A Golden Arch Award díjat az Orlandóban kétévente megrendezett nemzetközi kongresszus előtti gálaünnepségen, 15 ezer résztvevő előtt Don Thompson, a McDonald’s elnök-vezérigazgatója adta át.
Kedd
15.07.2014
Szabó Gabriella, a McDonald’s nyíregyházi franchise partnere is átvehette a franchise-óriás szakmai díját, a nemzetközi Golden Arch Awardot.
 

Szabó Gabriella, két nyíregyházi McDonald’s éttermet üzemeltető vállalkozó is elnyerte idén a Golden Arch Awardot, amellyel a gyorsétterem lánc a legjobb franchise partnereit ismeri el szerte a világon. Az Orlandóban kétévente megrendezésre kerülő díjátadón összesen 36 franchise átvevőt díjaztak, 24 ország képviseletében.

Szabó Gabriella 1995-ben lett étteremvezető Nyíregyháza első McDonald's éttermében, amelyet 1996 óta már saját vállalkozásában üzemeltet. A régi Nyírfa Áruházban működő étterem sikereit követően az üzlet 2006-ban McCaféval is bővült. A második McDonald's éttermet már tulajdonos-üzemeltetőként Gabriella nyitotta meg 2001-ben a Bujtosi városligetben. A vállalat által tervezett és épített önálló épületben kerttel, játszótérrel, tágas terasszal várja a vendégeket. A két étteremben Gabriella ma közel 100 főt foglalkoztat (egyharmadukat diákmunkásként), és évente hozzávetőleg másfél millió vendéget szolgál ki.

A vállalat emblémájának Arany Íveit (Golden Arches) idéző díjra érdemeseket a McDonald's rendszeréből minden alkalommal több mint 110 országból, több mint 3600 franchise átvevő közül választják ki. A 36 idei díjazott 24 országból került ki, és a nemzetközi hálózat közel 3600 franchise átvevőjének 1 százalékát képviseli. A Golden Arch Award az összpontosítást, a kiemelkedő közösségi szerepvállalást, a munkáltatóként nyújtott kivételes teljesítményt, valamint a pozitív márkakép és a márka iránti bizalom eredményes építését hivatott elismerni. 

A Golden Arch Award a McDonald’s „Oscar-díja”, a legnagyobb elismerés, amellyel a hálózat legkiemelkedőbb franchise partnereit jutalmazza. Szabó Gabriella mostani elismerésével háromra nőtt a kitűntetett magyarországi franchise partnerek száma: korábban Cserháti Gabriella, debreceni, illetve Héjja János kecskeméti franchise partnereket díjazta a világ vezető gyorsétterem lánca. Gabriella 2004-ben, János pedig 2006-ban vihette haza a rangos elismerést, ugyanis éttermeik folyamatosan a legmagasabb szintet érték el a McDonald’s szigorú minősítő rendszerében.