Jól kezd a Hard Rock Café

A fővárosi étteremben a magyar és külföldi vendégek aránya 50-50 százalék.
Szerda
2012.05.23.
A pár hónapja működő budapesti étterem várakozásokat felülmúló teljesítmányável az öt legeredményesebb európai Hard Rock Café közé került.
 

A budapesti egységben havonta átlagosan 15-16 ezer ember fordult meg a decemberi nyitás óta. Ezzel az eredménnyel az előzetes várakozásokat 100 százalékkal meghaladta az amerikai étteremlánc egyetlen magyar éttermének árbevétele. Antonio Bautista, a Hard Rock Café európai vezetője azt nyilatkozta a Napi Világgazdaságnak, hogy azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy a nyári időszakban még magasabb lesz a látogatottság, és akár a havi 30-35 ezres vendégszámot is elérheti.

Antonio Bautista továbbá elmondta a lapnak azt is , hogy az étteremlánc a válság időszakában az európai piacainak majdnem mindegyikén növekedést ért el. „A lánc által képviselt speciális szegmens viszonylag rezisztensnek bizonyul a válságkörülményekkel szemben, néhány országban 2010 és 2011 az ottani egység történetének legjobb eredményét hozta.”

Magyarországon egyelőre nem bővíti tovább hálózatát a Hard Rock, azonban az elkövetkezendő öt évben az európai térség minden fővárosában terveznek nyitni egységet. Az Európában található Hard Rock Caféknak durván 40 százalékát üzemeltetik franchise rendszerben és a budapesti étterem is ebbe a körbe sorolható: a franchise licence-t birtokló, varsói és krakkói üzleteket működtető lengyel cég nyitotta meg. Az alapanyagok beszerzése többnyire a helyi piacokról történik, azonban például a hamburgerekhez használt marhahúst az egész Európát ellátó beszállítótól vásárolják.

Forrás: Napi Világgazdaság

(a.c.)


Papp Csaba
újságíró

népszerű a fórumban

Az egymilliárd fontos határ

Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...

1 hozzászólás
utolsó 2020.02.16.
Az igazi sportbár hangulat

THE TILTED KILT... :)

1 hozzászólás
utolsó 2016.08.22.
Egészség és élvezet együttese

Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.

1 hozzászólás
utolsó 2014.08.02.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano

Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!

1 hozzászólás
utolsó 2013.11.07.
Négy az egyben

Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c

1 hozzászólás
utolsó 2013.10.24.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Kedves Zizu!   További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise

Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.21.