Szombat
2022.01.01.
Sokáig lehetne beszélni a franchise üzleti vonzatairól, a lehetőségeiről és kockázatairól, a mérvadó statisztika szerint a partnerek mindössze 5%-a megy csődbe, ami piaci viszonylatban kiemelkedőnek számít. Azonban van emberi oldala is, hiszen a franchise legalább annyira szól a kapcsolat teremtésről, mint a pénzügyi sikerről.
 

A franchise, mint kapcsolat

A legtöbbször amikor a franchise szóba kerül, hivatalos, formális definíciók jutnak az ember eszébe. Természetesen a törvények és a franchise-ra vonatkozó kritériumok, szabályok fontosak, de mégsem ezáltal jön létre a franchise. Az esszenciája a rendszergazda személyéből és hálózat értékeiből fakad, abból, hogy hogyan segítjük partnereinket. Meg lehet felelni minden kritériumnak, de ha a rendszergazda nem megbízható, vagy nem érdeklik a partneri a brand nem lesz sikeres. A franchise legfontosabb eleme az átvevő és a központ kapcsolata, a kommunikáció, a kölcsönös megértés és segítségnyújtás.

A brand

A legnagyobb érték egy hálózatban maga a brand, a név és a hozzá tartozó vásárlói bizalom. A vevők nem az átvevő üzletét keresik, hanem az adott márka egy egységét, a lojalitás nem egy adott hely, vagy személy felé irányul, hanem a hálózat felé. Éppen ezért fontos, hogy partnerek egységes minőségi szolgáltatást nyújtsanak, ugyanis ők nem csak a saját éttermüket, vagy éppen fodrászatukat képviselik, hanem az egész brandet. Ha vásárló nem elégedett egy üzlettel, nem fog vásárlói a hálózat többi egységében sem.

Támogatás

A jó hálózatok, folyamatosan támogatják partnereiket, hogy átvevőik biztosíthassák a vásárlói elégedettséget. Mielőtt csatlakoznál egy rendszerhez nézd meg milyen segítséget, illetve tudást biztosítanak, hogyan fejlődik a brand és alkalmazkodik piaci változásokhoz.

Mit nyújt egy általános franchise hálózat?

  • Márka név és annak használata
  • Segítség a lokáció kiválasztásban és kialakításban
  • Képzés neked és/vagy a csapatodnak
  • Folyamatos fejlesztés a szolgáltatás vagy termék portfolióban
  • Támogatás, tudásmegosztás
  • Központi marketing vagy támogatás
  • Összeszedett és ledokumentált a know-how
  • Kézikönyveket, (általában egy hálózat körülbelül 400-500 oldalnyi dokumentációval rendelkezik) hiszen ezek biztosítják az egységes működést és a tudás átadását

 


népszerű a fórumban

Az egymilliárd fontos határ

Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...

1 hozzászólás
utolsó 2020.02.16.
Az igazi sportbár hangulat

THE TILTED KILT... :)

1 hozzászólás
utolsó 2016.08.22.
Egészség és élvezet együttese

Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.

1 hozzászólás
utolsó 2014.08.02.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano

Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!

1 hozzászólás
utolsó 2013.11.07.
Négy az egyben

Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c

1 hozzászólás
utolsó 2013.10.24.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Kedves Zizu!   További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise

Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.21.