Csökkenő McDonald’s forgalom

A világon összesen több mint 34 ezer McDonald’s étterem 80 százalékát helyi vállalkozók – franchise partnerek – üzemeltetik.
Péntek
2012.11.16.
Tavalyhoz képest gyakorlatilag mindenhol alacsonyabbak az értékesítési mutatók. Európában új termékeket és intenzívebb reklám kampányokat tervez a hálózat.
 

A McDonald’s globális eladásai 1,8%-kal csökkentek Októberben a tavalyi év ugyanezen időszakához képest; a McDonald’s elsődleges piacán, az Egyesült Államokban és Európában is 2,2 százalékkal.

- „A McDonald’s továbbra is arra fókuszál, hogy kiszolgálja a napi több mint 69 millió vásárló folyamatosan változó igényeit” – nyilatkozta a McDonald’s elnök és vezérigazgató Don Thompson. – „Ugyan az októberi eladásokon meglátszanak a globálisan érzékelhető, egyre növekvő kihívások, de magabiztos vagyok azt illetően, hogy alkalmazkodási stratégiánk a jelenlegi üzleti szembe-szélhez elhozza az értékesítés lendületét és egy fenntartható, folytonos növekedést eredményez majd.”

Amerikában a szerény fogyasztói kereslet és a növekvő versenypiaci helyzet hatásának ellensúlyozására bevezették a dolláros menüket, a Monopoly akciót és új prémium kategóriájú szendvicseket is. A hálózat számára a cél továbbra is a forgalom növelése és vezető pozíciójának megőrzése.

Európában az eladások szintén 2,2 százalékkal csökkentek előző év ugyanezen időszakához képest. A szegmens jelenlegi bizonytalanságai között, Európa megerősítését az intenzívebb reklám kampányokban, illetve minden árkategóriában új étel- és menü kombinációkban látja a franchise ikon. A prémium és az alap termékek kombinálása mellett az étterem-élmény fokozására is nagy hangsúlyt fektet a hálózat, a cél: minél vonzóbb alternatívákat kínálni a fogyasztóknak.

A McDonald’s a világ vezető gyorséttermi hálózata, 119 országban több mint 69 millió vásárlót szolgálnak ki naponta. A világon összesen több mint 34 ezer McDonald’s étterem 80 százalékát helyi vállalkozók – franchise partnerek – üzemeltetik.

(tup)


népszerű a fórumban

Az egymilliárd fontos határ

Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...

1 hozzászólás
utolsó 2020.02.16.
Az igazi sportbár hangulat

THE TILTED KILT... :)

1 hozzászólás
utolsó 2016.08.22.
Egészség és élvezet együttese

Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.

1 hozzászólás
utolsó 2014.08.02.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano

Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!

1 hozzászólás
utolsó 2013.11.07.
Négy az egyben

Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c

1 hozzászólás
utolsó 2013.10.24.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Kedves Zizu!   További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise

Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.21.