Hódít a piacon egy új egészségügyi koncepció

Mozgásklinika / A hálózat saját fejlesztésű eszközökkel és ellenőrzött módszertannal különbözteti meg magát más terápiás vállalkozásoktól
Szerda
2024.04.03.
A budapesti franchise kiállításon bemutatkozó MozgásKlinika lehetővé teszi az izületi fájdalmak hatékony, tartós kezelését - többek között ennek is köszönheti a hálózat robbanásszerű növekedését.
 

A WHO és magyar felmérések alapján az emberek 95 százalékának fáj a dereka, sokan porckopással, porckorongsérvvel élnek anélkül, hogy erről tudnának. Egy mozgásszegény, idősödő társadalomban ezek a mutatók tovább romlanak, amivel az egészségügy aligha tudja felvenni a versenyt a növekvő igényekkel.

A Czeglédi Tamás és Szentiványi Rita által kidolgozott módszertan és franchise hálózat kitűnik abból a szempontból, hogy az egészségügyben eddig nem nagyon volt jelen hasonló franchise koncepció. A gyógyszertárakat leszámítva ezt az üzleti modellt leginkább az éttermekkel, szállodákkal és üzletláncokkal párosítják össze az emberek - pontosan ezért emelkedik ki a MozgásKlinika más gyógytornász és manuálterápiás szolgáltatások közül.

A franchise rendszer lehetővé teszi a hálózat számára, hogy független befektetőket vonjon be a terjeszkedésbe. Így magánemberek is nyithatnak MozgásKlinikát, a márka pedig kockázati tőke nélkül tud haladni az országos lefedettség felé. A koncepció 15 éves tapasztalattal rendelkezik de a franchise hálózat építése csak az utóbbi években indult meg. Ennek ellenére a MozgásKlinika dinamikusan növekszik, már 6 egységgel rendelkeznek és további klinikák nyílnak Debrecenben, Szegeden és Újpesten.

A csatlakozó partnerek akár saját ingatlanban is megkezdhetik a működést, ahol saját rendelőt kell létrehozni. Egy MozgásKlinika egység kialakításához 18 millió forint elegendő, mely tartalmazza franchise jogok megszerzését, a szükséges eszközöket és a teljes kialakítás költségét is. A franchise átvevők tőkebefektetése, az eddigi tapasztalatok alapján, már két év után megtérülhet.

A hálózatot szakmailag a Mozgáspiramis koncepció alapozza meg. A szakmai hitelességet az elégedett ügyfelek száma is igazolja. Különösen érdekes a visszatérő személyek aránya, amely egy kulcs mutató lehet egy hagyományos vállalkozásokban. Azt gondolnánk, hogy minél több visszatérő ügyféllel rendelkezik a hálózat annál jobban működik. Míg ez a legtöbb szektorban igaz, a mozgásszervi problémák kezelésében nem előnyös az ügyfeleknek ha a panaszuk fennáll és emiatt állandó kezelésre szorulnak. A MozgásKlinika sikere azért is példamutató, mert a fájdalomcsillapítás tartós, a kezelések a hatásosságra épülnek.

A szakmai hátteret erős marketing támogatja, melyből a franchise partnerek is részesülnek. Ennek részeként a hálózat nagyszabású felmérést végzett, melynek eredményéből kiderült a legtöbben félnek orvoshoz menni, annak ellenére, hogy rekordszámban tapasztalnak valamilyen mozgásszervi panaszt a válaszadók. A problémák enyhítése érdekében a MozgásKlinika országos szűrőprogramot is hirdetett, melyben az önkormányzatokkal közösen kínálnak ingyenes mozgásszervi teszteket március óta.

A MozgásKlinika hálózatát és a franchise lehetőséget a budapesti Franchise Expo lehetőséged van még jobban megismerni! A rendezvény jövő héten, április 4-én a Lurdy Házban kerül megrendezésre Ha szeretnél részt venni a rendezvényen és találkozni több, mint 40 franchise hálózat tulajdonosaival, vezetőivel, akkor regisztrálj be a franchiseexpo.hu oldalon.


Manuálterápia / A Mozgásklinika által kínált kezelések hatékonyan kezelik a mindennapi mozgásszervi fájdalmakat
Franchise tanácsadó