Budapestre összpontosít a BelFrit
A BelFrit Magyarországon jelenleg nyolc egységgel rendelkezik, amiből hét Budapesten található, egy pedig Miskolcon. Három éttermet a mester franchise jogot birtokló BelFrit Master Hungary Kft. sajátjaként üzemeltet, a maradék öt pedig franchise átvevőké. Több vidéki egység is kénytelen volt bezárni a közelmúltban, ami talán annak köszönhető, hogy hazánkban kevésbé ismert még a BelFrit hálózat. „Először a fővárosban kell megerősítenünk a márkanevet, mielőtt vidéken újabb egységet nyitnánk” – mondta el Kiss Zoltán, a BelFrit Master Hungary Kft. hálózati vezetője.
A BelFrit példája jól mutatja, hogy a kisebb piacokon kiéleződő versenyben a tekintélyes múlttal, és nagy marketing büdzsével rendelkező gyorsétterem hálózatok fölényben vannak a kisebb költségvetésből gazdálkodó és kevésbé ismert márkákkal szemben. Ennek eredményeképpen a vidéki városokban élők talán szívesebben költik el pénzüket egy ismertebb hálózat éttermében, még akkor is, ha alacsonyabb minőséget kapnak cserébe.
A BelFrit koncepciója 2003-ban született meg Belgiumban, ahol ma BestFrit néven csaknem 175 egység üzemel. A nemzetközi bővítés alapjait pár évvel az alapítás után lefektették, és a hálózat Budapesten megnyitotta első külföldi éttermét – immár BelFrit márkanéven. Azóta Lengyelországban és Spanyolországban is megjelent a brand, sőt már Ázsiában is megkezdődtek az előkészületek. Az amerikai gyorséttermek egyhangú ajánlatainak üdítő alternatívája lehet a BelFrit menüválasztéka, melynek alapja a hagyományos belga sült krumpli.
A csatlakozás díja 6000 euró, ezen felül körülbelül tíz millió forintra van szükség ahhoz, hogy megnyithassuk saját éttermünket, azonban a szakmai tréningek ellenére nem árt, ha van némi jártasságunk a vendéglátás területén. „Azt a következtetést vontuk le az idők folyamán, hogy azok az egységeink eredményesebbek, ahol az átvevők rendelkeztek már vendéglátói tapasztalattal mielőtt megnyitották volna éttermüket. Emiatt igyekszünk jobban megvizsgálni partnereink alkalmasságát, hiszen a siker közös érdekünk.” – Kiss Zoltán.
(a.c.)
BÖNGÉSSZEN A HÍREK KÖZÖTT
A gyors éttermek már nyugaton se olcsók
/2025.08.18.
Ha csak az utóbbi 10 évet nézzük az Egyesült Államokban, a McDonald’s-ban a termékek átlagosan ára megduplázódott, de a McChicken átlagos ára $1-ról $3-ra nőtt 2014 óta. Az infláció egyébként ugyanabban az időszakban 31% volt, tehát ezt követve csak $1,31-nek „kéne” lennie McChicken-nek.
Az év elején több mint 1500 étterem váltott tulajdonost, megkérdőjelezve az utóbbi 25 év trendjeit.
Hazánkban is keresi partnereit a hálózat, hogy 23 év után újra legyen Wendy’s az országban!
Interjú Brünner Istvánnal, a Gofrim franchise hálózat alapítójával
A Touch Coffee Smart Bar egy innovatív, teljesen automatizált önkiszolgáló kávézó koncepció, amely modern technológiával párosítja a minőségi kávé élményét. A franchise rendszer már Kanadában és az Egyesült Államokban is bizonyított, most pedig további terjeszkedésre készül.
legolvasottabb
E-kereskedelmi várakozások
/2025.11.04.
Miben más a magyar piac és lesz itt valaha Amerika?
Bár hazánkban az amerikai óriás nem keres partnert, érdemes belegondolni milyen költségekkel is jár egy gyorséttermet üzemeltetni.
Spanyol gasztro-óriással a háttérben már a szomszédban jár az amerikai pizzérialánc. A magyarországi mester franchise jog is elkelt.
Miért működik a DODO franchise-ban, és miben tér el a többi futár cégtől?
Magyarországon is elérhetővé tette franchise koncepcióját az amerikai székhelyű Popeyes Louisiana Kitchen csirkés gyorsétterem lánc.
népszerű a fórumban
Az egymilliárd fontos határ
Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...
Az igazi sportbár hangulat
THE TILTED KILT... :)
Egészség és élvezet együttese
Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano
Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!
Négy az egyben
Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!
Kedves Zizu! További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!
Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise
Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.