A McDonald’s belevág a kávékereskedelembe?

A világ McDonald’s éttermeiben több mint 62 millió ember fordul meg naponta. Ez a szám több mint Nagy Britannia teljes lakossága.
Csütörtök
2012.10.11.
A gyorsétterem-hálózat benyújtotta a szükséges kérelmeket ahhoz, hogy saját márkajelzésű kávéját kiskereskedelmi forgalomba hozza.
 

A BurgerBusiness múlt heti kiadványa örömhírrel szolgálhat azoknak, akik szeretik a McDonald’s kávéját, azonban szívesebben fogyasztják el otthon. Ugyan az étteremlánc szóvivője nem erősítette meg a hírt, de valószínűsíthető, hogy a McCafé koncepció több éves sikere arra ösztönözte a franchise óriást, hogy több nemzetközi gyorsétterem-hálózat példáját követve (Starbucks, Dunkin’ Donuts) maga is elhelyezze saját márkájú őrölt,- és szemes kávéját a szupermarketek polcain.

2010-ben Don Thompson, a McDonald’s ügyvezető igazgatója arról adott tájékoztatást, hogy a kávék eladásából származó bevétel mindössze 2%-át adták a vállalat összbevételének 2004-ben, ami hat év alatt 6%-ra emelkedett. Biztosak lehetünk, hogy az elmúlt két évben tovább nőtt ez az arány, elsősorban a McCafé-k elterjedésének köszönhetően. Tavaly a McDonald’s kávéeladásból származó bevétele 2,1 milliárd dollár volt 34,2 milliárdos összbevételéből az Egyesült Államokban.

Több latin-amerikai és afrikai ország számára a kávétermesztés jelenti a legfőbb bevételi forrást. Nemzetközi szinten a kávé legfontosabb piacai New York és London városa. Éves szinten a magyar lakosság nagyságrendileg 22 000 tonna kávét fogyaszt, mely 3 milliárd csészényi feketének felel meg. Ezzel a sör és a szénsavas üdítők után, a harmadik helyet foglalja el a legtöbbet fogyasztott folyadékok között, megelőzve az ásványvizet és a gyümölcsleveket – derül ki a Tchibo idei felméréséből.

(pcs)


Papp Csaba
újságíró

népszerű a fórumban

Az egymilliárd fontos határ

Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...

1 hozzászólás
utolsó 2020.02.16.
Az igazi sportbár hangulat

THE TILTED KILT... :)

1 hozzászólás
utolsó 2016.08.22.
Egészség és élvezet együttese

Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.

1 hozzászólás
utolsó 2014.08.02.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano

Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!

1 hozzászólás
utolsó 2013.11.07.
Négy az egyben

Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c

1 hozzászólás
utolsó 2013.10.24.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Kedves Zizu!   További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise

Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.21.