Hatékony Burger King expanzió

2014-ben a Burger King 2,1 százalékos bővülést jelentett az egy évnél régebben működő éttermek forgalmában, közel 6,8 százalékos rendszerszintű értékesítés-növekedés mellett.
Kedd
24.02.2015
Sikeresen bővült világszerte a gyorsétterem lánc a tavalyi évben. Idén még gyorsabb fejlődés jöhet.
 

A két ikonikus márka, a Burger King gyorsétterem- és (a tavaly felvásárolt) Tim Hortons kávézólánc anyavállalata, a Restaurant Brands International megosztotta 2014. év negyedik negyedévére és a teljes évre vonatkozó pénzügyi eredményeit. A világ harmadik legnagyobb gyorséttermi szereplője már több mint 19 ezer étteremmel van jelen a világ 100 országában, melyek 23 milliárd dollár rendszerszintű értékesítést produkáltak tavaly.

A Burger King és a Tim Hortons forgalma is erősödött a 2014-es pénzügyi évben, az egy évnél régebben működő egységek értékesítése előbbi esetében 2,1 százalékkal , míg utóbbinál 3,1 százalékkal nőtt. A Tim Hortons rendszerszintű értékesítése 6,6 százalékkal, a Burger King-é pedig 6,8 százalékkal bővült – a gyorsétterem lánc forgalma 17 milliárd dollárra nőtt az expanziónak köszönhetően.

A Restaurant Brands International adózás előtti eredménye így 4,4 százalékkal, megközelítőleg 1,2 milliárd dollárra emelkedett, melyből 1,05 milliárd származott a Burger Kingtől. 2014-ben a gyorsétterem lánc 705 új étteremmel bővült, amivel 14 372-re nőtt a 100 piacon jelenlévő márkához tartozó üzletek száma.

Ezzel a Burger King jobb évet tudhat maga mögött, mint az első számú versenytárs, a McDonald’s, melynek nyeresége az előző évhez képest 14,8 százalékkal, 4,76 milliárd dollárra esett vissza, míg a forgalom 2,36 százalékkal csökkent 27,44 milliárd dollárra.

Ahogy a Burger King az idén egy még dinamikusabb expanziós stratégiát tervez megvalósítani, a gyorsétteremlánc várakozásai alapján 2015 egy, a tavalyinál is jobb év lesz az étteremnyitások és forgalomnövekedés tekintetében, amiből – az idei évhez képest még inkább – a Tim Hortons is ki fogja venni a részét.