A Denver városában székelő Quiznos étteremlánc világszerte több mint 40 országban van jelen közel 2000 étteremmel. Magyarországon jelenleg franchise partnert keres a hálózat.
Hétfő
10.11.2014
Hatalmas terjeszkedés mellett döntött a Quiznos gyorsétterem lánc. 1000 franchise étterem a cél.
 

A Quiznos gasztro-franchise márka folyamatosan bővülő portfóliójában minőségi, válogatott alapanyagokból készülő szendvicsek, saláták és levesek szerepelnek. Az 1978-ban alapított szendvicses lánc – amelyet a kétezres évek elején még a Subway elsőszámú versenytársaként tartottak számon – nemrég bejelentette, hogy egy lendületes terjeszkedési stratégia megvalósításába kezd franchise partnerekkel karöltve, amelytől nemzetközi (USA-n kívüli), és – ennek következményeként – amerikai pozíciójának megerősödését várja. Az expanziós tervek 1000 nemzetközi éttermet magába foglaló hálózat kiépítéséről szólnak 2020 végéig. Jelenleg a lánc 650 nemzetközi franchise helyszínnel rendelkezik.

A Quiznos számára a franchise együttműködés nyitotta ki az ajtót a világ felé. „A külföldi piacokban nagy lehetőséget látunk cégünk fejlődéséhez” – mondta Kenneth Cutshaw, a Quiznos nemzetközi hálózatfejlesztési igazgatója, aki hozzátette, hogy jelenleg az ázsiai és arab országok jelentik az elsőszámú piacokat. Az első éttermek megnyitása Malajziában, Indonéziában a Tajvanon már megindult. Jövőre a malajziai franchise partner segítségével a márka Kínában is megjelenik, ahol az étteremlánc további 1500 étterem megnyitását tervezi 11 év alatt. A Quiznos szendvicseket már az Arab-félszigeten is megkóstolhatják a fogyasztók, a helyi franchise partner Bun Café Royal idén szeptemberben szintén megnyitotta az első éttermet az Egyesült Arab Emírségekben.

Kenneth Cutshaw elmondta, hogy egy nemzetközi ”nekilódulás” versenyképesebbé tenné és erősítené a Quiznos pozícióját hazai piacán is. Az Egyesült Államokban (ahol jelenleg 1100 egységgel rendelkezik, a 2006-os 5000-hez képest) sok megrázkódtatáson ment keresztül a hálózat. Azonban, mióta a szendvicses márka az év elején feltámadt egy csődből, folytatja a munkát franchise átvevőkkel, hogy még sikeresebbé tegyék az üzleti modellt – emelte ki a hálózatfejlesztési igazgató.

A szendvicsekre építő franchise hálózatok népszerűek hazánkban is, amit mi sem mutat jobban, hogy számtalan külföldi márka – köztük maga a Quiznos is – érdeklődik a magyar piac iránt. Magyarországon jelenleg az amerikai Subway rendelkezik a legkiterjedtebb jelenléttel a szendvicsláncok közül. A világ legnagyobb franchise hálózata viszonylag későn, 2006-ban jelent meg a magyar piacon. A magyarországi terveket valamelyest visszafogta a recesszió, de a márka dinamikusan fejlődik, és 2020-ig százra kívánja növelni magyarországi éttermeinek számát, a jelenlegi 17-ről.