A Curves koncepció egy olyan, kizárólag nőknek szóló fitneszklubot takar, mely teljes megoldást kínál a fitnesz és a táplálkozás területén. Egy edzés mindössze 30 percet vesz igénybe, amely során egyesítik az erősítő edzést és a folyamatos kardiovaszkuláris mozgást, biztonságos hidraulikus gépek használatával.
Szerda
2015.05.27.
Budapesten erősített a világ legnagyobb nőknek szóló fitneszhálózata. A Curves franchise továbbra is országszerte elérhető.
 

1995-ben nyitott meg az amerikai székhelyű Curves első nőknek szóló franchise fitneszklubja. Napjainkra a márka egy több mint 11 ezer klubból álló fitneszhálózattá nőtte ki magát, amely ötmillió Curves tagot szolgál ki világszerte. 2006 óta a hölgyek Magyarországon is vigyázhatnak alakjukra, május óta pedig egy újabb budapesti helyszínen érhetők el a mindössze 30 perces edzések. Az újpesti Curves klubért a hálózat egy meglévő franchise partnere, Polgár Krisztina lesz felelős, aki ezzel a Curves történetének második magyarországi multi-franchise partnerévé lépett elő. Jelenleg 14 Curves klub működik hazánkban.

Én eredetileg Újpesten szerettem volna klubot nyitni, a sors azonban úgy hozta, hogy a Curves Római átvételével kezdtem meg a munkát franchise partnerként. Ez azonban csak megerősített eredeti szándékomban, így májusban megnyitottunk Újpesten is” – mondta el a nyitásról Krisztina. Hozzá tette, „számomra az egészség és mozgás kapcsolata volt fontos a koncepcióban. Nem maga a franchise rendszer fogott meg, de végül mégis emiatt (valamint az ezzel járó biztonság miatt) döntöttem a Curves mellett.

A folyamatos megújulás jegyében egyéb szervezeti változások is életbe léptek, így a budaörsi helyszín új vezetéssel folytatja a munkát, valamint április elseje óta új régiós Curves mentor (aki a zalaegerszegi Curves klub tulajdonosa is egyben) hozhat újabb lendületet a magyarországi csapatba. A magyar piacon a Curves konkrét elképzelésekkel rendelkezik, így például a hálózatbővítés kapcsán összesen 50 magyarországi klubnyitás a középtávú terv – ennek megvalósítása érdekében a márka folyamatosan keres partnereket az ország egész területéről.

Egy Curves klub kialakításához a franchise partnereknek első lépésként rendelkezniük kell egy 130-180 nm alapterületű, saját vagy bérelt üzlethelyiséggel – ideális esetben nagyobb lakó- és/vagy üzleti övezetek, nagy forgalmú lokációk közelében. A többek közt 8 gépet és 8 „regeneráló dobogót” (együtt a 16 állomásos Curves kört) is tartalmazó egyszeri csatlakozási díj a nyári akció keretében most csak 28,000 dollár, továbbá a partnereknek a klubhelyiség - követelményeknek megfelelő - kialakításának költségeivel kell még számolniuk.

A klubtulajdonosok egy egyhetes képzésen és szakmai tréningeken vesznek részt, ahol elsajátíthatják az üzletvezetés csínját-bínját. Minden franchise partnert egy vállalati segítő - a mentor - támogat, ő segít a megnyitás előtti teendőkben, javarészt ő adja át a hálózat több mint húsz éves tapasztalatát, és az ő vezényletével zajlik le a megnyitó is. Minden Curves franchise partnernek biztosítják a területi exkluzivitást, valamint azokat a marketing eszközöket, promóciós- és reklámanyagokat, design megoldásokat, amelyek segítségével könnyedén elérhetik a különböző fogyasztói csoportokat.

Egy Curves klub megnyitása - a fitneszterem gondolatának megszületésétől a megnyitóig – reálisan 2-6 hónapot vesz igénybe, majd már mindössze egy-két hónap után profitot termel. További információk a Curves franchise lehetőségről és jelentkezés a katalógusban.