Egyedi franchise konstrukció

„A Coffeeshop Company koncepciója a legkülönbözőbb helyszíneken, formában és méretben ad lehetőséget kávézó kialakítására, a luxus kávéháztól kezdve a mobil egységekig.”
Vasárnap
22.06.2014
Személyre szabott kereskedelmi feltételeket kínál utolsó magyarországi kávéházainak kialakításához a Coffeeshop Company.
 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, magyarországi terjeszkedésének végéhez közeledik a Coffeeshop Company mester franchise tulajdonosa, a Tizia csoport. „Terveink szerint tavaszra már megvalósul az országos lefedettség” – tudtuk meg Szabó Gyulától, a magyarországi hálózatfejlesztés vezetőjétől. A hazai expanzió utolsó fázisában már minden franchise partneri jelentkezés egyedi feltételek alapján kerül elbírálásra, figyelembe véve a lokáció elhelyezkedését, állapotát, a meglévő erőforrásokat és még egy sor további szempontot.

A Coffeeshop Company egyedi kereskedelmi feltételei értelmében személyre/vállalkozásra szabott belépési díj, royalty és befektetés várja a franchise partneri jelentkezőket. „A lokáció méretétől, elhelyezkedésétől, állapotától kezdve a meglévő menedzsmenten át az alkalmazottakig, rengeteg minden közrejátszik a teljes befektetés meghatározásában” – mondta el Szabó Gyula, és hozzá tette „A Coffeeshop Company koncepciója a legkülönbözőbb helyszíneken, formában és méretben ad lehetőséget kávézó kialakítására, a luxus kávéháztól kezdve a mobil egységekig.

A csatlakozási folyamat első lépéseként a franchise központ felméri a kiválasztott lokációt, és egyedi ajánlatot ad a – Coffeeshop Company sztenderdeknek megfelelő – kialakításra, valamint egyedi üzleti tervet és pénzügyi projekciót készít a teljes befektetés és a megtérülés kiszámításához. Egy kávézó kialakítása és elindítása – a legoptimálisabb feltételek teljesülése esetén – már akár 12-15 millió forint befektetéssel is lehetséges.

Egy másik lehetőség a franchise partnerré válásra, ha már működő kávézóval csatlakoznak a hálózathoz, az üzlethelység átalakításával és ”átbrandelesével”, újramárkázásával” – mondta el Szabó Gyula. A kávézók építészeti megvalósítását minden esetben az ausztriai master-franchise átadó építészekből álló csapata garantálja, amely atipikus környezetben is képes egységes dizájn megteremtésére. A készülékek és a Coffeeshop Company menuboardjai elhelyezésének, formaterveinek sokféle megjelenése van.

A kávézó kialakításával egy időben megkezdődik az alkalmazottak képzése, a receptúrák, üzemeltetési manuálok, ellenőrző formanyomtatványok átadása is. A franchise központ módszertani és gyakorlati segítséget biztosít az egység elindításánál, valamint teljes ellátást a beszállítás és az információs technológiák terén.

A kiterjedt támogatási rendszer a nyitás után is egy biztos mankót jelent az együttműködés teljes időtartamára. A franchise központ segít a minőségellenőrzésben, marketingben és értékesítésben, központi beszerzést biztosít, valamint szezonális és új termékek bevezetésével állandó innovációs tevékenységet is végez.