Kávéból mosópor?
A Starbucks egy innovatív, újrahasznosítási technológiát tesztel Hong Kong-ban mellyel a régi, állott péksüteményeket és a kávézaccot alakítanák át bio-műanyaggá és mosószerré, ezzel is csökkentve ezen termékeinek káros környezeti hatásait – írja a NY Daily News. A projektet a Hongkongi Egyetem tudósai vezetik, akik egy olyan új élelmiszerfinomítóval kísérleteznek, mellyel az ételmaradékok hasznos termékekké alakíthatók. Az új technológiát a világ legnagyobb tudományos találkozóján, az Amerikai Kémiai Társaság 244. rendezvényén mutatták be a nagyérdeműnek.
A biofinomítók ugyanúgy működnének, mint a kő olajfinomítók, csak éppen nem petróleumból készítenének üzemanyagot, hanem gabonából, cukorból és más, növényi alapú anyagokat alakítanának át bio üzemanyaggá. Ám ez kényes témának számít, ugyanis a környezetkutatással foglalkozó tudósok szerint a nyers élelmiszerekből előállított üzemanyag egyszerre növelné az élelmiszerek árát és hiányát. Erre a problémára az jelentene megoldást, ha újrahasznosított ételmaradékokból állítanának elő üzemanyagot, mivel ez egyszerre segítené a hulladékfeldolgozást és csökkentené a gyártáshoz használt, máshol is felhasználható alapanyagok iránti igényt.
A hongkongi Starbucks éttermek évente körülbelül ötezer tonna kávézaccot és el nem fogyasztott péksüteményt termelnek, mely hulladékokat általában komposztálják, hulladéklerakóban tárolják vagy elégetik.
(a.c.)
Forrás: Index
BÖNGÉSSZEN A HÍREK KÖZÖTT
A több, mint 50 éves múltja ellenére a világ legnagyobb kávézóláncának kevesebb, mint 10 éve van drivethru modellje, de a dobás nagyon bevált a franchise számára.
Honnan tudjuk mennyire komoly egy árvíz vagy tornádó? Elég kérni egy gofrit és kiderül.
Mikor és mennyi pizzát esznek a pentagonban, és mi következik ebből?
Mi áll az olyan cégek sikere mögött, mint a Foodora vagy éppen a Wolt?
Magyarországon is gyakran házasítják össze a különböző ízvilágokat a kisebb sarki éttermek, a Poe Poe is hasonló vonalon, de merőben eltérő ízkombinációkon keresztül kínál ígéretes üzleti lehetőséget.
legolvasottabb
Bár hazánkban az amerikai óriás nem keres partnert, érdemes belegondolni milyen költségekkel is jár egy gyorséttermet üzemeltetni.
2011-es magalakulása óta több mint 160 taggal bővült Olaszország egyik legnagyobb közösségi franchise hálózata.
Az utóbbi 5 év trendjei alapján mutatjuk be hogyan alakultak a franchise piacon a befektetési költségek.
Húsz éves szünet után ismét megvetette a lábát a Wendy's az Egyesült Királyságban, és vele Európában.
Hogyan esnek csapdába a franchise hálózatok a megújulást kergetve.
népszerű a fórumban
Az egymilliárd fontos határ
Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...
Az igazi sportbár hangulat
THE TILTED KILT... :)
Egészség és élvezet együttese
Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano
Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!
Négy az egyben
Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!
Kedves Zizu! További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!
Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise
Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.