Négy az egyben
                                                                        Közel 50 éves fennállása alatt a négy különböző gyorséttermi koncepciót is tömörítő Villa Enterprises egy családi vállalkozásból nőtte ki magát globális multi-brand márkává. Az 1964-ben, Manhattanben útjára indított hálózathoz 1998-ban már 100 étterem tartozott, mára pedig – több mint 330 helyszínen található meg szerte a világon – az egyik piacvezető gyorséttermi franchise hálózattá vált. Az amerikai multi-brand hálózat most hazánkban keresi mester franchise partnerét.
A legszélesebb piaci igények kielégítése érdekében a Villa Enterprises négy különböző koncepciót is kidolgozott az elmúlt közel 50 évben: az elsőszámú, olasz ételeket kínáló márka a Villa Fresh Italian Kitchen a nápolyi származású alapító, Michele Scotto magával hozott eredeti olasz receptjeire épül, amelyekhez azóta is hűséges maradt a hálózat, megtartva az étlap autentikusságát. A friss, finom és egészséges ételeket képviseli a hálózat másik koncepciója, a Green Leaf’s salátabár, ahol elsősorban a salátákon, valamint egészséges wrap, tortilla és panini szendvicseken van a hangsúly. Nem úgy a legnagyobb étvágyú vendégek kielégítését célzó South Philly Steaks & Fries éttermek esetén, ahol hatalmas steak-ekkel, friss sült krumplikkal és húsos szendvicsekkel várják a vendégeket. A negyedik koncepció, a Bananas pedig gyümölcsalapú és egészséges smoothie-kat, fagyasztott joghurtokat és zsírmentes termékeket kínál az egész család számára.
A Villa Enterprises franchise lehetőség lényege, hogy – multi-brand franchiseként – négy különböző márka választási lehetőségét kínálják a franchise partnereknek, ráadásul úgy, hogy azok külön-külön vagy akár mind a négyet egy helyszínen tömörítve is kialakíthatók. 2012-ben 32 új helyszínen nyitott a hálózat, a növekedési stratégia értelmében ez a szám idén 35-re nőhet.
A márkaválasztás lehetőségén túl, a franchise központ támogatja az üzletnyitás folyamatát is - a szerződés áttárgyalásától kezdve, a megfelelő helyszín felkutatásán és kialakításán át a helyi beszállítók megtalálásáig. Sőt, a központ az étterem megnyitása után sem hagyja magára a partnereket, biztosítja a minden területet érintő képzést (nem csak a franchise partnerek, de üzletvezetőik számára is), a partnerek folytonos marketing és promóciós támogatásban részesülnek, továbbá profitálhatnak a hálózat folyamatos kutatás+fejlesztés, valamint minőségellenőrzési tevékenységéből is.
Az ideális mester partner kiválasztásánál előnyt jelent a korábbi üzleti menedzsment és vendéglátó ipari tapasztalat, elsősorban a (gyors)éttermi szegmensben. A központ megtanítja az üzletvitel főbb részleteit, de a partnereknek meg kell felelniük a legfontosabb elvárásoknak, amik a jó szervezőkészség, etikus munkamorál, elhivatottság, valamint a franchise átadó rendszerének, sztenderdjeinek és specifikációinak adaptálása.
BÖNGÉSSZEN A HÍREK KÖZÖTT
                                             
                                                A gyors éttermek már nyugaton se olcsók
                                                /2025.08.18.
                                            
                                            Ha csak az utóbbi 10 évet nézzük az Egyesült Államokban, a McDonald’s-ban a termékek átlagosan ára megduplázódott, de a McChicken átlagos ára $1-ról $3-ra nőtt 2014 óta. Az infláció egyébként ugyanabban az időszakban 31% volt, tehát ezt követve csak $1,31-nek „kéne” lennie McChicken-nek.
Az év elején több mint 1500 étterem váltott tulajdonost, megkérdőjelezve az utóbbi 25 év trendjeit.
Hazánkban is keresi partnereit a hálózat, hogy 23 év után újra legyen Wendy’s az országban!
Interjú Brünner Istvánnal, a Gofrim franchise hálózat alapítójával
A Touch Coffee Smart Bar egy innovatív, teljesen automatizált önkiszolgáló kávézó koncepció, amely modern technológiával párosítja a minőségi kávé élményét. A franchise rendszer már Kanadában és az Egyesült Államokban is bizonyított, most pedig további terjeszkedésre készül.
legolvasottabb
                                             
                                                Mennyibe kerül egy McDonald’s?
                                                /2022.02.02.
                                            
                                            Bár hazánkban az amerikai óriás nem keres partnert, érdemes belegondolni milyen költségekkel is jár egy gyorséttermet üzemeltetni.
Magyarországon is elérhetővé tette franchise koncepcióját az amerikai székhelyű Popeyes Louisiana Kitchen csirkés gyorsétterem lánc.
Miért működik a DODO franchise-ban, és miben tér el a többi futár cégtől?
Egy újabb karantén esetén előnyt élvezhet a fogyasztók között ez az étteremtípus. Pontosan mi is a ’ghost kitchen’ lényege?
A kávéjáról és fánkjairól ismert kanadai gyorsétteremlánc hálózatfejlesztésének következő állomása Nagy-Britannia.
népszerű a fórumban
Az egymilliárd fontos határ
Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...
Az igazi sportbár hangulat
THE TILTED KILT... :)
Egészség és élvezet együttese
Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano
Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!
Négy az egyben
Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!
Kedves Zizu! További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!
Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise
Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.