Asztali szerepjátékot készített az amerikai gyorsétterem

Feast of Legends
Feast of Legends / Saját - a DnD által inspirált - kalandjátékot készít a Wendy's.
Szerda
2019.11.13.
Játék fejlesztésre adta a fejét az amerikai gyorsétterem hálózat egy agyafúrt marketing kampány keretében.
 

Az Egyesült Államokban egy generáció nőtt fel a Dungeons & Dragons szerepjátékain, melyek ugyanúgy az amerikai kultúra részévé váltak, mint a gyorsétterem-hálózatok -  köztük a Wendy’s is. Ahogy a gasztro-szektorban is számtalan izgalmas koncepció bukkant fel az évek során, úgy kalandjátékokból is egyre több verzió jelent meg, hiszen nem feltétlen imponált mindenkinek a Dungeon's & Dragons középkori fantasy-tematikája. Egyre több RPG látott napvilágot különböző játékstúdióktól, melyek a legfurább témákat/történeteket fedik le. Most azonban nem annyira a kaland témája, sokkal inkább a forrás lepte meg a sajtót, amikor az Egyesült Államok egyik meghatározó gyorséttermi franchise hálózata a Wendy's kiadta a saját szerepjátékát.

A "Feast of Legends" (Legendás Lakoma) című 100 oldalas könyv egy teljes egészében, funkcionális DnD-szerű RPG kalandot rejt magában, mely elsősorban a Wendy's éttermek tematikájára épít. Akárcsak a D&D Játékosok Könyve, az anyag első része elsősorban a Wendy's kínálatára épülő karakter készítésről és kaszt választásról szól. A könyv másik fele a világot vázolja fel és egy teljes kalandot, amelyben elmerülhetnek a játékosok. A szöveg végig marketingszagú, de kivételesen egy kreatív reklámról van szó, aminek a készítését láthatóan a Wendy's emberei is élvezték.

Első ránézésre nehéz eldönteni, hogy a Legendás Lakoma csak viccnek készült-e vagy egy komoly vállalás a Wendy's részéről. A válasz az, hogy mindkettő. A működőképes szabályrendszerre egy zseniálisan összerakott világ épül, amelyben a játékosok azért kapnak bónuszt például, ha a Wendy's-nél esznek egy másik étterem helyett. A környezet szürrealisztikus, egy paródia a fantasy toposzokon, az a fajta, amivel a Wendy's alkalmazottai állnának elő, hogy az ebédszünetekben játszanak vele.

A Legendás Lakoma jól kitapintható tünete az Amerikában most zajló DnD-reneszánsznak, melyet eredetileg a Critical Role Twitch streamjei indítottak be, azóta pedig egyre több DnD-s stream jelent meg. Emellett szintén szerepet játszott a játék népszerűsítésében a mára már világhírű Stranger Things sorozat és a DnD online is elérhető ötödik kiadása. A Critical Role szerepe a népszerűsítésben elsősorban a Wendy's anyagára épülő kalandokban kamatozódott, mely segített megadni a kezdeti lökést az étterem hálózat kampányának.

A társas- és kalandjáték bázis felé irányuló marketing kommunikáció radikális változáson megy át napjainkban. A Legendary Entertainment mozistúdió nem rég jött ki a saját szabálykönyvével a Carnival Row sorozat világához. Itt a Wendy's-hez hasonlóan streamereket vontak be a játék marketingjébe. Amennyiben ez a stratégia működőképesnek bizonyul, akkor egy trendváltás következhet be a szórakoztatóiparban.

Ebből az új trendből elsősorban azt a következtetést vonhatjuk le, hogy a nagyvállalatok hozzáállása megváltozott a D&D játékosokkal és hasonló fogyasztói rétegekkel szemben, egyre többen tekintenek rájuk kiemelt célcsoportként. Nem kizárt, hogy ha a rajongók jól reagálnak a Wendy's húzására, akkor közeljövőben más rivális éttermek is kijöhetnek a saját játékrendszerükkel és kalandjaikkal.


Cégnév
Cégnév
Résztvevő(k) neve
Résztvevő(k) neve
Számlázási cím
Számlázási cím
Telefon
Telefon
E-mail
E-mail
If you see this, leave this form field blank

népszerű a fórumban

Az egymilliárd fontos határ

Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...

1 hozzászólás
utolsó 2020.02.16.
Az igazi sportbár hangulat

THE TILTED KILT... :)

1 hozzászólás
utolsó 2016.08.22.
Egészség és élvezet együttese

Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.

1 hozzászólás
utolsó 2014.08.02.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano

Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!

1 hozzászólás
utolsó 2013.11.07.
Négy az egyben

Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c

1 hozzászólás
utolsó 2013.10.24.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Kedves Zizu!   További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise

Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.21.