Jól kisült optimalizálás

Új McDonald's Gyöngyösön / A McDonald’s magyarországi étteremhálózata évente mintegy 80 millió vendéget szolgál ki.
Hétfő
2018.06.25.
A McDonald’s 10% feletti árbevétel növekedést könyvelhetett el tavaly Magyarországon, miközben a működés is hatékonyabbá vált. Most egy új étterem segítheti a további növekedést.
 

Az idén 30 éves McDonald's Magyarországi Étterem Hálózat Kft. (a hazai éttermek több mint felét tulajdonló franchise partnereken kívül) 27,62 milliárd forint árbevételre tett szert 2017-ben, ami közel 4 milliárd forinttal haladta meg az előző évi értéket. Ezzel összhangban 10 százalékkal nőtt a magyarországi vendégek száma, illetve egy hatékonyabb működésre utal, hogy a vállalat adózott eredménye 1,23 milliárddal (73,6 százalékkal) nőtt 2016-hoz képest 2,9 milliárd forintra. Jelenleg 89 McDonald's étterem működik Magyarországon, melyek közül 49-et üzemeltetnek franchise partnerek. Míg 2015-ben a hazai hálózat több mint 90 étteremben 4600 alkalmazottat foglalkoztatott, addig a jelenlegi étteremhálózatnak (a kevesebb egységszám mellett is jóval több) 5800 dolgozója van – tájékoztatott a gyorsétterem lánc.

A McDonald’s az elmúlt közel három évben nem nyitott új egységet Magyarországon, viszont a tavalyi évben megkezdte éttermeinek a "Jövő Élménye” koncepció szerinti átalakítását, idén nyáron pedig új taggal is bővült a hazai hálózat – június 14-én Gyöngyösön nyitotta meg kapuit a gyorsétterem óriás legújabb, 500 millió forintos beruházásból megvalósult kétszintes, autós étterme. „Nagy öröm a számunkra, hogy újabb, a modern mekizés élményét közvetítő étteremmel bővíthetjük országos hálózatunkat. Még nagyobb öröm, hogy mindezt egy teljesen új helyszínen, új vendégközönség számára tehetjük meg” – nyilatkozta  Horváth Ágnes, a McDonald’s Kft. ügyvezető igazgatója.

Az éttermet üzemeltetői szinten egy gyakorlott szakemberre bízta a vállalat: Héjja János franchise partnerként 1998 óta tagja a McDonald’s-családnak, és immáron (Magyarországon elsőként) öt éttermet üzemeltet. Az újonnan nyitott gyöngyösi egység mellett két kecskeméti, egy szekszárdi és egy szolnoki éttermében összesen több mint 200 munkatársnak biztosít folyamatos munkalehetőséget.
Büszkék vagyunk arra, hogy a gyöngyösi étteremben egy olyan üzemeltető partnerrel dolgozunk, akinek a márka építéséért végzett tevékenysége, üzemeltetési gyakorlata kiemelkedő és példamutató. Eredményeit az elmúlt években közel félszáz elismeréssel (köztük a McDonald’s Oscar-díjaként is emlegetett Golden Arch Award-dal), szakmai és a közösségi szerepvállalásért járó díjakkal jutalmazta a vállalat itthon és külföldön” – emelte ki Horváth Ágnes.


Új McDonald's Gyöngyösön / Fotó: Czímer Tamás

népszerű a fórumban

Az egymilliárd fontos határ

Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...

1 hozzászólás
utolsó 2020.02.16.
Az igazi sportbár hangulat

THE TILTED KILT... :)

1 hozzászólás
utolsó 2016.08.22.
Egészség és élvezet együttese

Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.

1 hozzászólás
utolsó 2014.08.02.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano

Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!

1 hozzászólás
utolsó 2013.11.07.
Négy az egyben

Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c

1 hozzászólás
utolsó 2013.10.24.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Kedves Zizu!   További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise

Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.21.