Szamos cukrászda már Ausztriában is

A bécsi cukrászda két hete próbaüzemben működik, a legkedveltebb sütemény az osztrák fővárosban is az Esterházy torta. A Mathias Szamos márkanév alatt tevékenykedő új üzlet Zsolnay-készletekkel várja a vendégeket, és az elkövetkezendő napokban számos magyar vonatkozású rendezvény is lesz a cukrászdában.
Péntek
05.12.2014
Belépett Bécs komoly hagyományokkal rendelkező kávéházi piacára a Szamos Marcipán.
 

Mathias Szamos márkanév alatt nyílt Szamos cukrászda Bécs belvárosában. A két hete már próbaüzemben működő egység a Haderer cukrászdinasztiával együttműködésben jött létre az osztrák főváros harmadik kerületében, ahol a Szamostól Magyarországon már megszokott kínálattal, valamint internetes tortarendeléssel és ingyenes házhozszállítással várják az osztrák vendégeket. A bécsi üzlet a Szamos család 25. cukrászdája.

 Kelényi Ádám, a Szamos Marcipán Kft. gazdasági igazgatója az MTI-nek elmondta: a budapesti piacot már telítettnek érezték, újabb üzlet nyitása már a meglévőkben okozna bevételcsökkenést, ezért az igen magas vásárlóerővel rendelkező, de logisztikailag könnyen elérhető piacot céloztak meg. Tapasztalataikra alapozva egy-két év felfutási idővel kalkulálnak, míg az új üzlet eléri a kívánt forgalmát – fogalmazott, és kiemelte, alkalmazkodnak a helyi szokásokhoz, ezért a délutáni kávéforgalomra és a melegreggeli-választékra kiemelt figyelmet fordítanak. 

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai külképviselete stratégiai partnerségben népszerűsíti az újonnan nyílt cukrászdával a magyar kávéházi kultúrát, és Budapestet, mint turisztikai célpontot. Kovács Balázs, a Magyar Turizmus Zrt. bécsi képviseletének vezetője elmondta: turisztikai nagykövetként tekintenek az ausztriai magyarokra, akik be tudják mutatni osztrák ismerőseiknek a magyar cukrászkülönlegességeket.

Kovács Balázs hangsúlyozta, Ausztria a második legfontosabb küldő piaca Magyarországnak, az elmúlt években az osztrák turisták 120 milliárd forintot költöttek évente Magyarországon, nagy részét turisztikai célra, és a forgalmi adón keresztül átlagosan naponta 80 millió forinttal járulnak hozzá a magyar költségvetéshez. Elmondta továbbá, hogy a környező országok közül Ausztria az egyetlen ország, ahol nő a magyar nemzetiségű lakosok száma.