straňák, a La Donuteria koncepció tulajdonosa.
A La Donuteria összes egysége zárva tart világszerte a kormányzati döntéseknek eleget téve. A hálózat ma elsősorban csak az elkötelezett vásárlói miatt tud tovább működni.
Trendi vállalkozás ötletek a Franchising.hu-n. 50 hazai és külföldi vállalkozásból válogathatsz, akik terjeszkedni kívánnak Magyarországon!
legolvasottabb

Húsz éves szünet után ismét megvetette a lábát a Wendy's az Egyesült Királyságban, és vele Európában.
Az Arby’s erős 2015-ös értékesítési adatokat jelentett Amerikában. Most ugyanezt akarják látni külföldön, pl. Magyarországon is.
Lettország nem egy nagy piac, mégis többtucat sikeres koncepciónak ad otthont. Mostantól egy új, országos franchise portál könnyítheti meg a magyar márkák terjeszkedését a Balti régióban.
Petrov Krisztina háromgyermekes anyukaként vágott bele saját franchise vállalkozásába, miután találkozott az Indiso sóterápiával.
Komplex támogatás, megfelelő üzleti terv, a gyerekek szeretete és elhivatottság. Ez a receptje a tökéletes LCF Kids Klub nyelviskolának.
népszerű a fórumban
Az egymilliárd fontos határ
Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...
Az igazi sportbár hangulat
THE TILTED KILT... :)
Egészség és élvezet együttese
Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano
Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!
Négy az egyben
Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!
Kedves Zizu! További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!
Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise
Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.