Elsők között Budapesten nyitott üzletet a Spazio

Nagy hangsúlyt fektet a vezetőség a kávék precíz elkészítésére, ezért magas szakmai képzettséggel rendelkező személyzettel dolgoznak.
Kedd
2012.03.13.
A kávé, - és ételkülönlegességeket kínáló vállalkozás negyedik európai étterme nyitotta meg kapuit, Magyarországon.
 

A Szent István körúton tavaly áprilisban megnyitott Spazio koncepciója egy olyan nagyvárosi bisztrót takar, amely az olasz Manuel kávé köré épül. Ezért nem meglepő, hogy a budapesti üzlet tulajdonosa, és egyben hazai mester franchise átadója a Manuel kávékat nyolc éve forgalmazó M. Kávé Import Kft. Érdekesség, hogy az anyacég nem Olaszországban nyitotta meg első kávézóját, hanem Bosznia – Hercegovina fővárosában, Szarajevóban. A döntés mögött az állt, hogy kipróbálják az elképzelést a nemzetközi piacon és erre Szarajevó - mint egy etnikailag igen sokszínű város - ideális lehetőséget adott. Azóta három üzletet nyitottak Európában (Costanza, Treviso, Budapest) és további három már biztosan realizálódik 2012-ben.

Ami különlegesnek mondható a Spazio franchise esetében, hogy rugalmasan alkalmazkodik az adott ország piaci igényeihez. Laczó Csaba, a budapesti üzlet tulajdonosa elmondta, hogy az anyacég által meghatározott sztenderd kávé, - és ételpaletta mellett lehetősége volt saját ötleteit is megvalósítania. Ilyen például, hogy eddig kizárólag a magyar egységben hoztak létre meleg-konyhás étlapot, vagy, hogy magyar borok is felkerülhettek a menüre. Ez az alkalmazkodó hozzáállás megfigyelhető Európa más Spazio kávézóiban is: Costanzában például a megszokottnál szélesebb péksütemény kínálatból lehet válogatni. Ami viszont fontos követelmény, az a kávék szakszerű ismerete és professzionális elkészítése, hiszen ezen van a hangsúly. Budapesten a nyitást kéthetes képzés előzte meg olasz tréner részvételével, hogy a személyzet első kézből sajátítsa el a kávéfőzés tudományát.

Idén tavasszal letelik a nyitástól számított első éve a hazai üzletnek, mely idő alatt kiküszöbölhető minden olyan nehézség, ami fiatal vállalkozásoknál gyakorlatban felbukkanhat. Ezt követően, a megszerzett tapasztalatokat felhasználva kezdi meg a cég a magyarországi hálózatának kiépítését.


Papp Csaba
újságíró

népszerű a fórumban

Az egymilliárd fontos határ

Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...

1 hozzászólás
utolsó 2020.02.16.
Az igazi sportbár hangulat

THE TILTED KILT... :)

1 hozzászólás
utolsó 2016.08.22.
Egészség és élvezet együttese

Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.

1 hozzászólás
utolsó 2014.08.02.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano

Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!

1 hozzászólás
utolsó 2013.11.07.
Négy az egyben

Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c

1 hozzászólás
utolsó 2013.10.24.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Kedves Zizu!   További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise

Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.21.