Új tulajdonos a McDonald’s Magyarországnál

Már 90% felett a franchise arány / A McDonald's több mint 30 éve, a világ számos pontján alkalmazza sikeresen a DL tulajdonosi struktúrát, amelyben jelenleg körülbelül 6900 éttermet üzemeltet.
Péntek
2019.02.15.
Scheer Sándor vállalakozó vásárolta meg, és viheti tovább a gyorsétteremlánc vállalati éttermeit.
 

Üzletrész-adásvételi szerződést írt alá Scheer Sándor vállalkozóval a McDonald's Corporation, a megállapodás értelmében a McDonald's a magyarországi vállalatban meglévő tulajdoni érdekeltségét teljes körűen Scheer Sándorra ruházza át, aki Developmental Licensee (franchise) partnerként fejleszti és üzemelteti a piacon működő McDonald's éttermeket – áll a társaság közleményében. Scheer Sándor a Market Építő Zrt. alapítója, részvényese és vezérigazgatója, emellett a Unione Group ingatlanfejlesztő cég, valamint a Hotel Clark tulajdonosa. A tranzakció várhatóan 2019 első negyedévében zárul majd le, pénzügyi feltételei nem publikusak.

A közlemény szerint a megállapodás újabb mérföldkő a McDonald's Corporation törekvésében, hogy helyi üzleti partnerekkel együttműködve felgyorsítsa a piaci növekedést, egymástól eltérő környezetekben segítse a globális fejlesztések adaptálását, ösztönözze az innovációt, valamint még közelebb hozza a márkát az általa kiszolgált helyi fogyasztókhoz és közösségekhez. Ezt erősítette meg az üzletvitel napi szintű irányítását a továbbiakban is végző Horváth Ágnes, a McDonald's Magyarország ügyvezető igazgatója.

A közlemény szerint a bejelentést szigorú értékelési és kiválasztási folyamat előzte meg. Felidézték, 2015 májusában a McDonald's hosszú távú céljaként tűzte ki, hogy globálisan 95 százalékos franchise-arányt valósít meg rendszerében, azóta több mint 4000 éttermet adtak franchise-üzemeltetésbe világszerte.

A McDonald's magyarországi hálózata jelenleg 89 étteremből áll (legutóbb tavaly júniusban bővített a lánc egy kétszintes, autós étteremmel), amelyek közül 49-et helyi vállalkozások franchise partnerként üzemeltetnek.


A McDonald’s magyarországi étteremhálózata évente mintegy 80 millió vendéget szolgál ki.