Hogyan jósolnak a washingtoni pizzériák?

Csütörtök
2024.03.14.
Mikor és mennyi pizzát esznek a pentagonban, és mi következik ebből?
 

Frank Meeks franchise partnerként 45 Domino’s Pizza egységet vitt az amerikai fővárosban és környékén a 90-es, valamint 2000-es években. Mint kiderült a hálózat pizzái nem csak neki voltak a kedvencei, de a CIA vezetőinek is. Az első furcsaságot 1990 augusztus 1-én tapasztalta, amikor a Pentagonba egy este alatt 21 pizzát rendeltek, aznap támadta meg Irak Kuvaitot. Franknek nem kellett sokat várni a következő háborús helyzetre, ezt azonban már nem a hírekből tudta meg.

1991 január 7 és 16 között 101 pizzát rendeltek a Pentagonba, több mint dupláját a szokásos mennyiségnek, ám 16-a nem csak a titkosszolgálatnál volt izgalmas nap, hiszen a Fehérházba is délelőtt 10 és délután 2 óra között 55 pizzát rendeltek a Domino’s-ból. Január 17-én pedig az Egyesült Államok megtámadta Irakot, kitört az Öböl háború. 

Ezt követően publikálta Frank a „felfedezéseit” mely a Pizza Meter nevet kapta. Már az előző évtizedben is látta a panamai és grenadai hadműveletek során, hogy több mint 25 százalékkal nőtt a rendelések száma a konfliktusokat megelőző napokban. A CNN haditudósítója Wolf Blitzer, erre csak azt mondta, hogy az újságíróknak mostantól pizzákat kell számolni.

A “Pizza Meter” azonban rövid életű volt, az amerikai szolgálatok ezt követően már nem rendeltek egyben, egy helyről nagy mennyiséget, állítólag Frank pizzériái ezután egy darabig egyáltalán nem kaptak hivatalos rendelést az állami szervektől. 


Érdekesség, hogy nem csak politikai eseményeket lehet látni a rendeléseken. A legtöbb pizza rendelést az évtizedben 1994. június 17-én kapta a Domino’s, amikor az egész ország O.J. Simson üldözését nézte mely közel egy óráig tartott. Egy évvel később, abban az öt percben, amikor az ítélet olvasták egy rendelés se érkezett - a 300 milliós országban - a Domino’s több ezer éttermébe.


Franchise tanácsadó

népszerű a fórumban

Az egymilliárd fontos határ

Tisztelt Szerkesztoseg! Szeretnem felvenni a kapcsolatot a Costa Coffee magyarorszagi franchise partnerevel kavezo nyitasa temakorben. Tudnak ebben segiteni szamomra?...

1 hozzászólás
utolsó 2020.02.16.
Az igazi sportbár hangulat

THE TILTED KILT... :)

1 hozzászólás
utolsó 2016.08.22.
Egészség és élvezet együttese

Augusztus elsején megnyitott a Chillbox, Görögország legnagyobb joghurtbár hálózatának második magyarországi egysége is, a budapesti Aréna Plázában.

1 hozzászólás
utolsó 2014.08.02.
Tovább hódít Budapesten a Vapiano

Már az utolsó simításokat végzik a WestEnd-ben, végül holnap nyitja meg kapuit az új étterem!!

1 hozzászólás
utolsó 2013.11.07.
Négy az egyben

Egy érdekes videó interjú, amiben két Villa franchise partner is megszólal: http://www.youtube.com/watch?v=LQexDaZ9p7c

1 hozzászólás
utolsó 2013.10.24.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Kedves Zizu!   További információkat talál a franchise katalógusban - http://franchising.hu/franchise/30/my-culture/ - ahol többek közt megtalálja az angliai...

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Kávézó vagy Kioszk? Is-is!

Lehet bővebb információt kapni az üzleti lehetőségről? Köszönöm!

2 hozzászólás
utolsó 2013.07.15.
Jövőre indul a Fröccsbusz franchise

Szeretnék részletes információt kapni balatoni szezonális működtetéshez a Fröccsbuszról.

2 hozzászólás
utolsó 2013.05.21.