2012 legjobb kávézólánca

A European Coffee Awards-on olyan cégeket és magánszemélyeket díjaznak, akik leginkább hozzájárulnak az európai kávézó piac fejlődéséhez.
Csütörtök
2012.12.13.
Hatodik alkalommal adták át az európai kávéipar legrangosabb elismeréseit. A brit Costa Coffee egész Európában aratott.
 

Az európai Coffee Awards azon vállalatok tevékenységét jutalmazza elismerésével, amelyek az európai Coffe Shop és Food-to-Go piacon a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtották. Egyedülálló módon a nyertesek versenytársaik szavazatai alapján kerülnek ki, ezáltal ez a szektor legrangosabb elismerése. A brit Costa Coffee a legjobb kávézó láncnak járó díjat nem csak hazájában, de egész Európában is elnyerte. Az európai dobogó második helyén végzett a Starbucks, megelőzve a harmadik McCafé-t. A sorrend több mint 10.000 – a kávészektorban dolgozó – vezető szavazatai alapján alakult ki.

A Costa Coffee több mint 40 éves története igazi sikersztori, aminek minden bizonnyal most élik meg a csúcsát. 2012 első félévében globálisan 36 millió angol fontos (közel 12,5 milliárd forint) árbevételt könyvelhetett el a kávézólánc, ami 30%-os növekedést jelent az előző évhez képest. 2012-ben csak január és augusztus között nyílt 141 új kávézó szerte a világon (körülbelül minden munkanapra jutott egy nyitás), amivel jelenleg több mint 25 országában 2400 Costa Coffe működik.

– „A Costa növekedését nagyban segíti a márka piacvezető pozíciója Nagy-Britanniában, és az izgalmas nemzetközi lehetőségek. Ez a növekedés, társulva a részletesen meghatározott célokkal, egy fenntartható értéket jelent. Éppen ennek a fenntarthatóságnak köszönhetően, a jelenlegi 5 éves ciklus végéig, hasonló ütemben folytatódó növekedésre számítunk.” – nyilatkozta Andy Harrison – a Costa Coffee anyavállalat – a Whitbread Plc ügyvezető igazgatója.

A brit hálózat 2008-ban találta meg magyarországi mester franchise partnerét és jelent meg hazánkban. Jelenleg Magyarországon 8 Costa Coffee üzemel, mind Pest megyében.


népszerű a fórumban

Az egymilliárd fontos határ

Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...

1 hozzászólás
utolsó 2020.02.16.
Az igazi sportbár hangulat

THE TILTED KILT... :)

1 hozzászólás
utolsó 2016.08.22.
Egészség és élvezet együttese

Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.

1 hozzászólás
utolsó 2014.08.02.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano

Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!

1 hozzászólás
utolsó 2013.11.07.
Négy az egyben

Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c

1 hozzászólás
utolsó 2013.10.24.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Kedves Zizu!   További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise

Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.21.